25 / 04 / 2024

Turizm Bankası

Turizm Bankası

1986 yılında Yeniköy'de 1970 yılında yaptırılan, Turizm Bankası'na ait Yeniköy Carlton Oteli yıkılacakmış. Sait Halim Paşa Yalısı'yla aynı bahçeyi paylaşan otelin yerine, beş yıldızlı bir otel yapılacakmış.

Türkiye İş Bankası'ndan Marmaris'e 844 milyonluk otel yatırımı!

Türkiye İş Bankası A.Ş. Muğla Marmaris'te Turizm Konaklama/OtelTesisi Projesi için harekete geçti. ÇED onayı alan proje resmen başlıyor.

Zekeriya Serhan Altınordu kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi alanlarda çalıştı?

Zekeriya Serhan Altınordu nerede okudu? Hangi alanlarda deneyim sahibidir? Ziraat Bankası ve Turizm Bankası’nda hangi üst düzey görevlerde yer aldı? Martı GYO’da ne iş yapıyor? İşte Zekeriya Serhan Altınordu’nun hayatı...

Merkez Bankasıyla ilgili flaş dolar gelişmesi yaşandı

Suudi Arabistan Turizm Bakanı ve Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Al Khateeb ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında önemli bir anlaşma yapıldı.

Turizm cennetindeki çok tartışılan o kampı İş Bankası satın aldı!

Turizm bölgeleri başta olmak üzere Türkiye genelindeki kupon arsalar Cumhurbaşkanlığı kararıyla satıldı. İşte o arsalar ve yeni sahipleri...

Emlak Bankası sektörü umutlandırdı!

Emlak Bankası, Türkiye Emlak Katılım Bankası adıyla yeniden kuruldu. Banka, kentsel dönüşüm başta olmak üzere inşaat sektörüne, turizm ve sanayiye destek sağlayacak. 

İş Bankası Güneşli'deki binasını Sun Turizm'e sattı!

İş Bankası'nın iştiraki Iş Gayrimenkul'ün sahibi olduğu ve bankanın operasyon merkezi olarak kullanılan bir dönem Sabah Gazetesi ve ATV Televizyonu'nun eski merkezi olan İstanbul Küçükçekmece Güneşli'deki bina satıldı.

İş Bankası'ndan küçük otellere destek!

Türkiye İş Bankası, ülke ekonomisinin lokomotiflerinden biri olan turizm sektörüne yönelik konsantrasyonunu artırırken, küçük otellere verdiği desteğini de sürdürüyor.

1986 yılında Yeniköy Carlton Oteli yıkılacakmış!

1986 yılında Yeniköy'de 1970 yılında yaptırılan, Turizm Bankası'na ait Yeniköy Carlton Oteli yıkılacakmış. Sait Halim Paşa Yalısı'yla aynı bahçeyi paylaşan otelin yerine, beş yıldızlı bir otel yapılacakmış.

1983 yılında Adalar turizm merkezi haline getirilecekmiş!

1983 yılında Adalar turizm merkezi haline getirilecekmiş. Dünya Bankası ve UNEP'ten kredi ve yardımlar sağlanarak Adalar'a 40 milyar liralık yatırım yapılacakmış. Adalar'ın kanalizasyon, içme suyu ve ulaşım sorunlarına çözüm getirilecekmiş.

Turizm hizmetleri düşük maliyetli finansman kapsamına girdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), reeskont kredisi limitini 15 milyar dolardan 17 milyar dolara yükseltti, turizm ve sağlık hizmetlerini düşük maliyetli finansman kapsamına aldı.

Turizm ve sağlığa düşük maliyetli finansman!

Turizm ve sağlığa düşük maliyetli finansman geliyor. Merkez Bankası, reeskont kredisi limitini 15 milyar dolardan 17 milyar dolara yükseltti, turizm ve sağlık hizmetlerini düşük maliyetli finansman kapsamına aldı.

1979 yılında Şile tatil köyü olacakmış!

1979 yılında yolunun virajlı ve bozuk olması yüzünden ilgi çekmeyen Şile, tatil köyü haline getirilecekmiş. Turizm Bankası ve Şile Belediyesi'nin yatırımlarıyla Şile, İstanbul'un turizm cenneti niteliğine kavuşacakmış.

Ziraat Bankası turizm sektörünü destekliyor!

ALTİD Yönetim Kurulu üyeleri, Burhan Sili başkanlığında toplandı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıya Ziraat Bankası Alanya Şubesi Müdürü Abdullah Torun ve Girişimci Müşteri İlişkileri Yetkilisi Yasemin Zorlu da katıldı...

Turizm Bankası Haberi

Turizm Bankası



Bir zamanlar Boğaz'ın incisiydi


Binayı taşıyan kolonlarda hata saptandı


Carlton yıkılacak


Olayı doğrulayan Kültür ve Turizm Bakanı Mükerrem Taşçıoğlu, ''Nasıl olmuş da bu kadar yıl bu kadar kişiyi çekebilmiş bu otel?...'' diyerek hayret etti


Otelin temelinden alınan beton örnekleri, Teknik Üniversite'de incelendi ve ''binanın kesinlikle onarılmaması gerektiği, binanın yıkılmasının daha doğru olacağı'' bildirilerek, ''Masraf boşa gidebilir'' denildi


    Pınar TÜRENÇ


   TURİZM Bankası'na ait Yeniköy Carlton Oteli, çökme tehlikesi üzerine askıya alındı. Turizm Bakanı Mükerrem Taşçıoğlu, otelin yakında yıkılacağını açıkladı. Bakan, ''Nasıl olmuş da, bu otel, bunca yıl, bu kadar kişiyi