26 / 04 / 2024

turizm sağlık sektörü

turizm sağlık sektörü

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğr.Gör. Kahraman Köktürk ''Sağlık turizmi alanında önemli bir pazar payı ülkemizi bekliyor. Sadece hastanelerde tedavi için gidilen bir turizm çeşidi olarak değerlendirilmemesi gerekir" dedi.

Merkez Bankası'nın faiz artırımları bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı!

Merkez Bankası'nın son üç aydaki faiz artırımları ticari kredi faizlerinin yükselmesini sağladı. Kredilerin yükselmesi ise bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı. 

Biz Cevahir İnşaat Turizm Ve Sağlık Yatırımları Anonim Şirketi Biz Cevahir Hotel Sultanahmet Şubesi açıldı!

Biz Cevahir İnşaat Turizm Ve Sağlık Yatırımları Anonim Şirketi Biz Cevahir Hotel Sultanahmet Şubesi 89 milyon TL sermaye bedeli ile Ayşe Cevahir Ersoy tarafından açıldı.

Simart Sağlık Yatırımları İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Simart Sağlık Yatırımları İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de   500 bin TL sermaye bedeli  ile Atilla Kangüleç, Ayhan Çevik, Ceyhun    Aracı, Mehmet Murat Sarısözen tarafından  kuruldu.

Sian Group Gayrimenkul Turizm Sağlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Sian Group Gayrimenkul Turizm Sağlık Hizmetleri Limited Şirketi Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ilgar Alıyev tarafından kuruldu.

Knl İstanbul Gayrimenkul Yatırım İnşaat Otomotiv Turizm Sağlık Hiz.San.Ve Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Knl İstanbul Gayrimenkul Yatırım İnşaat Otomotiv Turizm Sağlık Hiz.San.Ve Tic.Limited Şirketi Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aslan Yaşar ve Serdar Yaşar ortaklığında kuruldu.

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 3 trilyon 741 milyara ulaştı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 23 milyar 881 milyon lira artışla 3 trilyon 741 milyar 119 milyon liraya yükseldi.

Bankacılık sektörünün kredi hacmi 121 milyar 120 milyon lira arttı!

Bankacılık sektöründeki toplam mevduat, geçen hafta 180 milyar 70 milyon lira arttı. O hafta yüzde 5,3 yükselen bankacılık sektörü toplam mevduatı, 3 trilyon 603 milyar 805 milyon lira oldu.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 20 milyar 703 milyon lira arttı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 20 milyar 703 milyon lira artarak 3 trilyon 631 milyar 979 milyon liraya çıktı.

Emperyal Otelcilik Turizm Sağlık Hizmetleri Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Emperyal Otelcilik Turizm Sağlık Hizmetleri Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Beyoğlu'nda 49 milyon 200 bin TL sermaye bedeli ile Elif Lutfiye Topal tarafından kuruldu.

Bankacılık sektörünün kredi hacmi yükseldi!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 84 milyar 26 milyon lira artarak 3 trilyon 592 milyar 681 milyon liraya yükseldi.

Revıva Turizm Sağlık Danışmanlık Proje Eğitim Anonim Şirketi kuruldu!

Revıva Turizm Sağlık Danışmanlık Proje Eğitim Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Osman Altay tarafından kuruldu.

Bankacılık sektörünün kredi hacmi geçen hafta geriledi!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 4 milyar 191 milyon lira azalarak 3 trilyon 549 milyar 535 milyon liraya düştü.

Bungalow World Turizm Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Bungalow World Turizm Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Tuncer tarafından kuruldu.

turizm sağlık sektörü Haberi

turizm sağlık sektörü

Dünyada ve ülkemizde sağlık turizmi son yıllarda hızla yükselen bir trend olup çok önemli bir alternatif turizm çeşidi olduğunu belirten Köktürk, "Sağlığına kavuşmak için ikamet ettiği ülkeden başka bir ülkeye herhangi bir sebeple tedavi amaçla gidilmesidir. Tedavi amaçlı gidene de sağlık turisti denir. Sağlık turizmi sadece hastanelerde tedavi için gidilen bir turizm çeşidi olarak değerlendirilmemesi gerekir" diye konuştu. 


Sağlık Turizmi! 


Köktürk, "Sağlıklı yaşam sunan her türlü turizm sağlık turizmi kabul etmek gerekmekle birlikte sağlık turizmi 3 ana başlıkta değerlendirilmektedir. Tıp Turizmi (Hastanelerde tedavi ve ameliyat vb. işlemler), Termal Turizm (Termal Tesislerde rehabilitasyon ve dinlenme vb. hizmetler)3. Yaşlı ve Engelli Turizmi (Geriatrik tedavi merkezi veya yaylalar da sosyal aktivitelerle birlikte uzun süreli konaklamalar)" dedi. 


Gerek Antalya gerekse Burdur'un bu paydan önemli gelir sağlayabileceğini...