23 / 04 / 2024

Tüp Geçit Projesi

Tüp Geçit Projesi

2000 yılında ulaşımda büyük bir kolaylık sağlayacak olan Boğaz Tüp Geçiş Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyormuş. 2005 yılında hizmete girecek dünyanın en derin deniz tüneli, Boğaz'ı 58 metre derinlikte geçecekmiş.

1998 yılında Marmaray Projesi'ne en ucuz kredi teklifini Japonlar vermiş!

1998 yılında İstanbul'da hayata geçirilmeye çalışılan Marmaray Projesi'ne en ucuz kredi teklifini Japonlar vermiş. Boğaz Demiryolu Tüp Tüneli ve 63 kilometrelik yüzeysel metronun yapımında Japon teknolojisi kullanılacakmış.

1997 yılında üçüncü kez Tüpgeçit projesi hazırlanmış!

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi üçüncü kez Tüpgeçit projesi hazırlamış. Hazırlanan projeye göre Tüpgeçit, Ahırkapı ile Harem arasında olacakmış. Üç tüpten oluşacak geçidin birinci tüpü raylı geçit olacakmış.

1997 yılında Boğaz'a 3 tüp geçit inşa edilecekmiş!

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan illüstrasyona göre, Harem-Yenikapı arasına 3 tüp geçit yapılacakmış. Bu tüplerden birini ağır vasıtalar, diğer iki tüp geçiti de araçlar ve raylı sistem kullanacakmış.

1997 yılında Köprü yerine Tüp Geçit!

1997 yılında İstanbul'un iki yakası ''Demiryolu Tüp Geçit Projesi''yle birbirine bağlanacakmış. 2005 yılına yönelik hazırlanan projeye göre, 12.5 kilometre uzunluğunda olması planlanan geçit 650 milyon dolara mal olacakmış.

1997 yılında İstanbul trafiği çözüm bekliyormuş!

1997 yılında yöneticiler, 3. Köprü mü yapalım, yoksa tüp geçit mi? diye yıllardır tartışıyorlarmış, fakat bir türlü karar veremiyorlarmış. Belediye Başkanı Erdoğan tüp geçit projesini, Bayındırlık ise 3. köprünün yapılmasını öneriyormuş.

Tüp Geçit projesi hazırlandı!

Gebze-Söğütlüçeşme'yle Yenikapı-Halkalı arasında çift hatlı olarak çalışacak olan 12.5 kilometre uzunluğundaki Tüpgeçit 637 milyon dolara mal olacakmış. İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

Tüp geçit projesi için ihale açılıyor!

1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi üçüncü köprünün yapılmasına karşıymış ve tüp geçit inşasında ısrarlıymış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

1995 yılında Belediye, 3. Boğaz Köprüsü yerine tüp geçitte ısrar ediyormuş!

1995 yılında Ankara'nın 3. Boğaz Köprüsü fikrine karşı Büyükşehir Belediyesi tüp geçit projesinde ısrarlıymış. Belediye Başkanı Erdoğan, üçüncü bir köprünün, İstanbul'un doğal güzelliğini bozacak bir rant projesi olduğuna inanıyormuş.

İstanbul Boğazı'na 3. tüp geçit geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meksika dönüşü uçaktaki gazetecilere İstanbul trafiğine nefes aldıracak yeni projeyi açıkladı. Erdoğan "Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet arasına tüp geçit yapılacak" dedi

1983 yılında tüp geçit 120 milyar liraya mal olacakmış!

1983 yılında Yenikapı ile Söğütlüçeşme arasında yapılması düşünülen tüp geçit projesi 120 milyar liraya mal olacakmış. 100'er metrelik tüplerle yapılacak geçitten sadece trenler geçecekmiş, ileri de ise metro geçecekmiş.

1982 yılında metro, tüp geçit ve 2. Boğaziçi Köprüsü için 230 milyar gerekliymiş!

1983 yılında İstanbul Metrosu, tüp geçit ve 2. Boğaziçi Köprüsü'nün inşası için 230 milyar liralık yatırım gerekiyormuş. İstanbul'dan alınan 85 milyar liralık gelir vergisinin 3 katı harcamayla bu üç proje yapılabilirmiş.

1981 yılında Yenikapı-Kadıköy tüp geçidi 7 yılda tamamlanacakmış!

1981 yılında Yenikapı-Kadıköy arasında deniz dibine yapılacak tüp demiryolu geçidi 7 yılda tamamlanacakmış. 100 milyar liraya mal olacak proje için Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Teşkilatı 250 bin dolar bağışlamış.

1981 yılında çift hatlı tüp geçit yapılacakmış!

1981 yılında Sarayburnu ile Söğütlüçeşme'yi birbirine bağlayacak Çift Hatlı Demiryolu Tüp Geçit Projesi'nin gerçekleştirilmesi için çalışmalar hızlandırılmış. Etüt ihalesi de yapılan proje, İstanbul Metrosu'yla irtibatlı olacakmış.

1981 yılında Tüp Geçit'in ve 2. Boğaz Köprüsü'nün temeli atılacakmış!

