28 / 03 / 2024

turizmde kur etkisi

turizmde kur etkisi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, ikinci çeyrekte turizm gelirimiz 7,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.Buna göre ikinci çeyrekte turizm gelirimizde yüzde 13,8 düşüş yaşandı.

O ilde İranlı turistler ekonomiye can veriyor

Yaz sezonunun sonuna doğru yaklaşırken özellikle tatil yörelerinde hareketlilik artıyor. Kur etkisi ve Türkiye’deki hızlı enflasyon artışı nedeniyle yabancı turist daha cazip hale geliyor. Ama turizm denince akla hemen Ege, Akdeniz gelmesin Van’da İranlı turistler ekonomiye can veriyor.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürünü piyasa istikrarına destek olacak!

Alternatif Bank Genel Müdürü Gür "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürününün bireysel yatırımcılar nezdinde yaygınlaşması durumunda piyasa istikrarını destekleyici bir etkisi olacağını düşünüyoruz" dedi.

Kur artışının inşaat ve çimento sektörüne etkisi ne oldu?

Son aylarda dövizde meydana gelen dalgalanmalar inşaat ve çimento sektörünü de büyük ölçüde etkiledi. Peki kur artışının sektöre bıraktığı hasar ne oldu?

Turizmde karavan dönemi başladı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün en çok etkilediği sektörlerden biri turizm oldu. Tüketiciler tatil yapabilecek miyiz, nasıl seyahat edeceğiz sorularına cevap arıyor. Salgın sonrası dönem, turizmde yeni alışkanlıkların ön plana çıkmasına yol açabilir...

Turizm gelirlerini kur etkisi vurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, ikinci çeyrekte turizm gelirimiz 7,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.Buna göre ikinci çeyrekte turizm gelirimizde yüzde 13,8 düşüş yaşandı.

Kurşunlu Manastırı restore edilecek!

Antik Dönem’in Mykale’si, günümüzün Samson Dağları’nın Kuşadası Körfezi’ne bakan yamacında kurulmuş bölgenin en önemli tarihi eserleri arasında yer alan Kurşunlu Manastırı için sevindirici gelişme yaşandı.

Can Çobanoğlu: Batman’ın turizmde önü açık!

Batman’ın tarihi ilçesi Sason’da bal, ceviz ve çilek festivaline katılan Milli takım eski menajeri Can Çobanoğlu, Batman’ın turizmde önü açık kent oluğunu dile getirdi...

Turizmde öncelik yenileme yatırımlarına verilecek!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından hazırlanan "Geleceğin Turizmi, Turizmin Geleceği" başlıklı rapora göre, Türkiye'nin turizmde geleceğe yönelik hazırlık sürecinde öncelikli konuların başında yenileme yatırımları geliyor

Akbatı AVYM kiralarında Aralık ayı kur sabitlemesi yapıldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akbatı AVYM kiralarında 2014 yılı Aralık ayı kur sabitlemesi yapıldı.

Rize'de turizmde ne yapabiliriz toplantısı yapıldı!

RİZE'DE "Turizmde Ne Yapabiliriz" toplantısı yapıldı. Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda düzenlenen toplantıda turizmle ilgili yeni projeler turizm sektörünün temsilcileri ile vatandaşların katılımı ile konuşuldu...

TOKİ Çankırı Kurşunlu projesi tapularında son durum!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yapımı nedeniyle Başbakanlıktan 297 milyon lira alacağı olduğu ortaya çıkan TOKİ, hak sahipleri tarafından borçları ödendiği halde Çankırı Kurşunlu'daki konutların tapularını hâlâ vermedi.

Termal turizmde 2018'e kadar, 100 bin yatak kapasitesine ulaşılacak!

"Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Programı ve Eylem Planı" doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı'na bağlı kaplıca tesisleri, kullanım hakkı devri yöntemiyle özel sektöre devredilecek. Termal turizmde 2018'e kadar, 100 bin yatak kapasitesine ulaşılması hedefleni

Medikal ve termal turizmde hedef 8.6 milyar dolar!

Medikal ve termal turizmde hedef 8.6 milyar dolar. Sağlık Bakanlığı, uygulamaya girecek eylem planıyla medikal ve termal turizminden yılda yaklaşık 8.6 milyar dolar gelir elde etmeyi planlıyor.

turizmde kur etkisi Haberi

turizmde kur etkisi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, ikinci çeyrekte turizm gelirimiz 7,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Oysa bu tutar geçen yılın aynı döneminde yaklaşık 9 milyar dolar olmuştu. Buna göre ikinci çeyrekte turizm gelirimizde yüzde 13,8 düşüş yaşandı. 


Turizm gelirinde ilk çeyrekte yüzde 1,3 artış vardı. Ancak bu artış sadece ocak ayındaki performanstan kaynaklanmış, şubat ve mart aylarında turizm geliri geçen yılın altında kalmıştı. Şubat ayında başlayan düşüş hızlanarak devam edince ikinci çeyrekte gerileme yaşanması kaçınılmaz oldu. 


Turizm gelirlerindeki bu düşüşün bir bölümü ziyaretçi sayısının geçen yılın altında kalmasından kaynaklanıyor. TÜlK'in verilerine bakılırsa, ikinci çeyrekteki ziyaretçi sayısı yaklaşık olarak 10,8 milyon olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemindeki ziyaretçi sayısı 11 milyona yakındı. Buna göre ziyaretçi sayısında yüzde 2'ye yakın bir düşüş yaşandı. 


Ancak...