25 / 04 / 2024

Turizm büroları farkındalık yaratıyor mu

Turizm büroları farkındalık yaratıyor mu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı açmış olduğu üç turizm bürosuyla kentteki turizm potansiyelini arttırmak için çaba sarf ediyor. Turizm büroları farkındalık yaratıyor.

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Turizm Bölgesi Projesi kapsamında, Danıştay tarafından karar verildi. İşte ayrıntılar...

Optimum İnşaat Turizm Eğitim Sağlık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Optimum Vat.Ot.Pr.Şb açıldı!

Optimum İnşaat Turizm Eğitim Sağlık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Optimum Vat.Ot.Pr.Şb Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Turan tarafından açıldı.

Sahil bölgelerindeki satılık konut ilanları arttı!

Son 20 senede başta İngiliz ve Almanlar olmak üzere binlerce Avrupalı; Alanya, Fethiye, Bodrum ve Didim gibi Akdeniz ve Ege kıyılarındaki gözde turizm bölgelerinde konut ve villa satın aldılar. Özellikle Kovid-19 salgını sürecinde “İngiliz’den satılık eşyalı villa” ilanları çoğaldı.

GYODER Dijital Pazarlama Farkındalık Semineri yarın!

GYODER Akademi tarafından gerçekleştirilecek olan Dijital Pazarlama Farkındalık Semineri yarın saat 14:00 ile 16:00 saatleri arasında yapılacak. Seminerde, değişen trendler, dijital platformlar ve gayrimenkul sektörü ele alınacak. 

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

Gürültü Farkındalık Günü eğitim toplantısı 28-29 Nisan’da!

İZODER, TAKDER iş birliğince ‘Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’ne özel online eğitim programı hazırlandı. Online eğitim toplantısı, 28-29 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif kabul edildi! 

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi. 

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif komisyonda!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonundaki görüşmeleri başladı.

Büyük Dağ İnşaat Mobilya Cam Turizm Madencilik Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Büyük Dağ İnşaat Mobilya Cam Turizm Madencilik Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Poyraz ve Haci Poyraz ortaklığında kuruldu.

Türk Kızılay'dan Marmara Depremi'nin 21. yılına özel farkındalık çalışmaları!

17 Ağustos depreminin yıl dönümünde gerçekleştirilecek farkındalık çalışmalarıyla hem kaybedilen canların unutulmadığı gösterilecek hem de afetlere hazırlıklı ve dirençli bir toplum olma zorunluluğuna da dikkat çekilecek.

Lulu Way Turizm Uluslararası Taşımacılık İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lulu Way Turizm Uluslararası Taşımacılık İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Büker ve İsmail Parlar tarafından kuruldu. 

10 Ekim Dünya Evsizler Günü'nde farkındalık yaratılıyor!

10 Ekim Dünya Evsizler Günü'nde küresel evsizlik sorununa farkındalık yaratılmaya çalışılıyor...

Turizm bölgelerindeki tesislerin niteliği artırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm bölgelerinde bulunan tesislerin niteliğinin artırılmasını sağlamak için hazırlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turizm büroları farkındalık yaratıyor mu Haberi

Turizm büroları farkındalık yaratıyor mu

Ortadoğunun turizm açısından cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen Diyarbakır, geçtiğimiz yıllara oranla artan turist sayısıyla dikkat çekerken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı açmış olduğu üç turizm bürosuyla kentteki turizm potansiyelini arttırmak için çaba sarf ediyor.


Dağkapı ve Dengbêjevinde 7 yıldan beri hizmet veren turizm bürolarına bir yenisi 2013 yılında eklendi. “1939 Surlara Yolculuk Projesi” kapsamında Mardin Kapı Meydanında açılan büro, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk durağı haline geldi. Büro önündeki taş ustası Fesih Gündoğarın 1939 yılında çekilen hava fotoğrafı baz alınarak yapılan Diyarbakır maketi, açık hava haritası misyonunu taşıyarak, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.


Türkiyede turist akımının en yoğun olduğu kentlerin başında gelen İstanbul ve Antalyada dahi belediyelere ait sadece birer adet turizm bürosu...