23 / 04 / 2024

Tüpgeçit

Tüpgeçit

1998 yılında Hükümet, Kuzguncuk ile Beşiktaş arasına üçüncü köprü, Yenikapı ile Söğütlüçeşme arasına ise tüpgeçit yapmayı kararlaştırmış. Yapılacak köprünün ortasında ise hafif metro hattı bulunacakmış.

1996 yılında Boğaz'a tüpgeçit kararı!

1996 yılında Bakanlar Kurulu'ndaki bir tartışmada İstanbul Boğazı'na tüpgeçit, 3. köprüye ağır basmış. 1.3 milyar dolara (120 trilyon 900 milyar lira) mal olacak bin 800 metre uzunluğundaki projeyi kamuoyunda tartışmaya açmışlar.

1987 yılında Boğaz'a 3. köprü inşa edilecekmiş!

1987 yılında Belediye, Boğaz'a 3. köprüyü inşa etmeyi düşünmüş. Köprü inşaatının yanında Haliç üzerine 4. köprü inşa edilecekmiş. Boğaz ve Haliç köprüleri ve tüpgeçit için İngiliz-Fransız konsorsiyumu 250 milyon dolarlık kredi teklif etmiş.

1985 yılında ABD'den metro-tüpyol projesine bağış!

1985 yılında Amerika Birleşik Devletleri, İstanbul Belediyesi'ne ikinci kez destek vererek 700 milyon liralık bağışta bulunmuş. Ön etüt çalışmaları yapılan İstanbul Metrosu ve Tüpgeçit projesi için uluslararası ihale yapılacakmış.

Kökyiğit İnşaat Otelcilik Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kökyiğit İnşaat Otelcilik Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Köksal Yiğit tarafından kuruldu.

Bayer-Yiğit Üsküdar projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Bayer-Yiğit Ortak Girişimi Adi Ortaklığı, Üsküdar projesinin detayları belli oldu. Bayer-Yiğit Üsküdar projesi 10 soruda tüm detaylarıyla haberimizde yer alıyor. İşte Bayer-Yiğit Üsküdar projesi 10 soruda tüm detaylarıyla...

Reysaş GYO Kocaeli deposunun imalat ve montaj işleri için Yiğit Metal'le anlaştı!

Reysaş GYO tarafından Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar2 Mahallesi 420 Ada 33 Parsel'de yer alan Çayırova 15 nolu deposunun alt katında yapılacak ofis imalat ve montaj işleri için, Yiğit Metal Mamülleri İnşaat Plastik Pazarlama San.Tic.Ltd.Şti. ile anlaştı.

Şevval Şahin ve Yiğit Marcus Aral'dan 'kiralık köşk' açıklaması!

Şevval Şahin ve Yiğit Marcus Aral'ın Rumelihisarı'nda sekiz odalı köşk kiraladıkları ileri sürülmüştü. Yiğit Marcus Aral, "Satın almadık, geçici olarak oradayız birkaç aylığına. Biraz malikane gibi oldu ama Miami'de de büyük evde oturuyorduk" dedi...

Mehmet Nazif Günal, İpar Köşkü'nü neden satışa çıkardı?

Mehmet Nazif Günal, İpar Köşkü'nü 8.5 milyon dolara Abidin Cevher Özden'den satın almıştı. Eşit hisseli köşk, geçtiğimiz günlerde 45 milyon dolara yeniden satışa çıkarıldı...

Ankara'ya tüp geçit projesi geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bölgede hayata geçecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Tuna, Etimesgut'ta tüp geçit projesi hayata geçireceklerini söyledi.

İzmir'e hem köprü hem tüp geçit yapılacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir'e hem köprü hem de batırma tüp geçit yapacaklarının müjdesini verdi.

İzmir Körfezi'nde yapılacak tüp geçit projesi TBMM gündeminde!

İzmir Körfezi'nde yapılacağı ifade edilen tüp geçit projesi TBMM gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Tüp Geçit Projesi'ne onay çıkmadı!

Hükümetin, İzmir Tüp Geçit Projesi'ne belediyelerden de onay çıkmadı. Meslek odalarının hazırladığı ve olumsuz görüşlerin yer aldığı raporun ardından; Karşıyaka, Balçova, Çiğli ve Narlıdere belediyeleri de Bakanlığa olumsuz görüş sundu.

İzmir Körfez Tüp Geçit Projesi İDK toplantısında değerlendirilecek!

Başbakan Binali Yıldırım'ın 2011 genel seçim sürecinde açıkladığı "35 İzmir 35 Proje" içerisinde yer alan İzmir Körfez Tüp Geçit Projesi'nin detayları, ÇED süreci kapsamında 17 Ocak 2017 tarihinde İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısında değerlendirilecek.

Al Qandeel Umman projesi için Sabri Paşayiğit ile anlaştı!

Türkiye’nin önde gelen mimarlık ofislerinden Sabri Paşayiğit Design Office - SPDO, Körfez bölgesinin en büyük gayrimenkul firmalarından Al Qandeel ile Umman’da hayata geçirilecek yeni proje için el sıkıştı.

Haliç Tüp Geçit Projesi Haliç'i temizleyecek!

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi tamamlandığında 180 yıllık Unkapanı Köprüsü kaldırılacak ve daha temiz bir Haliç ortaya çıkacak. 900 metrelik sualtı köprüsünde üç şerit geliş, üç şerit gidiş olacak.

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi 700 günde bitecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı planlanan Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi’nin ihale süreci bu ay içinde başlıyor. Tünelin, yer tesliminden sonra 700 günde tamamlanması planlanıyor.

Tüpgeçit Haberi

Tüpgeçit



Hem köprü hem üstgeçit


Hükümet, Boğaz'da Kuzguncuk ile Beşiktaş arasına üçüncü köprü, Yenikapı ile Söğütlüçeşme arasına ise tüpgeçit yapmayı kararlaştırdı


İki büyük proje

   İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin üçüncü bir köprü yapımına karşı çıktığı Boğaz'da hükümet iki geçişi birden hayata geçirmenin hazırlıklarını yapıyor. Hükümet, Boğaz'a hem üçüncü bir köprü, hem de demiryolu sistemi de bulunan tüp geçit yapmayı planlıyor.


Hafif metrolu köprü

   Yüksek Planlama Kurulu'nun onayladığı Piyalepaşa-Dolmabahçe-Haydarpaşa Otoyolu'nda yer alacak üçüncü bağlantı köprüsünün, Kuzguncuk ile karşısındaki alan arasında yapılması öngörülüyor. 6 hatlı olacak köprünün ortasına ise hafif metro hattı bulunması planlanıyor.


Gebze-Halkalı bağlantısı

   Hükümetin uygulamaya hazırladığı tüpgeçit projesini ise Yenikapı ile Söğütlüçeşme arasına yapılacak...