Asya ile Avrupa kıtasını İstanbul Boğazı üzerinden bağlayacak olan İkinci Boğaziçi Köprüsü ve demiryolu bağlantısını kuracak tüp geçit projelerinin temelleri 1981 yılında atılacakmış. İki proje 10 milyar liraya mal olacakmış.

Tüp fiyatlarını gören vatandaşlar doğalgaza geçiyor! İşte zamlı tüp fiyatları...

Yeni yılın ilk tüp zammının yapıldığı açıklandı. Buna göre, tüp fiyatlarında gelen zamlar ocak söndürüyor. Zamlı fiyatları gören tüketiciler doğalgaza geçiş için işlemlere başladılar bile. İşte zamlı büyük ve küçük tüp fiyatları ve haerin detayları...

Mutfak tüpüne çılgın zam! Büyük tüp fiyatları 500 TL'yi geçti! Aygaz, Mogaz, Milangaz 20 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Geçtiğimiz senenin zam rekortmenleri arasında yer alan mutfak tüpünün fiyatı 500 TL'yi aştı. Yeni zamlı mutfak tüpü fiyatlarını gören vatandaş kan ağlamaya başladı. Peki, mutfak tüpü ne kadar? Büyük tüp kaç TL? 20 Ağustos 2023 Aygaz, Mogaz, Milangaz fiyat listesi...

LPG'ye gelen zamdan sonra mutfak tüpüne de zam geldi! Yeni tüpünü alıp kenara koyan kâra geçer

Son dakika haberine göre dün gece yarısından itibaren LPG'ye zam geldi. Brent petrolün geçtiğimiz Mart ayından bu yana en düşük seviyeyi görmesine rağmen LPG'ye gelen zam mutfak tüpü fiyatlarını da etkiledi İşte son dakika zamlarının altında yatan nedenler...

Adana'da emlak ofisine operasyon! 314 tüp zehri ele geçirildi!

Adana'da emlak ofisine operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 314 tüp kobra yılanı zehri ele geçirildi.

Beylikdüzü D - 100 Alt Geçit Projesi imar planı askıda!

Beylikdüzü İlçesi, Beyzade Caddesi ve Esenyurt İlçesi, Adnan Kahveci Bulvarı D - 100 Alt Geçit Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 17.12.2018 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Ankara'ya tüp geçit projesi geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bölgede hayata geçecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Tuna, Etimesgut'ta tüp geçit projesi hayata geçireceklerini söyledi.

İzmir'in mega projeleri konut fiyatlarını yükseltiyor!

Balçova'da tüp geçit ile İstinyepark, Çiğli'de Çandarlı Otoyolu'nun uzatılması, Bayraklı'da şehir hastanesi kampüsü projeleri bu bölgelere yepyeni bir görünüm kazandırırken, arsa ve konut fiyatlarını yükseltiyor.

Denizli'deki Kayhan Tüp Geçidi mecliste konu oldu!

Denizli'nin Pamukkale ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Kayhan Tüp Geçidi çıkışında yaşanan trafik kazalarına ve sorunun çözümüne ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Çin'de dünyanın en uzun sualtı tüneli yıl sonunda hizmete açılacak!

Çin'in Cuhay ile Hong Kong ve Makao kentlerini birbirine bağlayacak 6,7 kilometrelik tüp geçit ve 55 kilometrelik deniz köprüsü, yıl sonunda hizmete açılacak.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Alt Geçit Projesi yıl sonunda tamamlanacak!

Aksaray Belediyesi tarafından Piri Mehmet Paşa alt geçit projesi hayata geçiriliyor. Yıl sonunda tamamlanması planlanan Piri Mehmet Paşa Alt Geçit Projesi'nin güzergahları belli oldu.

İzmir'e hem köprü hem tüp geçit yapılacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir'e hem köprü hem de batırma tüp geçit yapacaklarının müjdesini verdi.

İzmir Körfezi'nde yapılacak tüp geçit projesi TBMM gündeminde!

İzmir Körfezi'nde yapılacağı ifade edilen tüp geçit projesi TBMM gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sakarya Ada AVM üst geçit projesinin inşaatı başladı!

Sakarya Erenler'de yer alan ADA AVM önüne kazandırılacak Üst Geçit Projesi’nde çalışmalar başladı.

Tüp Geçit Projesi Haberi

Tüp Geçit Projesi



Bize de böylesi yakışırdı


İstanbul Boğazı'nın 58 metre altından geçirilecek olan 'tüp geçit', dünyanın en derin deniz tüneli olacak ve 2005'te hizmete girecek 


Avrupa Asya'ya derinden bağlanacak


     Bir bölümü bitirilen İstanbul Metrosu ile birlikte İstanbul'un ulaşımında büyük bir kolaylık sağlayacak olan Demiryolu Boğaz Tüp Geçiş Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. 

     Kangren olmuş İstanbul ulaşımı rahatlatmak için hazırlanan bu projenin 2005 yılında hizmete sokulması planlanıyor.

     9.3 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olarak inşa edilecek, tüp geçiş projesi için Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, üç konsorsiyumun verdiği tekliflerin değerlendirildiğini belirttiler. 

     

Onay Japonlar'dan

      

     Yetkililer, üç konsorsiyumun verdiği tekliflerin kurulan...