25 / 04 / 2024

Türk-Arap İnşaat Zirvesi

Türk-Arap İnşaat Zirvesi

28 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek " İışaat-Yapı ve Teknolojileri Geliştirme " etkinliğinde işbirliği anlaşmaları olacak, ortak çalışmalar planlanacak. Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği Başkanı Attar, "Hedef 17 miyar dolar" dedi.

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

Türkiye’nin tek bir sorunu var, Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, Türkiye’nin tek bir sorunu olduğunu belirterek, "Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi" dedi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabından yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

Murat Öztürk Ura İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Murat Öztürk Ura İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 25 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Öztürk tarafından kuruldu.

Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’tan Türk bankalarının görünümüne ilişkin olumlu bir adım geldi. Moody’s Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatiften durağana çevirdiğini duyurdu

Seçimden sonra Türk Lirası'nı neler bekliyor? Ekonomide neler olacak? İşte uzmanlardan yorumlar...

Ekonomi yazarı Alaattin Aktaş, seçimlerde ‘yabancı yatırımcıya güven veren bir iktidar’ gelirse Türk Lirası’nın (TL) dolar karşısında ‘çok fazla’ değer kazanacağı bir ortam oluşabileceğini, hatta buna karşı önlem alınması gerekebileceğini belirtti.

Türk halkının gözdesi Ford Focus’a 55 bin lira zam! Araba sevdalılarını üzen haber! İşte 15 Ağustos 2022 fiyat listesi

Türk halkının en çok sevdiği araba modellerinden olan Ford Focus’a iki ayda yaklaşık 55 bin lira zam yapıldı. İşte detaylar…

14. Gayrimenkul Fuarı Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28-29 Mayıs'ta! Eviniz bu fuarda!

Yatırımcıların merakla beklediği Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28 Mayıs-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirilecek. 

Arap yatırımcıların gözü Türkiye'deki gayrimenkullerde!

TÜRAP ve TurabExpo 16. Türk - Arap İşbirliği Zirvesi'nde, 22 Arap ülkesi Türk garimenkul sektöründeki firmalarla bir araya getirecek.

Döviz kurundaki düşüş Türk bankalarını pozitif etkileyecek!

Fitch Ratings, yeni açıklanan kur korumalı TL vadeli mevduatlarının kurda oluşturduğu düşüşün devam etmesi durumunda bunun Türk bankaları için pozitif olacağına dikkat çekti. Fitch, Türk bankalarının kurdaki oynaklığa karşı kırılgan olduğunun da altını çizdi. 

Dijital Türk Lirası'nın riskleri neler? 

Merkez Bankası’nın, “Dijital Türk Lirası Ar-Ge Projesi”ni hayata geçirmesi ile beraber çok sayıda yatırımcı bu borsadaki riskleri merak etti. Peki, Dijital Türk Lirası'nda ne gibi riskler bulunuyor?

İnşaat malzemeleri sanayisi tüm zamanların en yüksek rakamında!

İnşaat malzemeleri sanayisi tüm zamanların en yüksek rakamına çıktı. Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi, Haziran 2021'de pazarlardaki iyileşme ve canlanma ile son senelerin en yüksek performansını sergiledi.

Türk markalar gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleşiyor!

Ulusal Franchising Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nezif Emek yaptığı açıklamada, Türk markaların gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleştiğini söyledi.

Faruk Türköz kimdir?

Kayaoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin değerli danışmanlarından Faruk Türköz kimdir? Faruk Türköz daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Faruk Türköz'ün biyografisi...

Türk-Arap İnşaat Zirvesi Haberi

Türk-Arap İnşaat Zirvesi

İZMİR Milliyet Türk-Arap İnşaat Zirvesi 28 Nisan'da İzmir'de gerçekleştirilecek. Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği; "İnşaat-Yapı ve Teknolojileri Geliştirme" sloganıyla 28 Nisan -  1 Mayıs tarihleri arasında İzmir'de yapılacak İnşaat Zirvesi'nin hazırlıklarını sürdürüyor. Bu zirvede; Türkiye'de ve Arap bölgesinde önemli yatırımların önünü açabilmek üzere değişik Arap ülkelerinden 500, Türkiye'den de 150 inşaat firması yer alacak. 


Hedef 17 milyar dolar Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği Başkanı Sabuhi Attar, Arap yatırımcıların gayrimenkul sektöründeki isteğinin arttığını vurguladı. Attar, yapılan çalışmaların, Türk A.Tİ gayrimenkul sektöründeki Körfez ülkelerin toplam 11 yatırımlarının 7 milyar doları geçtiğini, 2014 yılında bu yatırımların 17 milyar dolar geçeceği yönünde tahminde bulunduğunu belirtti. Attar, Arap ülkeleriyle ticari ilişki kurmak isteyen tüm Türk firmalarını zirveye beklediklerini belirtti. 



Milliyet...