26 / 04 / 2024

Turizm geliri aralık 2014

Turizm geliri aralık 2014

Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3, turizm gideri ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,9 azaldı...

Kısıklı Park 20 Aralık'ta satışta! Yeni proje!

Summa Turizm Yatırımcılığı tarafından hayata geçirilen Kısıklı Park 20 Aralık'ta satışa çıkıyor. Kısıklı Park projesi yemyeşil korusu, oyun alanları ve çepeçevre peyzajıyla dikkat çekiyor.

TÜİK açıkladı, Turizm geliri 20 milyar doları aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yaptığı açıklama doğrultusunda yer alan rakamlara göre turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 20 milyar doları aştı. İşte TÜİK'in açıkladığı rakamlar...

Ütopya Turizm İnşaat'ın 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 16 Aralık'ta!

Ütopya Turizm İnşaat'ın gündem maddelerini görüşmek üzere 16 Aralık 2020 Çarşamba Günü Saat 11.00'da 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısının, Çankaya Mah. Çankaya Cad. No: 28 /5 Çankaya / ANKARA adresinde bulunan Şirketimiz merkezinde yapılmasına karar verildi. 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası 3 Aralık'ta açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 2021 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklama yeni CSO binasının 3 Aralık’ta açılacağını açıkladı.  

Utopya Turizm İnşaat 2017 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 5 Aralık'ta!

Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş. 2017 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 5 Aralık'ta şirket merkezinde yapılacak...

Turizm yatırımlarının satışı ve kiralanması için başvurular 5 Aralık'ta bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süreleri ile kira sözleşmelerinin uzatılması ve bu taşınmazların satışına ilişkin başvuruların 5 Aralık'ta sona erdiğini açıkladı.

Utopya Turizm İnşaat genel kurul toplantısı 13 Aralık'ta!

Ütopya Turizm İnşaat tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Utopya Turizm İnşaat genel kurul toplantısı 13 Aralık'ta yapılacak. 

Elbistan kapalı spor salonunun ihalesi 28 Aralık'ta!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın yaptığı çalışmaların ardından, Elbistan’a yapılmasına karar verilen spor salonu için düğmeye basıldı. Elbistan’a yapılacak 3 bin kişi kapasiteli kapalı spor salonunun ihalesi 28 Aralık günü yapılacak.

OMZ Grup İnşaat Turizm Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

OMZ Grup İnşaat Turizm Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Şenol Karakaya tarafından 50 bin TL sermaye ile 7 Aralık'ta Bahçelievler, Cumhuriyet Mahallesi, Kıbrıs Caddesi, Keklik Sokak'ta kuruldu.

Jikato İnşaat Nakliye Gıda Turizm Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jikato İnşaat Nakliye Gıda Turizm Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Mhd Faısal Alashraf ve Ghaleb Alrıfae ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 4 Aralık'ta Fatih, Kemalpaşa Mahallesi'nde kuruldu.

Turizm geliri üçüncü çeyrekte yüzde 4,4 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının temmuz-eylül dönemine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı. Buna göre, turizm geliri üçüncü çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 azaldı.

Türkiye'nin turizm geliri yüzde 9 azaldı!

2015 yılının ilk 6 aylık dönemine bakıldığında, turizm geliri 2014'ün ilk aynı dönemine göre yüzde 9 oranında, 1.2 milyar dolar civarında azaldı.

Türkiye'nin turizm geliri yüzde 13,8 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2’inci çeyrek (Nisan-Haziran) ’Turizm İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre; 2015 Turizm geliri Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan 2’inci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13,8 azaldı.

Turizm geliri aralık 2014 Haberi

Turizm geliri aralık 2014

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı IV. çeyrek (Ekim-Aralık) ’Turizm İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre, turizm geliri Ekim, Kasım ve Aralık aylarından oluşan IV. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3 azalarak 7 milyar 667 milyon 719 bin dolar oldu. Turizm gelirinin yüzde 81’i yabancı ziyaretçilerden, yüzde 19’u ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi.

Ziyaretçiler, seyahatlerini kişisel veya paket tur ile organize etmektedirler. Bu çeyrekte yapılan harcamaların 6 milyar 213 milyon 372 bin dolarını kişisel harcamalar, 1 milyar 454 milyon 347 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu.

Turizm geliri 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 6,2 artarak 34 milyar 305 milyon 904 bin dolar oldu. Turizm gelirinin yüzde 81,5’i yabancı ziyaretçilerden, yüzde 18,5’i ise yurt...