27 / 04 / 2024

turizm 2014

turizm 2014

Turizm sektöründeki yatırımcılar 240 proje için 3,8 milyar lira teşvik aldı. 31 bin kişiye iş sahası açacak yatırımlarda aslan payını yüzde 31.5 ile turizm cenneti Antalya alacak.

Antalya Kemer turizmi tekrar canlanıyor!

Yaşam standartlarını yükseltecek yatırımlarla her geçen gün kendisini geliştiren Kemer, belediyenin gerçekleştirdiği projelerle çehresini değiştirdi. İlçe başta Rus ve Alman olmak üzere, Avrupalı turistlerin tercihlerinde hep üst sıralarda yer alıyor.

Yusuf Hacısüleyman: Eyfel, Kaleiçi gibi yerler randevulu gezilecek!

AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı ve Resort Dergisi İmtiyaz sahibi Yusuf Hacısüleyman, dünya nüfusunun hızla arttığını bu nedenle gelecekte Eyfel Kulesi, Kaleiçi gibi yerlerin randevu alınarak gezilebileceğini söyledi.

Turizm Yatırımcıları 2015 yılına sıcak bakmıyor!

Türkiye yılın dokuz ayında yaklaşık 31 milyar dolar cari açık verdi. Bu dönemde turizmden elde edilen gelir ise 23 milyar dolar oldu. Turizm gelirimiz olmasaydı, cari açığımız 54 milyar düzeyinde oluşacaktı.

Yusuf Hacısüleyman: Turizm sektörü olarak 2015 yılı zor bir yıl olacak!

Akdeniz Turistik İşletmeciler Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman, turizm sektörü olarak 2015 yılının zor bir yıl olacağını söyledi. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır ise, turizmin Türkiye'nin imaj sektörü olduğunu söyledi.

İstihdam artışının yüzde 20'si turizmden sağlandı!

İstihdam artışının yüzde 20'si turizmden sağlandı. Akdeniz Turistik Otelciler Ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, Türkiye'de sigortalı sayısındaki artışın yüzde 20'si turizm sahalarındaki gelişmeden elde edildi.

Turizmcilerden Ruh sağlığı bilinci!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ve Alanya Devlet Hastanesi’nin ‘ Bir Kitap da Sen Ver ’ kampanyası sona erdi. Kampanya çerçevesinde 500 civarında farklı kategorilerde kitap toplandı.

Otellerdeki doluluk oranlarında ciddi düşüşler var!

Otellerdeki doluluk oranlarında ciddi düşüşler var. Turizmciler yerli turist bekliyor 1 Turizm sektöründe, ağustos ayının ikinci yarısında otellerdeki doluluk oranlarında yaşanan düşüş, turizmciyi iç pazara yöneltti.

Kalkınma ajanslarından turizm için 2 milyon 750 bin liralık destek sağlandı!

Bu kapsamda, Knidos Antik Kenti Tiyatrosu ve Kelenderis Antik Kenti liman hamamı için rölöve ve restorasyon projesi kabul edilirken Dara Antik Kenti ile Mor Yakup Kilisesi için proje hazırlık çalışmaları sürüyor

OTI Holding 2019'a kadar turist sayısını 300 bine çıkarmayı hedefliyor!

OTI Holding'in şirketi ODEON Tours Yer Hizmetleri Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) hedef büyüttü.Şirket, halen 56 bin 550 olan turist sayısını 2019'a kadar 5 kat artırarak 300 bine çıkarmayı hedefliyor.

Türk turizmciler, turist başına 2 bin dolar gelir hedefliyor!

Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy tarafından yapılan açıklamaya göre, Yeni yatırımlarla nitelikli turisti Türkiye’ye çekmeyi planlayan Türk turizmciler, turist başına 2 bin dolar gelir hedefliyor.

Osman Ayık: Turizmcilerin umudu İran ve İsrail pazarı!

Yılın başında erken satış anlamında Türkiye'ye dönük ciddi bir talebin geldiğini söyleyen, TÜROFED Başkanı Ayık, "Türkiye'de seçimin yarattığı etkiyle şubat ortasından itibaren erken rezervasyonlarda biraz yavaşlama oldu" dedi.

Turizmciler 2014'ten ümitli!

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık. turizm sektörünün 2013 yılında çok iyi performans sergilediğini, 2014 yılında da benzer bir trendin oluşacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

İrfan Önal: Turizm'de 2014 daha iyi geçecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, turizmde Türkiye'nin ana pazarlarında rakamların olumlu yönde seyrettiğini belirterek, 2014'ün daha iyi bir yıl olarak geçeceğini söyledi...

