25 / 04 / 2024

Tüpgeçit Projesi

Tüpgeçit Projesi

1999 yılında Başbakan Bülent Ecevit'in Başdanışmanı Ahmet Vefik Alp, trafik sorununu çözmek için Tuzla-Avcılar arasında yüzer viyadük, tüpgeçit ve Üçüncü Boğaz Köprüsü alternatifleri içinde en uygun projeyi belirlemeye çalıştıklarını söylemiş.

1996 yılında Boğaz'a tüpgeçit kararı!

1996 yılında Bakanlar Kurulu'ndaki bir tartışmada İstanbul Boğazı'na tüpgeçit, 3. köprüye ağır basmış. 1.3 milyar dolara (120 trilyon 900 milyar lira) mal olacak bin 800 metre uzunluğundaki projeyi kamuoyunda tartışmaya açmışlar.

Tüpgeçit projesi için hükümetten onay bekleniyor!

Boğaz'ın altında, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında yapılması düşünülen 2.5 kilometre uzunluğundaki Tüpgeçit projesi için hükümetten onay bekleniyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

Tüpgeçit, denizin 50 metre altından geçecek!

1986 yılında iki yakayı birbirine bağlayacak Demiryolu Tüpgeçit Projesi, Eminönü - Üsküdar arasında yapılacakmış İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

İstanbul Metrosu ve Tüpgeçit Projesi ihaleye çıkıyor!

Topkapı ile 4. Levent'i birbirine bağlayacak, 1 milyar dolara mal olacak İstanbul Metrosu ve 700 milyon dolara mal olacak Tüpgeçit Projesi ihaleye çıkarılacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

1985 yılında Tüpgeçit için ilk adım atılmış!

1985 yılında Boğaz'ın altına yapılacak Tüpgeçit projesi için ilk adım atılmış. Boğaziçi Demiryolu Tüpgeçidi'nin deniz dibi sondaj çalışmaları için Kızkulesi yakınlarında deniz şantiyesi dahi kurulmuş.

1984 yılında Tüp Geçit ve İstanbul Metrosu için ilk imza atılmış!

1984 yılında Tüp Geçit ve İstanbul Metrosu için ilk imza atılmış. İstanbul Metrosu ve Tüp Geçit Projesi'nin fizibilite anlaşması, ABD adına Ankara Büyükelçisi'yle yapılmış ve proje masraflarını ABD karşılayacakmış.

Çocuklar için Süt Destek Projesi geliyor! Süt Destek Projesi'nden kimler yararlanabilir?

Ankara Büyük Belediyesi tarafından oluşturulan bir kampanya bu kez de çocukları kapsıyor. Çocuklar için yapılan süt desteği projesi, çocuk ve bebeklerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelere maddi bir rahatlama sunuluyor. 

Malatya Pütürge TOKİ'de 85 bin 120 TL peşinatla 3+1!   

TOKİ Malatya Pütürge 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Malatya Pütürge'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Malatya Pütürge'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Malatya Pütürge sosyal konut projesi... 

Mardin Dargeçit’e TOKİ geliyor! 240 ay taksitle ev sahibi olun

Mardin TOKİ 2022 Sosyal Konut Projesi’nin detayları geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, TOKİ Mardin Dargeçit Projesi’nde toplam kaç konut inşa edilecek? TOKİ Mardin Dargeçit 2022 konut fiyatları ne kadar?

Dijital Türk Lirası ne zaman uygulanmaya başlanacak? İşte borsalarda yerini alacağı tarih

Dijital Türk Lirası Projesi'nın akıbeti belli oldu. Türk Lirası'nda yepyeni bir dönem başlıyor. HAVELSAN açıkladı. İşte detaylar...

Bolu Gerede Arasta projesi Eylül'de tamamlanacak!

Bolu Gerede'de yer alan metruk haldeki binayı dönüştürme Arasta Projesi'nde çalışmalar devam ediyor. Projenin Eylül ayı gibi tamamlanması hedefleniyor.

Madnasa Türkbükü projesi Bodrum'da yükseliyor!

AB Grup Holding hayata geçirdiği Madnasa Türkbükü projesiyle turizmin başkenti Bodrum’a damga vurmayı hedefliyor.

Limak'ın Ufa’da tünel-otoyol projesi 2023'te hizmete girecek!

Limak Holding kurucu Başkanı Nihat Özdemir ve Limak Holding Başkan Vekili Serdar Bacaksız, Ufa’daki (Başkortostan-Rusya) “tünel-köprü-viyadük-otoyol” projesiyle ilgili son durumu anlattı.

Ünlü rapçi Akon'un fütüristik şehrinin detayları belli oldu!

Senegal asıllı dünyaca ünlü şarkıcı Akon'ın fütüristik şehir projesi "Akon City" Senegal'in başkenti Dakar'da tanıtıldı. Yaklaşık 850 hektar arazide inşa edilecek 6 milyar dolarlık projenin yapımına gelecek yıl başlanacak.

Türkiye’nin en değerli illeri: İstanbul ve Muğla!

MÜSİAD işbirliğinde yürütülen DAV Projesi’nin ilk aşaması tamamlandı. 18 il örneklemi üzerinden Türkiye’nin mercek altına alındığı projede, en değerli illerin İstanbul ve Muğla olduğu ortaya çıktı.

Şevval Şahin ve Yiğit Marcus Aral'dan 'kiralık köşk' açıklaması!

Şevval Şahin ve Yiğit Marcus Aral'ın Rumelihisarı'nda sekiz odalı köşk kiraladıkları ileri sürülmüştü. Yiğit Marcus Aral, "Satın almadık, geçici olarak oradayız birkaç aylığına. Biraz malikane gibi oldu ama Miami'de de büyük evde oturuyorduk" dedi...

Söğüt 'Oba Kent Projesi' hayata geçiriliyor!

Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı, her yıl yüzbinlerce kişinin ziyarette bulunduğu Bilecik'in Söğüt ilçesi, hayata geçirilmesi planlanan projelerin ardından adeta bir film platosu haline gelecek.

Ankara-İstanbul YHT Tünel 26 projesi 2022 açılacak!

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Ankara-İstanbul TCDD Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında devam eden ‘Tünel 26’ projesinin 2022 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Bitlis Dere Üstü Islah Projesi için yıkım başladı!

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Sokak Sağlıklaştırılması Projesi'nde yıkımı yapılan otelin enkazını inceledi.

Tüpgeçit Projesi Haberi

Tüpgeçit Projesi



İstanbul üçüncü kez geçilecek


Ya Tuzla - Avcılar arasında yüzer viyadükle ya da Kavak'ta 3. köprüyle


     Başbakan Bülent Ecevit'in Şehircilik Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, İstanbul'un trafik sorununu çözmek için yüzer viyadük, tüp geçit ve üçüncü Boğaz Köprüsü alternatiflerinin sürdüğünü, İstanbul için en uygun projeyi belirlemeye çalıştıklarını söyledi.

     Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın ile birlikte geçen hafta Fransa'da bilimsel çevrelerle görüşmeler yapan Alp, Tuzla - Avcılar arasını deniz üzerinden 33 kilometrelik bir viyadükle birbirine bağlayacak projenin etüt çalışmalarını yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

     "Bu projede kamulaştırma yok, spekülatif yapılaşma imkanı yok, siluete zarar yok. Projeyi...