26 / 04 / 2024

Türk iş dünyası Gazzeyi 5 milyar dolara yenilemek istiyor

Türk iş dünyası Gazzeyi 5 milyar dolara yenilemek istiyor

Türk iş dünyası, uzun yıllardır abluka altında tutulduğu için büyük bir yıkıntı altında yaşamın sürdüğü Gazze’yi yeniden inşa etmek için harekete geçerek imar planı hazırladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bolat'ın yaptığı indirim çağrısında kartopu etkisi! İş dünyasından destek yağıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat'ın yaptığı "indirim çağrısına" iş dünyasından destek çığ gibi büyüyor.

Son dakika! EYT'de tehlike çanları çalmaya başladı! İş dünyası alarma geçti!

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusundaki gelişmeler sonrasında, işletmeler için uygun faiz oranlarına sahip EYT kredileri sunulmuştu. Ancak son zamanlarda artan kredi faiz oranları iş dünyasında büyük rahatsızlık yarattı ve faizlerin sabitlenmesi talepleri yükseldi.

İş dünyası yeni asgari ücreti değerlendirdi

​​​​​​​Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3’üncü toplantısının ardından yeni asgari ücret belli oldu. Yeni asgarin ücret 11 bin 402 liraya yükseldiği duyuruldu. Yeni asgari ücret, iş dünyası tarafından da pozitif karşılandı.

İTO Başkanı Avdagiç: Ekonomi yönetimi iş dünyasının önceliklerine odaklanmalı

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, ekonomi yönetiminin uygulayacağı para ve maliye politikasının, iş dünyasının üretim-istihdam-ihracat öncelikleriyle uyumlu götürülmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Geleceği parlak 7 meslek: İş dünyasında büyük fırsatlar kapıyı çalıyor! Hemen öğrenmeye başlayın!

Yapay zeka, büyük veri analizi ve yeşil enerji gibi alanlardaki teknolojik gelişmeler, iş dünyasında yeni ve değerli iş alanları oluşturuyor. İşte geleceği parlak 7 meslek!

İş dünyası yeni kabineyi değerlendirdi! İşte iş dünyasından gelen ilk mesajlar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yeni Bakanlar Kurulu’nu kamuoyu ile paylaşırken, iş dünyasının temsilcileri yeni kabineyi değerlendirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere ekonomi bakanlıklarına getirilen deneyimli isimler iş dünyasında memnuniyetle karşılandı.

İş dünyasından uyarı: ‘Enflasyon 3 haneyi görebilir’

Patronlardan kredi musluklarının açılmasına yönelik çağrı geldi. Son bir senedir finansmana erişimde büyük sorunlar yaşayan iş dünyası özellikle seçim öncesi kilitlenen kredi sisteminin tekrar açılmasını talep ediyor.

İş dünyası nakit çıkmazında! Kredilere ve dövize erişimdeki kısıtlamalar nakit dengesini bozuyor!

Seçimlere öncesi döviz ve kredilere getirilen sınırlamalar nedeniyle finansmana erişmekte zorlanan iş dünyasının nakit akışı iyece bozuldu. İş dünyası, son gelinen noktayı, ‘piyasalar dondu kaldı’ sözleriyle özetlerken, bir an önce finansmana erişimdeki sıkıntıların ortadan kaldırılmasını istiyor.

İTO Başkanı Avdagiç, iş dünyasına seslendi! Depremzedelerin istihdamı için çağrı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç’ten, iş dünyasına depremzedeler için bir çağrı geldi. Avdagiç, iş dünyasından, depremde zarar gören ve başka illere yerleştirilen kişilerin istihdamında öncelik tanınmasını istedi.

Türk iş dünyasının duayen ismi Yaşar Holding’in kurucusu Selçuk Yaşar vefat etti

Türk iş dünyasının sevilen isimleri arasında yer alan ve Türkiye ekonomisine üretim ve ihracat potansiyeli ile önemli katma değerler sağlayan ünlü iş insanı vefat etti.

Deprem felaketinde bir acı haber de bankacılık ve iş dünyasından geldi! Ünlü iş insanı sevenlerini yasa boğdu!

Kahramanmaraş merkez olmak üzere yaklaşık 10 şehrimizi birden etkileyen deprem felaketi ülkemizi derinden sarstı. Deprem nedeniyle 3 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybederken, bir acı haber de bankacılık ve iş dünyasından geldi.

İş dünyasının en büyük korkulu rüyası ne? İş adamları gelecekte nelerden endişe duyuyor?

Küresel çapta yapılan bir anket ile iş dünyasını gelecekte bekleyen riskler araştırıldı. Ankete katılan 800 iş insanı, iş dünyasını bekleyen risklere ilişkin soruları yanıtlarken, en büyük endişe kaynaklarını da paylaştı.

İş dünyasından açıklama! En büyük etken enerji

Sanayide doğalgaz ve elektrik indirimleri, iş dünyası temsilcilerini olumlu etkiledi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç,  "İndirimlerin özellikle ihracatta rekabetçiliğimize olumlu etkisini göreceğiz dedi.

Türk iş dünyası Gazzeyi 5 milyar dolara yenilemek istiyor Haberi

Türk iş dünyası Gazzeyi 5 milyar dolara yenilemek istiyor

Türk iş dünyası, uzun yıllardır abluka altında tutulduğu için büyük bir yıkıntı altında yaşamın sürdüğü Gazze’yi yeniden inşa etmek için harekete geçti. TEPAV ve TOBB heyetleri, İsrail’den de izin alarak geçtikleri Gazze’de temaslarda bulunup hazırladıkları imar planını sundular. İsrail, Filistin ve Gazze yönetimlerinin sıcak baktığı plan gerçekleşirse Türkler 5 milyar dolara şehri yeniden inşaa edecek.


Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı (TEPAV), saldırılar ve abluka nedeniyle zor günler geçiren Gazze’nin yeniden hayata döndürülmesi için kapsamlı bir imar planı hazırladı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğündeki heyet de planı tüm taraflara anlatmak için hem İsrail, hem de Batı Şeria’da temaslarda bulundu. Heyet, uzun süredir abluka altında tutulan ve geçişlere izin verilmeyen Gazze’ye de geçmeyi başardı ve yapmayı öngördükleri çalışmaları anlattı. Temaslarda, İsrail, Filistin ve...