29 / 03 / 2024

turizm sektörü ne durumda

turizm sektörü ne durumda

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yeniden Platformu Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Terör olayları, seyahat acentelerini olumsuz etkiledi. Seçim sonucundan sektör adına umutluyum." dedi.

Yunanistan Türk turisti kaybediyor!

Yunanistan’ın yaşadığı kriz, turizmine de yansıyor. Vize işlemlerinde yavaşlayan Yunanistan, en erken 1 ay sonraya vize sağlayabiliyor, hatta sürenin daha da uzamayacağının hiç bir garantisi yok.

Turizmin umudu yerli turistte!

Yatak artışı turistleri 'denizi göremiyoruz diyerek başka ülkelere yöneltiyor Antalya bölgesinde kontrolsüz yatak artışı turizme zarar veriyor. Muğla Ortaca'nın Dalyan mahallesinde zor bir sezon geçirmeyi bekleyen turizmcilerde endişeli bir bekleyiş içer

Turizmde yapılan yatırımlar sektör gelişimine katkı sağlıyor!

Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Bİlge, turizme yapılan her yatırımın, endüstriyel mutfak sektörünün gelişimine katkı sağladığını kaydetti.

Deniz Karataş: Antalya'da 120 bin yapı güçlendirilecek!

Antalya nüfusu sürekli artıyor. Bu artış barınma ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Böyle olunca betonlaşma da kaçınılmaz oluyor. Deniz Karataş'a göre betonlaşmaya yerli halk bir noktaya kadar katlanabilir ama ya turistler?

Turizm yüzde 35 büyümeyi hedefliyor!

Türkiye'nin 2014 yılında 37 milyon turist ağırladığını belirten Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, "Turist sayısı 8-10 yılda 60 milyona ulaşacak" dedi.

Turizm sektöründe yılbaşı bereketi!

Turizm sektöründe yılbaşı bereketi yaşanıyor. Bu yıl 1 Ocak'ın perşembe gününe denk gelmesi nedeniyle 4 gün tatil yapma imkanı bulan tatilcilerin yılbaşı tur paketlerine ilgisi yoğun oldu.

Turizm sektörüne 3,8 milyar lira teşvik!

Turizm sektörüne 3,8 milyar lira teşvik geldi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin verilerine göre, turizm sektöründeki yeni yatırımlar 240 proje için 3,8 milyar lira teşvik aldı

Antalya'yı 11 milyon 790 bin kişi ziyaret etti!

Ocak-kasım döneminde kenti yerli ve yabancı toplam 11 milyon 790 bin 954 kişi ziyaret etti. Gelen turistin yüzde 30,59'unu Ruslar, yüzde 25,60'ını da Almanlar oluşturdu

Türkiye turizmde büyümesini sürdürüyor!

Dünya turizminde en fazla turist çeken 6. ülke konumunda bulunan Türkiye'ye, 2014 yılının 9 aylık döneminde gelen yabancı turist sayısı, yüzde 6,10'luk artış göstererek, 30 milyon 88 bin 502 kişiye ulaştı.

Turizmde iş çok, çalışacak eleman yok!

Marmaris'te düzenlenen "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı"nda işveren ile iş gücünün nasıl buluşturulacağı konuşuldu. Turizmde iş çok, çalışacak eleman yok. Muğla Valisi Amir Çiçek konu ile ilgili açıklama yaptı.

Turizmde beklentiler yükseldi!

TÜRSAB Başkanı Ulusoy turist sayısında gelecek yıllarda da artış yaşanmasını beklediklerini belirterek, "Bu açıdan bakıldığında turizm gelirlerindeki yüzde 6,4'lük büyüme beklentisi turizm sektörünün önünde durmaktadır" dedi.

Eleman arayışı perakende ve turizmde arttı!

Temmuz, ağustos ve eylül ortalamasına göre perakende en çok iş ilanı veren sektör oldu. Önceki döneme göre artış gösteren başvurularda en çok bankalar tercih edildi. Garson ve kasiyer ihtiyacı arttı.

Başaran Ulusoy: Turizm sektörü beklentileri yükseltti!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ( TÜRSAB ) Başkanı Başaran Ulusoy, turist sayısında gelecek yıllarda da artış yaşanmasını beklediklerini belirtti. Ulusoy, 'Turizm sektörü beklentileri yükseltti' dedi.

Turizm sektörü beklentileri yükseltti!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ( TÜRSAB ) Başkanı Başaran Ulusoy, turist sayısında gelecek yıllarda da artış yaşanmasını beklediklerini belirtti. Ulusoy, 'Turizm sektörü beklentileri yükseltti' dedi.

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. 

Arda Turan'ın kardeşi Okan Turan inşaat sektörüne girdi!

Arda Turan'ın kardeşi Okan Turan inşaat sektörüne girdi. Turan,12 milyon 500 bin TL sermaye bedeliyle bugün AOT Yapı İnşaat Turizm Anonim Şirketi'ni kurdu.

