28 / 03 / 2024

Türk akımı

Türk akımı

Rusya parlamentosunun (Duma) üst kanadı Federasyon Konseyi, Türk Akımı anlaşmasını onayladı. Projenin her iki hattı da 2019 sonunda hizmete girecek.

Türk Akımı'na 42 milyar ruble yatırım yapılacak!

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı boru hattının inşası için 2017'de 42 milyar rublelik (yaklaşık 700 milyon dolar) yatırım yapılacak.

Türk Akımı için 7 milyar euroluk yatırım yapılacak!

Güney Akım’a yapılan harcamalar da dahil olmak üzere Türk Akımı doğalgaz boru hattının hayata geçirilmesi için gereken yatırımın 7 milyar euro’yu bulduğu belirtildi.

Türk Akımı, TANAP'a rakip değil!

TANAP Genel Müdürü Düzyol, Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı'nın TANAP için kısa vadede rekabet yaratmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Türk Akımı'nda ortak şirket formülü!

EPPEN Başkanı Dr. Volkan Özdemir, Türk Akımı'nda birinci hat üzerinden Rus gazının Türk pazarına ulaşacağını söyledi.

Türk Akımı'nın ilk kolunun inşaatı 2019'da tamamlanacak!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı`nın birinci kolunun inşasının 2019 yılının sonuna kadar tamamlanabileceğini söyledi.

Türk Akımı'nın yol haritası Ekim'de belirlenecek!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, "Türk Akımı" projesinin yol haritası konusunda ekim ayında bir anlaşma olabileceğini bildirdi.

Gazprom'dan Türk Akımı açıklaması!

Gazprom Yönetim Kurulu Üyesi Oleg Aksyutin, Gazprom’un Türk Akımı’nın yapım süresinin Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden sonra açıklığa kavuşturacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Akımı'nı biz rafa kaldırdık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk Akımı Projesi'nin Rusya tarafından durdurulduğu haberleri çıkıyor. Tam aksine proje taleplerimizin karşılanmaması sebebiyle tarafımızdan rafa kaldırıldı" dedi.

AB'den 3 dev projeye destek!

AB, Türkiye'yi Avrupa'nın enerji üssü yapacak 3 kritik projeye destek verdi. Bu destek, Rus gazını Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı için Brüksel'in tavrının yumuşadığı anlamına geliyor.

Türk Akımı'nda en az iki hatta inşaat izni gerekiyor!

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Rus doğalgazını Türkiye'nin Yunanistan sınırına taşıması öngörülen Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin gerçekleşebilmesi için en az iki hatta inşaat izni verilmesi gerektiğini söyledi.

Türk Akımı'na iki hat!

Rus gazını Avrupa’ya taşıyacak Türk Akımı için iki inşaat izni gerektiğini söyleyen Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, “Biri Türkiye, diğeri Avrupa’da olacak” diye konuştu.

Rusya, Türk Akımı için 1 Kasım'ı bekliyor!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı projesine en az Türkiye kadar ilgili ve ciddi yaklaştıklarını söyledi. Novak, Türkiye'de 1 Kasım'da yapılacak genel seçim sonuçlarını beklediklerini belirtti.

Türk Akımı iki hat için inşaat izni gerekiyor!

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Rus doğalgazını Türkiye'nin Yunanistan sınırına taşıması öngörülen Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin gerçekleşebilmesi için en az iki hatta inşaat izni verilmesi gerektiğini söyledi.

Türk Akımı siyasi belirsizlikten kurtuluyor!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Türk Akımı projesinin siyasi belirsizlikten kurtulmaya başladığını belirtti.

Kuveyt Türk'ten yeni müşterilere özel: Vadesiz kredi fırsatıyla 10.000 TL hemen cebinizde!

Kuveyt Türk, yeni müşterilere yönelik bir avantaj sunuyor. Mobil bankacılık aracılığıyla 10.000 TL'ye kadar vadesiz finansman fırsatı sunarak müşterilerin yararlanmasını amaçlıyor. Bu kampanya özellikle yeni müşteriler için geçerli ve vade farksız bir kredi imkânı sağlıyor.

Kuveyt Türk’ten Müjde Gibi Haber!

Araba fiyatlarının yükselmesinin ardından araba almak isteyen vatandaşlar kredi çekmek zorunda kalıyor. Kuveyt Türk'ten ikinci el araba almak isteyen vatandaşlara müjde gibi bir haber geldi.

