19 / 04 / 2024

türk boya pazarı

türk boya pazarı

Türk boya ve hammaddeleri sektörünün ayrı bir sektör olduğunu söyleyen Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Yönetim Kurulu Başkam Ahmet Faik Bitlis, Türk boya pazarının Avrupa'nın ilk beş pazarı içinde bulunduğunu belirtti.

Toyota açıkladı! Corolla modelinde 200 bin Türk Lirası indirim yaptı...

Toyota otomotiv markası, Türkiye'deki otomobil pazarında yer alan Corolla modeli hakkında güncel otomobil fiyat listesine bakıldığında, 200 bin Türk Lirası indirim yapığı görülüyor. İşte indirim ve haberin detayları...

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Türk dizilerinin yurt dışında değeri artıyor: Bölüm başına 100 bin dolar

Türk dizilerinin başarısı dünya pazarında da oldukça değerli bir konuma geldi. Eskiden 600 dolara ihraç edilen Türk dizileri için artık bölüm başına 100 bin dolar isteniyor. İşte detaylar...

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışı pazarına girmesinin önü açılıyor!

Türk müteahhitlik sektöründe yeni gelişmeler yaşanıyor. Sektörün, geleneksel pazarlar dışındaki ABD, Brezilya, Nijerya, Vietnam ve Endonezya gibi uzak ülke pazarlarına da girmesi için adımlar atılıyor. işte haberin detayları…

Türk müteahhitler için Libya önemli bir pazar!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Türk müteahhitler için Libya'nın önemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk müteahhitler için ABD fırsatı!

Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar girmediği en önemli pazar ABD oldu. Dünyanın dört bir köşesinde birçok proje üstlenip hayata geçiren Türk müteahhitlere, ABD pazarı da açılıyor...

Türk müteahhitler için ABD pazarı açıldı!

ABD'de altyapı yatırımları için 3.5 trilyon dolarlık bütçeye Kongre'den onay verildi. ATBD Council Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu, bu yatırımların Türk müteahhitler için büyük fırsat olduğunu dile getirdi. 

Türk çelik sektörü pazar çeşitliliğiyle yatırımcılara avantaj sağlıyor!

Türk çelik sektörü, gerek pazar çeşitliliği gerekse artan üretim talepleriyle yatırımcılarına avantajlar sağlıyor.

Türk müteahhitlere Kanada'ya yatırım yapın çağrısı!

Akman Holding ve SAMM Developments Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman yaptığı açıklamada Kanada'nın Türk müteahhitler için henüz çok yeni bir pazar olduğunu belirterek, ciddi fırsatlar sunan bu ülkede mutlaka yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi.

Türk inşaat şirketlerinin yeni hedef pazarı Avrupa ve Orta Asya oldu!

Türk yatırımcıların da rotasını değiştirdi. İnşaat gibi alanlarda Türk şirketlerinin yeni hedef pazarı Avrupa ve Orta Asya oldu. 

Basuki Hadimuljono: Türk şirketleri Endonezya’yı üs olarak kullanabilir!

Endonezya Bayındırlık ve İskan Bakanı Basuki Hadimuljono, Türkiye’den yapılacak yatırımları teşvik edeceğini vurgulayarak, "Türk şirketleri, Asya pazarına girmek için Endonezya’yı üs olarak kullanabilir" diye konuştu.

türk boya pazarı Haberi

türk boya pazarı

Türk boya ve hammaddeleri sektörünün kimya ana sektörü içinde önemli bir gelişim göstererek bu gün ayrı bir sektör konumuna geldiğine dikkat çeken Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faik Bitlis, Türk boya pazarının Avrupa'nın ilk beş pazarı içinde yer aldığım söyledi. Türkiye'de boya sanayiinin son yıllarda ulaştığı ekonomik büyüklüğün iç ve dış pazarlarla beraber 3 milyar dolar olduğunun bilgisini veren Bitlis, 2012'de toplam iç pazar büyüklüğünün 2 milyar dolan, ihracatının da 800 milyon dolan aştığını açıkladı. 2012'de alınan ekonomik önlemler sonucunda sektörün büyüme hızının önceki yıllara göre daha düşük gerçekleştiğini belirten Bitlis, ilk yarıda dengeli gelişen iç talebe bağlı olarak 2013'ten beklentilerinin daha iyimser olduğunu aktardı. Boya ve hammaddelerinin yaklaşık 100 milyar doları aşan ana kimya sanayii...