29 / 03 / 2024

turizm sektöründe işsizlik azaldı mı

turizm sektöründe işsizlik azaldı mı

Nisan döneminde işsizlik, yüzde 9 ile son 10 ayın en düşük rakamı olarak açıklandı. Uzmanlar işsizlikteki düşüşü, yaz aylarında turizm ve inşaat sektörlerinin hareketlenmesine bağlı olarak mevsimsel etkiye bağlıyorlar...

İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL!

TÜİK'in İşgücü Maliyeti İstatistikleri sonuçlarına göre 2022'de aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 lira şeklinde oldu. İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

Otomotiv sektöründe gençlere ayda 200 bin liraya varan kazançla iş fırsatı!

İşsizlik günümüz Türkiye’sinin en büyük sorunlarından biri. Aynı zamanda kalifiye elemana olan ihtiyaç da ülkemizin ayrı bir gerçeği. Otomotiv sektöründe hizmet veren RS Otomotiv Grubu da sektördeki ara istihdam açığını kapatmak amacıyla yeni bir eğitim programına başladı.

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Tekstil sektöründe kriz: 150 bin kişi işten çıkarıldı!

Öngörülemeyen döviz kuru, artan maliyetler, pahalılaşan üretim, alım gücündeki erime, eritilemeyen stok sektöre darbe vurdu. Bu kapsamda etkilenen tekstil sektöründe son bir yılda 150 bin kişi işten çıkarıldı.

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

İnşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan Ekim-Aralık 2021 dönemi verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı.

Çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi!

Açıklanan resmi verilere göre, çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi...

Konut sektöründe trendler değişti!

Pandemiyle beraber konut sektöründe trendler değişti. Yeni ev arayan kişiler, birçok farklı taleple geliyor. Peki yeni ev alacak kişiler hangi kriterlere dikkat ediyor? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektöründe neler değişecek?

İklim değişikliğinin kuraklık, seller, orman yangınları, müsilaj gibi olumsuz ve yıkıcı etkilerinin gayrimenkul sektöründeki tercihleri de etkiliyor. Peki gayrimenkul sektöründe neler değişecek? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe 5 müteahhit firma 161 milyar TL'lik iş üstlendi!

Türkiye ekonomisinde lokomotif sektör olan inşaat sektöründe, son 5 senede en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitler belirlendi. Türkiye'de en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitlere son 5 senede verilen 55 ihalede tam 161.3 milyar Türk Lirası tutarındaki işi 5 firma üstlendi. 

2021 yılı gayrimenkul sektöründe büyük değişim ve dönüşüm yılı olacak!

Temelleri 23 yıl önce atılan Altın Emlak, 2021'de 30 yeni temsilcilik açmayı hedefliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "2021 yılının gayrimenkul sektöründe büyük değişimin ve dönüşümün yılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

İnşaat sektöründe istihdam arttı!

TÜİK Kasım ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Rakamlara göre; işsizlik inşaat sektöründe istihdam 101 bin kişi arttı.

Perakende sektöründe 5 yıl içerisinde beklenen dönüşüm 8 ayda yaşandı!

Tepe Emlak Yatırım Genel Müdürü Deniz Bozan, "Perakende sektöründe beş yıl içerisinde beklenen dönüşümü sekiz ay içerisinde gerçekleştiğine tanık olduk" dedi. Bozan, kira ve diğer borçların yeniden yapılandırılması, marka güçlendirme ve dijital gelişim gibi çıkış yolları bulunduğunu belirtti.

turizm sektöründe işsizlik azaldı mı Haberi

turizm sektöründe işsizlik azaldı mı

Nisan döneminde işsizlik, yüzde 9 ile son 10 ayın en düşük rakamı olarak açıklandı. Uzmanlar işsizlikteki düşüşü, yaz aylarında turizm ve inşaat sektörlerinin hareketlenmesine bağlı olarak mevsimsel etkiye bağlıyorlar.



TÜRKİYE İstatistik Kurumu, nisan ayı hane halkı işgücü istatistiklerini açıkladı. Nisan ayı dönemi işsizlik oranı yüzde 9'a geriledi. İşsizlik bu oranla son 10 ayın en düşük seviyesine ulaştı. Mart döneminde işsizlik oranı yüzde 9,7'ydi. 


Nisan 2014 döneminde Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2 milyon 579 bin kişi, işsizlik oranı ise yüzde 9 olarak hesaplandı. 


'KÜSKÜNLER VE MEVSİMSEL ETKİ' 


Çalışma Hayatı Uzmanı Hüseyin İrfan Fırat TÜlK'in rakamlarla oynadığını ve bu verilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, 'En önemli etken iş bulmaktan umudunu kesen küskünleri dâhil etmemeleri' tespitini yaptı. 


Fırat, Türkiye'de işsizlik ile ilgili rakamlar...