Antalya'da konut sektörüne yönelik yabancı şirketler var!

Turizm ve tarım sektörleri başta olmak üzere Antalya'da 3 bin 201 yabancı ortaklı işletme faaliyetini sürdürüyor. Bunun dışında konut sektörüne dönük de şirket kuruluşları var.

Turizm sektörü için istihdam desteği paketi açıklandı!

Zor durumdaki turizm sektörüne devlet destek üstüne destek açıklıyor. Son olarak sektör için istihdam desteği paketi açıklandı. Turizmde zor bir yıl öngörülen Antalya'da sektörün beklediği istihdam desteği de belli oldu.

Turizm sektörüne 225 milyon TL'lik destek!

Hükümet, bu yıl turizmde beklenen daralma nedeniyle sektörün elini rahatlatmak için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Turizm sektörüne 225 milyon liralık destek, 288 milyon liralık da borç erteleme imkanı sağlandı.

Marsan Marmara rotasını güneş enerjisi sektörüne çevirdi!

İnşaat, turizm, gayrimenkul yatırım ve proje geliştirme gibi sektörlerdeki 19 şirketiyle 35 yıldır faaliyet gösteren Marsan Marmara Holding A.Ş., rotayı “güneş enerjisi” sektörüne çevirdi.

Ulaşlar Turizm rotayı inşaat sektörüne çevirdi!

Ulaşlar Turizm, Rusya krizinin yarattığı zararın ardından, rotayı inşaat sektörüne çevirmek zorunda kaldı. Antalya'da 100 odalı bir tesise sahip olan Ulaşlar Turizm, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklamada bulundu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da turizm sektörü ne durumda?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde son günlerde artan terör olayları, turizm sektörünü vurdu. Turistlerin, rezervasyonlarını iptal etmesiyle doluluk oranı yüzde 5'in altına inen bölgedeki oteller bayramda ziyaretçi ağırlayamayacak.

Elbirliği sistemi ile turizm sektörü canlanacak!

Elbirliği sistemi ile bugüne kadar 75 binin üzerinde teslimat yapan Emin Grup, kapanan büyük otelleri de gündemine alarak, Turizm sektörünü canlandırmak, ekonomiye katkı sağlamak ve vatandaşlara kredisiz, faizsiz “Elbirliği sistemi” ile tatil imkanı sunac

Alanya'da esnaf ve inşaat sektörüne son uyarı yapıldı!

Alanya'da esnaf ve inşaat sektörüne turizm sezonu öncesi son uyarılar yapıldı. Alanya Belediye Başkanı Murat Yücel, huzur ve düzeni tesis edeceklerini söyledi.

Mehmet Şimşek: Turizm sektörünün sorunlarını masaya yatıracağız!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; Muhtemelen bu hafta sonu ya da önümüzdeki haftanın başında turizm sektörü ile bir araya geleceğiz. Sektöre, zor dönemden geçerken ne yababilirizi masaya yatıracağız, dedi.

Turizm sektörüne yeni yıl müjdesi!

Abdullah Koçoğlu tarafından küçük ve orta ölçekteki işletmelere reklam tanıtım desteği sağlamak amacıyla başlatılan 'Kobilere Destek Programı'nı, Akdeniz ve Ege bölgesinde turizm sektörüyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Turizm sektöründe yılbaşı bereketi!

Turizm sektöründe yılbaşı bereketi yaşanıyor. Bu yıl 1 Ocak'ın perşembe gününe denk gelmesi nedeniyle 4 gün tatil yapma imkanı bulan tatilcilerin yılbaşı tur paketlerine ilgisi yoğun oldu.

turizm sektörü ne durumda Haberi

turizm sektörü ne durumda

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yeniden Platformu Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Terör olayları, seyahat acentelerini olumsuz etkiledi. İnsanların yatırım yapma motivasyonları sıfıra iniyor, yeni yapılan yatırımlar küçülüyor, turist gelmiyor. Yatırımcılar, bu türbülansa dayanamıyor, yaşamlarını sürdüremiyorlar" dedi.


Bağlıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sektörünün huzur, güven ve barış ortamını sevdiğini söyledi.


"Barışın, huzurun ve güveninin olmadığı bir yerde turizm yapmak çok zordur. Huzur ve güven olmayan hiçbir yere turist, seyahat etmez. Turist, huzur ve barış olan yere gider" diyen Bağlıkaya, bölge turizminin zengin potansiyeline rağmen terör saldırıları nedeniyle akamete uğradığını belirtti.


Bağlıkaya, "Terör olayları, seyahat acentelerini olumsuz etkiledi. İnsanların yatırım yapma motivasyonları sıfıra iniyor, yeni yapılan yatırımlar küçülüyor, turist gelmiyor. Yatırımcılar, bu türbülansa dayanamıyor, yaşamlarını sürdüremiyorlar" diye konuştu.


- "Turist sayısında geçen yıla oranla ciddi...