Timur Bayındır: İstanbul'daki otelciler 2014 için umutlu değil!

İstanbul'daki otel işletmecileri 2014 için umutlu değiller. Taksim olayları ardından İstanbul'daki otellerin tam olarak toparlanamadığını söyleyen TUROB Başkanı Timur Bayındır, otellerin doluluk oranlarının yüzde 6.9 düştüğünü belirtti...

Aktay Turizm'in 2014'e ait finansal tablosu yayınlandı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 'nın yüzde 100 oranında iştirak ettiği Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri 'nin 2014 'e ait finansal tabloları yayınlandı.

2014'te turizm gelirleri yüzde 6.18 arttı!

2014’te turizm gelirleri 2 milyar dolar ve yüzde 6.18 artarak 34.3 milyar dolara ulaştı. Ancak turist başına harcama sadece 5 dolarlık bir artışla 828 dolar oldu.

Ütopya Turizm İnşaat 2014'e ait vergi beyannamesini yayınladı!

Ütopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş. 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasındaki döneme ait olan geçici vergi beyannamesini yayınladı.

2014 turizm istatistikleri açıklandı!

2014 yılı, turizm istatistikleri açıklandı. Buna göre 2014 yılında, ülkemize gelen turist sayısı bir önceki yıla göre %5,5 artış göstererek 36,8 milyona ulaştı.

2014 yılı turizm geliri, 34.305 milyar dolar!

Türkiye'nin turizm geliri, 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 6,2 artarak 34 milyar 305 milyon 904 bin dolar oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılına ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı.

Dünya Turizm Örgütü 2014 uluslararası ziyaretçi trafiğini açıkladı!

Dünya Turizm Örgütü ( UNWTO ) tarafından açıklanan 2014 yılı ilk sonuçlarına göre uluslararası ziyaretçi trafiği yüzde 4,7 artarak 1 milyar 138 milyona çıktı.

Şeb-i Nur Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şeb-i Nur Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, İlknur Timur, Nur Şebnem Dumlu tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 12 Kasım 2014 tarihinde kuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli disiplin amirleri yönetmeliğinde değişiklik!

Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli disiplin amirleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 12 Kasım 2014 tarihinde 29173 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler...

Dabakoğulları Turizm Otelcilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dabakoğulları Turizm Otelcilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Edip Dabakoğlu, Yusuf Dabakoğlu, Serdal Dabakoğlu tarafından 2 milyon TL'lik sermaye ile 11 Kasım 2014 tarihinde kuruldu.

Alanoğlu İnşaat Turizm Tekstil Otomotiv Anonim Şirketi kuruldu!

Alanoğlu İnşaat Turizm Tekstil Otomotiv Anonim Şirketi, İlhan Alan Müdürlüğü'nde 50 bin TL'lik sermaye ile 7 Kasım 2014 tarihinde Kağıthane, Hamidiye Mahallesi, Girne Caddesi'nde kuruldu.

Albe Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Albe Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Murat Demirci, Mustafa Tabakçı tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 6 Kasım 2014 tarihinde kuruldu.

Önkü Turizm Otelcilik İnşaat Gayrimenkul Yatırım Araç Kiralama Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Önkü Turizm Otelcilik İnşaat Gayrimenkul Yatırım Araç Kiralama Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Hasan Önkü tarafından 60 bin TL'lik sermaye ile 6 Kasım 2014 tarihinde kuruldu.

Mem International Restaurant Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mem International Restaurant Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Emre Öner tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 3 Kasım 2014 tarihinde Esenyurt, Sanayi Mahallesi'nde kuruldu.

turizm 2014 Haberi

turizm 2014

TURİZM sektörü yılın 10 aylık döneminde 240 yeni yatırım için 3,8 milyar liralık yatırım teşviki aldı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan araştırmaya göre, 62 bin yeni yatak, 31 bin yeni istihdam oluşturacak; 240 projenin yüzde 85'i Antalya, İstanbul, Muğla, İzmir, Konya'nın başını çektiği 15 ilde yer alıyor. Turizm sektöründeki 3,8 milyar liralık yatırım bütçesinin yüzde 31,5'i Antalya'da, yüzde 16,8'i İstanbul'da bulunuyor. Bu iki il, yaratılacak istihdam, yeni oda ve yatak kapasitesi açısından da toplam değerlerin yarısına sahip. Teşvikten faydalanan proje halindeki tesislerin yüzde 37'sini 3 yıldızlı oteller oluşturuyor. Bu projelerle 12 bin civarında yatağm devreye girmesi...