19 / 04 / 2024

tunca bengin

tunca bengin

Milliyet Gazetesi yazarlarından Tunca Bengin Sokaktaki insan adlı köşesindeki bugünkü yazısında Avcılar'da deprem sonrasında yeniden inşa edilen binalardan bahsetti. Bengin, "Bugünkü Avcılar’ı görünce şaşırmamak ve de mutlu olmamak elde değil" dedi...

Türkiye'nin gözü Irak’ın 3 yıllık yatırım bütçesinde!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak İmar, İskan, Belediyeler ve Kamu İşleri Bakanı Bengin Rekani ile görüşmesine ilişkin, "Irak'ın onaylanan 3 yıllık bütçesinde yatırımlara ayrılan payın büyüklüğü firmalarımıza çok önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

Big Okyanus İnşaat Mekanik Yazılım Tasarım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Big Okyanus İnşaat Mekanik Yazılım Tasarım Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mert Can Tunca tarafından kuruldu.

Felix Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Felix Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Mete Tunca tarafından kuruldu.

Modda Bulvar'da 0.99 faiz fırsatı!

Bornova Kamil Tunca Bulvarı üzerinde hayata geçirilen Modda Bulvar projesinde 0.99 faiz fırsatı başladı. İşte Modda Bulvar projesi kampanya detayları...

Mikat İnşaat Mobilya Tekstil Ve Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mikat İnşaat Mobilya Tekstil Ve Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi  Esenyurt’da Mehmet Mihraç Tunca ve Metin Taştekin ortaklığında kuruldu.

Mikat İnşaat Mobilya Tekstil Ve Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mikat İnşaat Mobilya Tekstil Ve Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Mehmet Mihraç Tunca ve Metin Taştekin ortaklığında kuruldu.

Beklenen Marmara depremi İstanbul'u nasıl etkileyecek?

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Tunca Bengin, bugünkü köşesinde Marmara depremini ve İstanbul'un tsunami tehlikesini kaleme aldı. İşte Tunca Bengin'in o yazısı...

Doğru dönüşümle deprem hasarları engellenebilir!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Tunca Bengin bugünkü yazısında kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiği sorusunu kaleme aldı.

Continentt Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi Kartal Şubesi açıldı!

Continentt Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi Kartal Şubesi 10 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Tunca tarafından açıldı.

Asat Group Proje Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asat Group Proje Yapı Ticaret Limited Şirketi Tuzla’da  400 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Şahin ve Aylin Tunca tarafından kuruldu.

Ayz Plastik İnşaat Otomotiv Kuyumculuk Tekstil Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayz Plastik İnşaat Otomotiv Kuyumculuk Tekstil Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal;'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Tunca tarafından kuruldu.

İzmir Modda Bulvar'da teslimler Haziran'da!

Bornova Kamil Tunca Bulvarı üzerinde inşa edilen, Modda Bulvar'ın ilk etabında teslimler Haziran ayında başlıyor. 

Deprem Araştırma Komisyonu umut verici!

Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin bugünkü yazısında deprem komisyonunu kaleme aldı. İşte Bengin'in o yazısı...

tunca bengin Haberi

tunca bengin

17 Ağustos 1999 depreminde İstanbul’da en çok hasar gören ve en çok can kaybının olduğu yer Avcılar’dı. 30 bina enkaz haline gelmiş, yüzlercesi hasar görmüş, 300’e yakın da insan ölmüştü... O günlerden aklımda kalan tek şey, gözyaşı, korku ve panik...


İlk şokun sonrasında ise Avcılar’dan kaçış başlamıştı. 200 binin üzerindeki nüfus 90 binlere düşmüş, binaların pencerelerine “Satılık” yazıları asılmıştı. O kadar çok satılık vardı ki; deniz manzaralı lüks dairelerin fiyatları bugünün parasıyla 5 -10 binlere düşmüştü. Satan kaçıyordu, kalan da mutsuz ve umutsuzdu.

Açıkçası, yıkık, hasarlı ve boş binalarıyla Avcılar tam bir hayalet kent gibiydi...


O nedenle bugünkü Avcılar’ı görünce şaşırmamak ve de mutlu olmamak elde değil. Çünkü; o korkaklık, panikten artık eser kalmamış. Işıl, ışıl cadde ve sokaklar hınca hınç insan...