27 / 04 / 2024

Turizmde istihdam

Turizmde istihdam

Rus turistin son dakika rezervasyon beklentisi yüzde 25 indirim. Eğer bu indirimi sektör sağlarsa, zararın şu anda tahmin edilenden daha da yüksek olacağı öne sürülüyor.

Turizm en çok istihdam yaratan üçüncü sektör!

Turizm sektörü sigortalı çalışan sayısında Türkiye'de üçüncü sırada yer aldı. AKTOB tarafından yapılan araştırmaya göre, turizm sektörü sigortalı çalışanlar bakımından, 1 milyon 40 bin kişi ile üçüncü sektör konumunda.

Turizm en çok istihdam oluşturan 3. sektör!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme Birimi tarafından yapılan analize göre. turizm sektörü sigortalı olarak çalışanlar bakımından 1 milyon 40 bin kişi ile 3 uncu sektör konumunda.

Ferzan Çelikkanat: Turizmde kalifiye eleman sıkıntısı bekleniyor!

Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Türkiye'de çok sayıda nitelikli otel yapıldığına işaret ederek, "Artan yatırımlarla birlikte konaklama ve ağırlama sektöründe Türkiye'yi çok ciddi bir ara eleman sıkıntısı bekliyor" dedi.

Turizmde 600 bin kişi işbaşı yaptı!

Turistik tesisler, yeni turizm sezonu için hazırlıklarını tamamlamaya çalışırken, sektörde kış dönemi nedeni ile açığa alınan yaklaşık 600 bin civarında kişinin iş başı yaptığı belirtiliyor.

Turizmde istihdam hızlandı!

Yenibiris.com’un verilerine göre, Yaz dönemi için hazırlıkların sürdüğü Turizm - Otelcilik sektöründe firmaların eleman arayışı Türkiye genelinde yüzde 30, Antalya’da ise yüzde 324 oranında arttı.

Turizm sektörü için istihdam desteği paketi açıklandı!

Zor durumdaki turizm sektörüne devlet destek üstüne destek açıklıyor. Son olarak sektör için istihdam desteği paketi açıklandı. Turizmde zor bir yıl öngörülen Antalya'da sektörün beklediği istihdam desteği de belli oldu.

Konaklamada istihdam artışı yavaşladı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı.

Turizm sektöründe istihdam artışı yavaşladı!

Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı.

Turizmde istihdam yüzde 30 azalacak!

Rus turistin son dakika rezervasyon beklentisi yüzde 25 indirim. Eğer bu indirimi sektör sağlarsa, zararın şu anda tahmin edilenden daha da yüksek olacağı öne sürülüyor.

Gelecek Turizmde toplantısı Marmaris'te yapıldı!

Gelecek Turizmde toplantısı Marmaris'te yapıldı. Marmaris ilçe merkezindeki Grand Azur Otel'de gerçekleştirilen toplantıda 2014 sezonunun değerlendirmesi yapıldı, 2015 sezonuna ilişkin beklenti, hedef ve öngörüler konuşuldu.

Koçtaş, İzmit'te 200 kişi istihdam edecek!

Koçtaş'ın Kocaeli'deki üçüncü büyük mağazası 15 Ekim tarihinde açılıyor. Açılış için son hazırlıklar yapılıyor. Koçtaş'ın ilk olarak 100 ardından ise 200 kişiyi istihdam edeceği öğrenildi.

Türkiye turizmde zoru başardı!

Türkiye turizmde zoru başardı. Türkiye, 1982'de turizm alanında başlattığı yatırım hamlelerini 2000'li yıllarda arttırarak dünya turizminde söz sahibi ülkeler arasına girerek adından da bahsettirmeyi başardı.

Türkiye turizmde kısa zamanda zoru başardı!

Türkiye, 1982' de turizm alanında başlattığı yatırım hamlelerini 2000' li yıllarda arttırarak dünya turizminde söz sahibi ülkeler arasına girmeyi başardı.Türkiye turizmde kısa zamanda zoru başardı...

Bilent Dündar: İnşaat sektörü 4 milyon kişiye istihdam sağlıyor!

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, Türkiye'de inşaat sektörünün doğrudan 2 milyon kişiye istihdam sağladığını ancak sektörün tedarikçisi olan sanayi kuruluşlarında çalışanlar da dikkate alındığında 4 milyon kişilik istihdam oluştuğunu kaydetti

Astaş'tan iş garantili turizm okulu!

Turizmde istihdam yatırımı için memleketi Samsun ' u seçen Astaş, Bafra'ya fakülte kurdu. Şevket Aşcı Turizm Fakültesi mezunları ünlü Mandarin Hotel ' de çalışma fırsatı yakalayacak...

Astaş Holding, Samsun'da 10 milyon TL'lik yatırımla turizm otelcilik fakültesi açtı!

Turizmde istihdam yatırımı için memleketi Samsun ' u seçen Astaş, Bafra'ya fakülte kurdu. Şevket Aşcı Turizm Fakültesi mezunları ünlü Mandarin Hotel ' de çalışma fırsatı yakalayacak...

Ekrem Demirtaş: İzmir termal turizmde lider oyuncu olmalı!

ürkiye'deki bin 300 civarında bulunduğu tahmin edilen termal kaynağın 410 adedinin sıcaklığı ve debisi ile turizm açısından ön plana çıktığını belirten Demirtaş, "İzmir termal turizmde lider oyuncu olmalı" dedi

Bucak OSB'de 81 firma 3 bin 500 kişiye istihdam yaratacak!

Ağırlıklı olarak mermer firmalarının faaliyet gösterdiği Bucak OSB'de 81 firmaya daha yer tahsisi yapıldı. Halen bin 500 kişinin istihdam edildiği OSB'de yeni firmaların da üretime geçmesi ile çalışan sayısının 5 bine çıkması hedefleniyor.

Turizmde istihdam Haberi

Turizmde istihdam

Bu sıkıntının istihdamın yüzde 16’sını sağlayan turizm sektörünü derinden etkileyeceği ve sektörde işsizliğin artacağı da sektörün öngörüleri arasında. Öte yandan, Rusya’dan turist gelişini teşvik etmek amacıyla alınan önlemlere konaklama sektörünün dahil olmamasına otelcilerden büyük tepki var. 


Sektörde istihdam yüzde 25-30 azalacak 


Rusya’da Kış Olimpiyatları nedeniyle Kırım ve Soçi bölgelerinde büyük yatırımlar gerçekleştirerek, birçok otel yapıldığını anımsatan Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, “Bu nedenle Rusya’da iç turizm teşvik ediliyor. Biz de bu eğilimi yakından izliyoruz. Kuşkusuz bunun Türkiye’ye yansımaları da olacak” dedi. Rusya’dan gelecek turist sayısında yüzde 25-30 azalmanın Türkiye’de başta konaklama, yiyecek-içecek olmak üzere tüm sektörleri olumsuz etkileyeceğine dikkati çeken Hacısüleyman, şunları kaydetti: “Rusya’daki ekonomik kriz sadece bu ülkeyi...