Türk Traktör görülmemiş kampanyaya imza atıyor! T540 traktör, römork ve tarım aletleri hediye ediyor! İşte detaylar

Türk tarımının öncü kuruluşu Türk Traktör, Tarlam Cepte mobil uygulamasını akıllı telefonları üzerinden indirip bilgilerini doğru şekilde giren çiftçilere T540 traktörün yanı sıra römork, manuel dümenleme kiti, pulluk, Türk Traktör bakım kiti ve New Holland maketi kazanacak. Türk Traktörün kampanya

Türk tarımının Mavi Gücü New Holland’ın TR5 Electro Command modelinin fiyatı açıklandı. İşte 16 Eylül 2022 fiyat listesi

Türk tarımının 'Mavi Gücü' New New Holland’ın TR5 Electro Command modeli, gücü teknolojiyle harmanlayan üstün tasarımıyla tarıma yeni bir vizyon getiriyor. Çiftçinin dijital dönüşümünün öncü markası New Holland’ın TR5 Electro Command serisinin Eylül ayı fiyatları ise şöyle…

Tablet, bluetooth kulaklık hoparlör fırsatı Türk Telekom'da 11 Eylül 2022 fiyat listesi 

Okula dönüşte teknoloji fırsatları Türk Telekom’da birleşti. Türk Telekom müşterileri artık akıllı çocuk saatinden tablete ve hatta bluetooth kulaklıktan hoparlöre kadar birçok ürüne indirim ve taksit avantajıyla kavuşabiliyor. Türk Telekom'da 11 Eylül 2022 fiyat listesi...

Türk tarımının Silikon Vadisi kuruluyor!

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Çiftliği’nde tarım teknoparkı oluşturma çalışmalarında sona yaklaşıldığından bahseden İTB Başkanı Işınsu Kestelli, “Bu çiftlik Türk tarımının Silikon Vadisi olacak. Tarımla teknolojiyi birleştiren tüm girişimlerin çekim merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Kuveyt Türk'ten konut alım satımlarında 'Alacağım Güvende Sistemi'!

Kuveyt Türk parasını güvence altına almak isteyenler için “Alacağım Güvende Sistemi” ni geliştirdi. Kuveyt Türk'ün müşterisi olun veya olmayın güvenli hesapta tutulan para, yapmak istediğiniz satış işlemi gerçekleşirse satıcının hesabına iletiliyor, gerçekleşmezse alıcının hesabına iade ediyor...

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesi 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının haberini vererek "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" açıklamasını yaptı...

İsviçre sokakları Türk çözümüyle akıllanacak!

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen "dünyanın ilk ve tek modüler yapıdaki akıllı şehir mobilyası" Ekin Spotter için ilk sipariş İsviçre'den alındı.

Türk Eximbank müteahhitler için teminat desteğine başlıyor!

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, 2018'den itibaren teminat mektubu konusunda adım atacaklarını söyledi.

Tekfen'den Türkakımı için 98 milyon euroluk anlaşma!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Türk Akımı projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Tekfen'den Türkakımı için 98 milyon euroluk anlaşma yapıldı. 

Türk Akımı'nın inşası için ortak girişim!

Gazprom ve BOTAŞ’ın, Türk Akımı doğal gaz boru hattının Avrupa’ya uzanacak kısmının inşası için ortak girişim kurulacak. 21 Eylül'de TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş. adı verilen ortak girişimde yer alıp almama konusunu görüşülecek.

Türk Akımı için 340 milyon euroluk anlaşma!

İngiliz enerji şirketi Petrofac ile Gazprom'un iştiraki South Stream Transport BV arasında Türk Akımı doğalgaz boru hattının geliştirmesi amacıyla 340 milyon euroluk yatırım sözleşmesi imzalandı

Türk akımı Haberi

Türk akımı

Rusya parlamentosunun (Duma) üst kanadı Federasyon Konseyi, Türk Akımı anlaşmasını onayladı. Federasyon Konseyi bugünkü oturumunda Türk Akımı doğalgaz boru hattına ilişkin anlaşmanın onaylanmasını öngören yasayı kabul etti.


20 OCAK'TA İMZALANMIŞTI

Parlamentonun alt kanadı Duma, anlaşmayı 20 Ocak'ta onaylamıştı.


2 BORU HATTI İNŞA EDİLECEK

Hükümetlerarası anlaşması Ekim 2016'da İstanbul'da imzalanan Türk Akımı projesi kapsamında, biri Türkiye pazarı, diğeriyse Avrupa pazarının ihtiyaçlarına yönelik olmak üzere 2 boru hattı inşa edilmesi planlanıyor.


Hatlardan her birinin kapasitesinin yıllık 15.75 milyar metreküp olacağı açıklanmıştı.


ERDOĞAN 5 ARALIK'TA ONAYLAMIŞTI

TBMM Genel Kurulu'nda 2 Aralık'ta kabul edilen anlaşma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Aralık'ta onaylanmış ve 6 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından resmen yürürlüğe girmişti.


2019'DA HİZMETE GİRECEK

Projenin her iki hattı da 2019 sonunda hizmete...