20 / 04 / 2024

tunus inşaat faaliyetleri

tunus inşaat faaliyetleri

Tunus'ta koronavirüs vakası az olmasına rağmen, sıkı tedbirler uygulandı. Şimdi normalleşme sürecine girilen ülkede, inşaat sektörü yarı zamanlı olarak faaliyetlerine başlayacak...

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 

Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.

İnşaat sektörü ilk çeyrekte ne kadar büyüdü?

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, merakla beklenen inşaat faaliyetleri yüzde 2,8, gayrimenkul faaliyetleri de yüzde 2,4 arttı.

Moskova'da inşaat sektörü safra döktü: Zamanında teslim edilen projeler arttı!

Moskova’da kriz döneminde faaliyetleri “şüpheli” sınıfına sokulan inşaat şirketlerinin çoğunun pazardan silindiği, böylece zamanında teslim edilen konut projelerinin oranının yükseldiği açıklandı. 

İnşaat ve gayrimenkulde kısa vadeli kırılganlıklar yaşandı!

Merkez Bankası uzmanlarının hazırladığı “Covid-19 Salgınının Firma Likiditesine Etkileri” başlıklı çalışmaya göre, kısa vadeli kırılganlıkların sinema, bilgi hizmet faaliyetleri, gıda, mineral madde, enerji, inşaat, gayrimenkul sektörlerinde yaşandı.

Gökpınar Gölü için imza kampanyası: İnşaat faaliyetleri durdurulsun!

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan ve Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmesi beklenirken inşaat başlatılan Gökpınar Gölü’nde yapılacak düzenlemeler için değiştirilen imar planına yapılan itiraz sonuçlanmadan Sivas Valiliği yeni bir imar planını onayladı.

2020 yılı 3. çeyrekte inşaat faaliyetleri yüzde 6.4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı üçüncü çeyrek gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Buna göre 2020 yılı üçüncü çeyreğinde inşaat faaliyetleri yüzde 6.4, gayrimenkul faaliyetleri yüzde 2.8 arttı.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

İnşaat sektörü toplam dönem net karı 2019'da yüzde 7.3 oldu!

İnşaat sektörü toplam dönem net karı içindeki payı 2019'da yüzde 7,3 oldu. Alt sektörlerin dönem net karı içindeki payları, bina dışı yapıların inşaatı yüzde 60,9, bina inşaatı yüzde 27,1 ve özel inşaat faaliyetleri yüzde 6,4 olarak gerçekleşti.

Birleşik Krallık'ta inşaat PMI ağustosta 54,6 puana düştü!

Birleşik Krallık'ta inşaat PMI ağustos ayında 54,6 puana düştü. Endekse göre ağustos ayında konut inşaatları artarken, ticari binalar ve inşaat mühendisliği faaliyetleri geriledi.

İnşaat sektörü Temmuz'u iyi kapattı!

“Hazır Beton Endeksi” 2020 Temmuz Ayı Raporu açıklandı. Temmuz ayında inşaat faaliyetleri olumlu geçti. 

İnşaat sektörü Temmuz'da da hız kesmedi!

“Hazır Beton Endeksi” 2020 Temmuz Ayı Raporu’ yayınlandı. Haziran'da inşaat faaliyetleri tarihi zirveyi gördükten sonra temmuz ayı da olumlu geçti.

İstinye'deki TTF Ulusal Kamp Merkezi inşaatı hızlandı!

İstinye'de 25 bin metrekarelik alanda inşa edilen kamp merkezinin inşaatı devam ediyor. TTF Başkanı Cengiz Durmuş, yenileme çalışmalarına ilişkin, "İnşaat faaliyetleri son hızla sürüyor" dedi...

İnşaat faaliyetleri 2020 ilk çeyrekte yüzde 1,5 azaldı!

TÜİK verilerine göre, 2020 ilk çeyreğinde gayrimenkul faaliyetleri yüzde 2,4 artış gösterirken, inşaatta yüzde 1,5 azalma yaşandı...

tunus inşaat faaliyetleri Haberi

tunus inşaat faaliyetleri

Tunus'ta koronavirüs vakası az olmasına rağmen, sıkı tedbirler alındı.

Sözcü'de yer alan habere göre; ülkede açıklanan vaka sayısı az olmasına rağmen önlemler sıkı bir şekilde uygulandı. Başbakan Elyes Fakhafkh, “Durum büyük ölçüde kontrol altında olsa da dikkatli olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Tunus'ta 4 Mayıs'tan itibaren toplu taşıma yeniden hizmete vermeye başlayacak. Gıda ve inşaat sektörü ise yarı zamanlı çalışacak.

İtalya'da inşaat sektörü 4 Mayıs'ta faaliyete geçecek!

Porto Riko'da inşaat sektörü yeniden faaliyete geçecek!

Kazakistan'da inşaat sektöründe normale dönüş...