27 / 04 / 2024

turizm gelirleri azaldı mı

turizm gelirleri azaldı mı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, ikinci çeyrekte turizm gelirimiz 7,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.Buna göre ikinci çeyrekte turizm gelirimizde yüzde 13,8 düşüş yaşandı.

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık

Deniz GYO'nun kira gelirleri azaldı mı?

Deniz GYO gayrimenkullerinden 2021'de ne kadar kira geliri elde etti? Deniz GYO'nun kira gelirleri azaldı mı? İşte ayrıntılar...

Rusya'nın enerji gelirleri düştü mü?

Rusya'nın petrol ihracatı gelirleri bu yılın ilk yedi ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,9 doğal gaz ihracatı gelirleri yüzde 5,3 azaldı.

Akfen GYO'nun otel gelirleri arttı!

Turizm sektöründe ziyaretçi ve gelirler anlamında yükseliş devam ediyor. Akfen GYO'nun altı aylık finansal sonuçlarında otel gelirleri arttı. 

Tarım arazileri konut ve turizm amaçlı kullanılıyor!

Türkiye’de 2006 yılından bu yana 2,1 milyon hektarlık tarım alanı azaldı. Tarım arazileri, konut ve karayolu yapımı, sanayi ve turizm amaçlı kullanılıyor.

Halk GYO'nun konut satış gelirleri yüzde 32 azaldı!

Halk GYO Bakırköy projesindeki konut satışlarını sonlandırdı. Şirketin konut satış gelirleri ilk çeyrekte yüzde 32 geriledi. 2018'de tamamlanması planlanan Bizim Tepe Aydos ve Erzurum Şehristan projeleri şirketin konut satışları gelirlerini yükselteceği düşünülüyor.

3. çeyrekte turizm gelirleri azaldı!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 azalarak 12 milyar 294 milyon 189 bin dolara geriledi.

Turizm geliri üçüncü çeyrekte yüzde 4,4 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının temmuz-eylül dönemine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı. Buna göre, turizm geliri üçüncü çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 azaldı.

Temmuz – Eylül döneminde turizm geliri yüzde 4,4 azaldı!

Temmuz – Eylül döneminde turizm gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 azaldı. 3. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4.4 azalarak 12 milyar 294 milyon 189 bin dolar oldu.

Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu!

En iyi sezon olan temmuz, ağustos ve eylül aylarında turizm gelirleri yüzde 4.4 düşerken, Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu.

Türkiye'nin turizm geliri azaldı!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 azalarak, 12 milyar 294 milyon 189 bin dolara geriledi.

Türkiye’ye gelen turist sayısı Ağustos'ta yüzde 2.88 azaldı!

Türkiye’nin dış açıklarının finansmanında en büyük kalemlerden biri olan turizm sektöründe, iç güvenlik endişeleri ve bölgesel gerginlikler nedeniyle Ağustos ayında yüzde 2.88 oranında azaldı.

Türkiye'nin turizm geliri yüzde 9 azaldı!

2015 yılının ilk 6 aylık dönemine bakıldığında, turizm geliri 2014'ün ilk aynı dönemine göre yüzde 9 oranında, 1.2 milyar dolar civarında azaldı.

turizm gelirleri azaldı mı Haberi

turizm gelirleri azaldı mı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, ikinci çeyrekte turizm gelirimiz 7,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Oysa bu tutar geçen yılın aynı döneminde yaklaşık 9 milyar dolar olmuştu. Buna göre ikinci çeyrekte turizm gelirimizde yüzde 13,8 düşüş yaşandı. 


Turizm gelirinde ilk çeyrekte yüzde 1,3 artış vardı. Ancak bu artış sadece ocak ayındaki performanstan kaynaklanmış, şubat ve mart aylarında turizm geliri geçen yılın altında kalmıştı. Şubat ayında başlayan düşüş hızlanarak devam edince ikinci çeyrekte gerileme yaşanması kaçınılmaz oldu. 


Turizm gelirlerindeki bu düşüşün bir bölümü ziyaretçi sayısının geçen yılın altında kalmasından kaynaklanıyor. TÜlK'in verilerine bakılırsa, ikinci çeyrekteki ziyaretçi sayısı yaklaşık olarak 10,8 milyon olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemindeki ziyaretçi sayısı 11 milyona yakındı. Buna göre ziyaretçi sayısında yüzde 2'ye yakın bir düşüş yaşandı. 


Ancak...