25 / 04 / 2024

turizm teşvikleri

turizm teşvikleri

Turizm sektörüne 148 proje için 2.5 milyar liralık yatırım teşviki verildi. Yeni otel projesi teşviklerde Antalya liderliğini korudu. Toplam bütçeden alınan pay, yatak sayısı ve yaratılacak istihdamda Antalya'nın payı yüzde 37.8 oldu.

Turizme 5 ayda 2.5 milyar liralık teşvik!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma tarafından derlenen verilere göre, 5 aylık dönemde alınan yeni otel projesi teşviklerde Antalya liderliğini korudu, Antalya'nın payı yüzde 37,8 oldu...

Turizm sektörü 5 ayda 2,5 milyar liralık teşvik aldı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma tarafından derlenen verilere göre, turizm sektörüne yılın ilk 5 ayında 148 proje için 2,5 milyar liralık yatırım teşviği verildi.

Turizm sektörüne yeni yatırımlar ve teşvikler geliyor!

Türkiye'nin son yıllarda turizmde gösterdiği yükselişin daha da artırılması amacıyla ulaşımdan alt yapıya, konaklama tesisinden yeni turizm bölgeleri oluşturulmasına kadar sektöre birçok konuda destek verilmesi planlanıyor..

Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS şartsız personel alacak! İşte başvuru şartları!

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada KPSS şartsız personel alacağını açıkladı. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın personel alımı için aranan şartlar neler? İşte söz konusu iş ilanıyla ilgili detaylar...

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!

Ülkeye taşınan yabancılara sağlanan devlet teşvikleri ve konut piyasasının serbestleşmesi ve turizm amaçlı kısa vadeli ev kiralama uygulamasının yaygın hale getirildiği Portekiz'de kiralık ve satılık konut piyasası darmaduman oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığından duyuru! 127 personel alımı yapılacak! İşte şartlar ve detaylar!

Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni personel alımını duyurdu. Bakanlık 127 personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru için şartlar belli oldu. İşte detaylar!

Togg için Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları harekete geçiyor! Kar etmeden kredi…

Bakan Nebati, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankalarının Togg almak isteyenler için gerekli teşvikleri vereceklerini açıkladı. İşte o açıklamanın detayları… 

Kayseri Büyükşehir, Erciyes'te turizm imarlı arsa satacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Erciyes'te turizm tesis alanı imarlı otel arsası satıyor. 

Kolay parayla vedalaşmak metallerin canını yakıyor

Değerli metaller bu yılki iki önemli gelişmeyi derinden hissetti; Ukrayna’daki çatışma ve Fed’in parasal ve mali teşvikleri geri çekmeye başlaması. Paladyum Standardı 2022’ raporuna göre altın fiyatının 2023 üçüncü çeyreğe kadar 1.550 dolar/ons seviyesine gerilemesini beklediklerini belirtti. 

Kız Kulesi'nin restorasyonunda son durum ne? Kültür ve Turizm Bakanlığı teknik raporu paylaştı! İşte o rapor!

İstanbul’un simge yapılarından olan Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz senenin Eylül ayında başlatılmıştı. Son zamanlarda tarihi kuleye kamuflaj uygulaması merakları artırdı. İşte Kız Kulesi'ndeki son durum...

Otobüs bileti fiyatlarına 7 günde ikinci zam, yüzde 41 arttı! Metro, Kamil Koç, Pamukkale... 20 Nisan fiyat listesi...

Ramazan ayının başlamasıyla şehirler arası otobüs bilet fiyatlarına zam yağmuru başladı! Otobüs bileti fiyatlarına 7 günde yüzde 2 zam geldi! Peki, en ucuz otobüs bileti fiyatları ne kadar? Metro, Kamilkoç, Pamukkale, Ulusoy, Nilüfer, Varan ve Has Turizm... İşte 20 Nisan 2022 fiyat listesi...

Black Whıte Turizm Gıda İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Black Whıte Turizm Gıda İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda Ömer Faruk Demirel tarafından kuruldu.

Binlerce vatandaşı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı hakkı geliyor!

Üniversite okuyan öğrencilerin istihdam edilmesine kolaylık sağlayacak, yeni çalışma modelleri ve teşvikleri de kapsayan yeni adımlar devreye giriyor. Sosyal güvenlik, izin, kıdem tazminatı gibi haklar güvence altına alınacak.

Bursa'da inşaat sektörü hızlandı!

Bursalı sanayicilere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sağladığı yatırım teşvikleri kapsamında 2020'de 210, 2021’in 7 aylık döneminde 144 komple yeni yatırım belgesi verildi. Bu durumda ayrı bir iş hacmi oluşurken, inşaatlar da hız kazandı.

İbrahim Kaboğlu'ndan Turizm Teşvik Yasa Teklifi açıklaması!

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Turizm Teşvik Yasa Teklifi ile Türkiye’nin doğal, tarihsel ve kültürel değerlerinin parsel parsel torbaya konulduğunu belirtti. 

Turizm teşvikine ilişkin kanun teklifinin ilk dört maddesi komisyonda kabul edildi!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk dört maddesi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.

turizm teşvikleri Haberi

turizm teşvikleri


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, 2014'ün ilk beş ayında turizm sektörüne 148 proje için 2.5 milyar liralık yatırım teşviki verildi. Yeni otel projesi teşviklerde Antalya liderliğini korudu. Toplam bütçeden alınan pay, yatak sayısı ve yaratılacak istihdamda Antalya'nın payı yüzde 37.8 oldu. 


Milliyet...