25 / 04 / 2024

turizm kiralama süreleri

turizm kiralama süreleri

Turizmde yeni dönem başlıyor. 49 yıllığına kiralanan otel ve arazilere yeniden 49 yıllık süre uzatımı veya satın almanın yolunu açan düzenleme maddesini de içeren Torba Tasarı maddesi kabul edildi. 

Konutta amortisman süreleri düşüyor

Konut fiyatlarındaki artışın yavaşlaması ve kira fiyatlarının yükselmesiyle amortisman süreleri de kısalıyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu Türkiye ve İstanbul için kısalan amortisman sürelerini açıkladı.

30 bin metrekarelik bir konut projesinin iş kalemi süreleri!

Pek çok kişi inşaat projelerinde iş kalemi sürelerini merak ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden bu süreleri paylaştı. İşte 30 bin metrekarelik bir konut projesinin yaklaşık tamamlanma süreleri...

Konuta bir yılda en fazla 4 kiralama sınırı Meclis'te! Kurala uymayanlara ağır ceza verilecek!

Konutlarda turizm amaçlı kiralama düzenlemesi Meclis’e sunuldu. Buna göre aynı konut bir sene içinde dört defadan fazla kiraya verilemeyecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alacak! Şartlar açıklandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru şartları ve son başvuru tarihi paylaşıldı.

Bayram tatili 9 güne çıktı! Fiyatlar yüzde 94 arttı; tatil süreleri kısaldı

Bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı. Yaşanan fiyat artışlarına paralel olarak tatil süreleri azalırken, tatilseverlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında bu yıl da Antalya ve Muğla geliyor. İşte detaylar...

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri başvurularında yaş şartı değiştirildi! Hizmet süreleri de düzenlendi!

2023 yılında gerçekleştirilecek Polis Meslek Eğitim Merkezi başvurularında yaş şartı ve hizmet süreleri düzenlendi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesindeki o illerde çeklerin ibraz süreleri resmen durduruldu! 

Deprem bölgesinde yer alan illerde çeklerin ibraz süreleri resmen durduruldu. İşte o son dakika kararı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı 165 sözleşmeli personel alacak! Lise mezunu olmanız yeterli!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Lise, ön lisans ve lisans mezunu kişiler arasından 165 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Peki, adaylarda aranan şartlar neleri son başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar...

İş arayanlara güzel haber geldi! Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alacak! Tarihleri kaçırmayın

Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni bir iş ilanı yayımladı. Resmi Gazete aracılığı ile yayımlanan ilana göre; personel eksiğinin önlenmesi için istenilen kriterleri karşılayan 14 sözleşmeli kamu personeli alacak. Peki başvurular nasıl yapılacak? Hangi kriterler aranıyor?

Şirketlerin Kur Korumalı Mevduat süreleri değişti! Şirketler için KKM süreleri ne zaman bitiyor?

Şirketlerin KKM kapsamındaki döviz hesabı cinsinden katılım fonu hesaplarının süresi genişletildi. Peki KKM yeni süreleri ne zaman?

Ev ve araba sahibi olmak gittikçe zorlaşıyor! Konuta ve otomobile erişim süreleri katlandı!

Konuta ve otomobile erişim süreleri katlandı. Peki konutta ve otomobilde erişim süreleri nasıl değişti? İşte tüm ayrıntılar...

Kervansaray Kundu Oteli'nin kira süresi 6 yıl uzatıldı!

Kervansaray Yatırım Holding'in Yönetim Kurulu kararıyla Kervansaray Kundu Oteli'nin Galeri Kristal Turizm İnşaat Pazarlama ve Ticaret A.Ş ile olan kiralama sözleşmesinin mevcut süresinin 6 sene daha aynı koşullarda uzatılmasına karar verildi. 

Konutlarda geri dönüş süreleri azaldı!

Kiralardaki artış, satılık konut fiyat artışını geçince, konut yatırımının geri dönüş süreleri de düştü. Kiraya bağlı geri dönüş süresi Türkiye'de ortalama 20 sene olarak belirlenirken, bu süre bazı yerlerde 13 seneye kadar düştü.

turizm kiralama süreleri Haberi

turizm kiralama süreleri


Turizmde yeni dönem başlıyor. 49 yıllığına kiralanan otel ve arazilere yeniden 49 yıllık süre uzatımı veya satın almanın yolunu açan düzenleme maddesini de içeren Torba Tasarı maddesi kabul edildi. 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; kamuoyunda “torba tasarı” olarak bilinen düzenlemenin tüm maddeleri (127 madde) kabul edildi, ancak daha önce alınan karar nedeniyle tasarının tümü oylanmadı. 

Tasarıda yer alan bazı maddeler şöyle; 
1-) Bazı kamu lojmanları satışa çıkarılacak. Kamu konutlarının satışındaki 10 yıl sınırı kaldırılacak. Yeni konutların da satışı yapılacak.

2-) Emlak Vergisi Kanununa geçici madde eklenerek, takdir komisyonlarınca 2018 için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin, 2017’de uygulanan birim değerlerin belirli bir yüzdesini geçmemesi...