20 / 04 / 2024

Tünektepe teleferik projesi

Tünektepe teleferik projesi

Antalya Büyükşehir tarafından "Ayaklarınız yerden kesilecek" sloganıyla yapılan teleferik, hizmet vermeye başladı. Teleferikle Tünektepe'ye çıkanların kenti kuşbakışı izleyebileceğine dikkati çeken Türel, projenin sloganının da "Antalyalıların ayağı yerden kesilecek." olduğunu hatırlattı.

Antalya Tünektepe teleferik projesinde test sürüşleri başladı!

ANTALYA'nın uzun yıllardır hayali olan Sarısu-Tünektepe teleferik projesinde sona gelindi. Sarısu'dan Antalya'nın 618 rakımlı noktası Tünektepe'ye saatte 1250 kişi taşıyacak teleferiğin test sürüşleri başladı.

Tünektepe teleferik projesi yeniden ihale edildi!

Antalya Sarısu’da denize giren vatandaşı, birkaç dakika sonra nefis bir manzara ve orman havasıyla buluşturacak olan Tünektepe teleferik projesi, bir türlü hayata geçemedi.

Tünektepe teleferik projesi tamamlanıyor!

Antalya'nın 30 yıldır özlemini duyduğu teleferik projesinde sona gelinmek üzere. Eski Vali Ahmet Altıparmak tarafından temeli atılan ve 13 milyon liraya mal edilecek teleferiği yılda 3 buçuk milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor...

Çocuklar için Süt Destek Projesi geliyor! Süt Destek Projesi'nden kimler yararlanabilir?

Ankara Büyük Belediyesi tarafından oluşturulan bir kampanya bu kez de çocukları kapsıyor. Çocuklar için yapılan süt desteği projesi, çocuk ve bebeklerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelere maddi bir rahatlama sunuluyor. 

İzmit’e teleferik müjdesi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle uzun süre yapılamayan İzmit Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısında teleferik projesi masaya yatırıldı...

Sümela Manastırı'nda teleferik heyecanı!

Türkiye'nin önemli tarihi ve turistik mekanlarından Sümela Manastırı'nda 4 yıldır devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Manastıra inşa edilmesi planlanan teleferik projesi 19 Şubat'ta ihale edilecek.

Sapanca'ya teleferik müjdesi!

Yatırımcıların ve turistlerin en çok uğradığı bölge olan Sakarya'nın Sapanca ilçesinde "Teleferik Projesi" hayata geçiriliyor. Projenin 18 ayda tamamlanması planlanıyor.

Uzungöl Teleferik Projesi iptal edilmedi!

4 yıl önce hazırlanan Uzungöl Teleferik Projesi'nin iptal edilmediği açıklandı. Hayata geçirilecek proje için alan ihalesine çıkılacak.

Trabzon Akvaryum Projesi'ne TOKİ desteği!

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Zağnos ve Tabakhane vadileri arasında yapılan Tünel Akvaryum Projesi’nde incelemelerde bulundu. Genç, inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Amasya teleferik projesi YİD ihalesi 14 Ağustos'ta!

Amasya Belediyesi, şehir merkezi ile Ferhat Tepesi arasında 1.488 metre uzunluğundaki teleferik hattı için YİD ihalesi yapacak. İhale 14 Ağustos'ta gerçekleşecek..

Amasya Teleferik Projesi için imzalar atıldı!

Amasya Ferhat Tepesi Teleferik ve Doğal Yaşam Alanı Projesi'nin fizibilite çalışmaları için imzalar atıldı.

Uzungöl Teleferik Projesi için ilk adım atıldı!

Ünlü turizm merkezi haline gelen Trabzon'un Uzungöl bölgesinde hayata geçirilecek Uzungöl’de teleferik projesi için ilk adım atıldı. 3 bin 540 metre uzunluğunda olacak proje 2018 yılının Aralık ayında misafirlerini taşımaya başlayacak.

Sümela Manastırı teleferik projesi ihaleye hazır!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sümela Manastırı'na yapılacak teleferiğe ilişkin açıklamada bulundu. Gümrükçüoğlu, "Türkiye'nin en önemli teleferik hattını ihaleye çıkarmaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Rize'nin teleferik projesi ihale aşamasında!

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, vatandaşlarla bir araya geldi. Yaşanılabilir bir Rize için çalıştıklarını belirten Kasap, bölgedeki teleferik projesinin ihale aşamasına geldiğini duyurdu.

Karadeniz'in en uzun teleferik hattı tamamlandı!

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde kurulan Karadeniz'in 3 bin 600 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesi tamamlandı. 

Sümela Manastırı teleferik projesi ihaleye hazır!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sümela Manastırı teleferik projesi için ihaleye çıkmaya hazır olduklarını söyledi..

Tünektepe teleferik projesi Haberi

Tünektepe teleferik projesi

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen teleferiği ilk kez Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gazetecilerle birlikte kullandı. Teleferik ile yaklaşık 650 metre yüksekliğindeki Tünektepe'ye çıkan basın mensupları, Konyaaltı Sahil Şeridi ve Liman bölgesinin manzarasını fotoğrafladı. 


Tesiste basın mensuplarıyla kahvaltı yapan Türel, beraberindeki gazetecilerle yeniden Sarısu mevkisindeki teleferiğin başlangıç istasyonuna indi.


Türel, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalyalıların hizmetine sunulan teleferiğin resmi açılışının haftaya kente gelmesi beklenen Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılacağını söyledi.


Açılış törenine kadarki bir haftalık sürede teleferikten vatandaşların ücretsiz faydalanabileceğine işaret eden Türel, "Tek kişi gidiş geliş 15 lira, iki kişi 20 lira olmak kaydıyla Tünektepe'ye Antalyalılar muhteşem bir seyir terasında hoşça vakit geçirebilecekleri bir imkana kavuşacaklar. Bu bir hayal projeydi. Geçmişi 30 sene öncesine dayanan bir projeydi bu. O...