25 / 04 / 2024

Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği

Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği

İstanbul'da önümüzdeki hafta düzenlenecek olan, 30 konut ve 100’e yakın inşaat malzemesi üreticisini Arap ülkelerinden gelen 1000 yatırımcıyla buluşturacak.

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

Doların yükselişi Türk şirketlerinin değerini düşürdü! O şirketi BAE satın almaya karar verdi

Dolar kurunda geçtiğimiz yıl sonundan bu yana görülen artışlar Türkiye'deki şirketlerin mali değerlerini düşürdü. Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye'deki krizi fırsata çevirerek bir Türk şirketini satın almaya karar verdi. İşte detaylar..

14. Gayrimenkul Fuarı Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28-29 Mayıs'ta! Eviniz bu fuarda!

Yatırımcıların merakla beklediği Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28 Mayıs-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirilecek. 

Türk müteahhitlere Birleşik Arap Emirlikleri yolu açıldı!

TMB tarafından hazırlanan 2022 Nisan raporuna göre, Birleşik Arap Emirlikleri Türk müteahhitler ile çalışmak istiyor. İşte inşaat sektörünün Nisan 2022 karnesi...

DEİK, Türk müteahhitlerle BAE'ye çıkarma yapacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk özel sektörünün önde gelen şirketleri ile mevcut ikili ticaret hacmini artırmanın dışında özellikle altyapı ve müteahhitlik alanında iş birlikleri için Birleşik Arap Emirlikleri'ne çıkarma yapacak.

Türk müteahhitler Birleşik Arap Emirlikleri'nde 13 milyar dolarlık 141 proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinin öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına dikkat çeken açıklamalar yaptı. Erdoğan, Türk müteahhitlerin Birleşik Arap Emirlikleri'nde 13 milyar dolarlık 141 proje üstlendiğini belirtti.

Türk yatırımcıların lüks konutta tercihi Dubai oldu!

Ülkemizde yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı tanındığı gibi, yurt dışında da bazı benzer uygulamalar yer alıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde yatırım şartının 750 bin dirheme karşılık gelen yaklaşık olarak 205 bin dolara düşürülmesiyle, Türk yatırımcılar Dubai’de adeta yatırım turuna çıktı.

Arap yatırımcıların gözü Türkiye'deki gayrimenkullerde!

TÜRAP ve TurabExpo 16. Türk - Arap İşbirliği Zirvesi'nde, 22 Arap ülkesi Türk garimenkul sektöründeki firmalarla bir araya getirecek.

BAE'den Türk müteahhitlere 38 milyar liralık davet!

Türkiye'de yatırımlarını hızlandıran Birleşik Arap Emirlikleri, yeni projeler için Türk müteahhitlere davet gönderdi. 

Türk müteahhitler için Angola fırsatı!

Angola, Sahra altı ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alıyor. Angola'da özellikle inşaat sektöründe Türk firmaları için ciddi fırsatlar bulunuyor.

Türk müteahhitlerin Afrika'daki projelerinin değeri 65 milyar doları aştı!

Türk müteahhitlerinin Afrika’da hayata geçirdiği projelerin toplam değeri 65 milyar doları aştı. 2003'te Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacmi 5,3 milyar dolar olarak belirlenirken, 2025'e kadar bu rakamın 30 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Türk markalar gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleşiyor!

Ulusal Franchising Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nezif Emek yaptığı açıklamada, Türk markaların gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleştiğini söyledi.

Türk inşaat sektörü yeni pazarlara açılıyor!

2021 yılına umutla başlayan Türk inşaat sektörü, yeni pazarlara odaklanacak. Bunlar arasında en dikkat çeken ise Balkanlar ve Avrupa’daki eski Doğu Bloku ülkeleri oldu. Türkler, coğrafyanın bir çok ülkesinde yeni şantiyeler kuracak...

Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği Haberi

Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği

Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ile Gayrimenkul Proje Yatırım ve Finansman Fuarı, Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) desteğiyle TurabExpo tarafından İstanbul'da gerçekleştirilecek. Fuar 30 konut üreticisi ile 100'e yakın inşaat ve yapı malzemesi üreticisini Arap ülkelerinden gelen 1000 yatırımcıyla buluşturacak. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; fuara Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Bahreyn Ankara Büyükelçisi Yusuf Al-Abdulla, Suudi Arabistan Cevf Ticaret Odası Başkanı Majed Meadi K Alrawili ve Arap ülkelerinden çeşitli bakanların katılması bekleniyor. 


Fuarın Türk gayrimenkul sektörüne, Arap ülkelerine konut satış ve pazarlamanın yanı sıra Arap ülkelerinde ya da Türkiye'de gayrimenkul projeleri geliştirmede işbirliği olanakları sağlayacağını ifade eden TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, TÜRAP olarak, Türk Arap işbirliklerini...