20 / 04 / 2024

türk müteahhitler yurtdışı projeleri

türk müteahhitler yurtdışı projeleri

Ticaret Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'nin yurt dışı müteahhitlik sektörü, 9 ayda 167 projeyi 17,8 milyar dolar bedelle üstlendi. 

Türk müteahhitlerin yurt dışı ciro hedefi 20 milyar dolar!

Türkiye Müteahhitler Birliği, İnşaat Sektörü Analizi başlıklı raporunun Temmuz 2021 sayısını yayımladı. Rapora göre 2021'nin ilk altı ayında 6,5 milyar dolarlık proje üstlendi.

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini Türkler yapacak!

Türk mimarlık firması Hayri Atak Mimari Tasarım Stüdyosu, Katar’a dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini yapacak. Dünyada bir ilk olacak Eco-Floating Hotel, 2025 yılında hizmete açılacak.

Mehmet Küçüksakallı: Musul'da iş yapan Türk Müteahhit firmalarının armasını diliyoruz!

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Küçüksakallı başkonsolosluğun yeniden hizmete geçirilmesi için gerekli izinlerin alındığını belirtti. Küçüksakallı yaptığı açıklamada, 50 Türk mühendisi, teknisyen ve işçiyle projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlandığını ifade etti...

Ruhsar Pekcan'dan müteahhitlere Latin Amerika çağrısı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Müteahhitlerimiz Latin Amerika'da çok az iş aldı. Müteahhitlerimizin toplam 25 projede 975 milyon dolarlık iş hacmi var" dedi...

TMB: Yurt dışında yılda 30 milyar doları yakalayacağız!

Yurt dışından önemli projelere imza atan Türk müteahhitler 4. Ticaret Müşavirleri Konferansı'da bir araya geldi. Konferansta konuşma yapan Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, yurt dışında inşa edilen projelerde sektör temsilcileri ile daha yakın işbirliği sürdürüleceğini söyledi.

Türk müteahhitler Afrika'da 13 milyar dolarlık iş üstlendi!

Son yedi yılda Sahraaltı Afrika’yı keşfeden Türk müteahhitleri bölgeden 13 milyar dolarlık iş çıkardı. Yenigün İnşaat’ın sahibi Mithat Yenigün Afrika’yı kalıcı bir pazara dönüştürmek niyetinde.

Türk müteahhitler yurt dışında 261 proje üstlendi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada Türk müteahhitlik firmalarının dünyada yaşanan siyasi ve ekonomik sorunlara rağmen geçen yıl yurt dışında 19,4 milyar dolarlık 261 proje üstlendiğini söyledi.

Türk müteahhitler Balkanlarda 9,5 milyar dolar iş hacmine ulaştı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada "Türk müteahhitleri, Balkanlardaki ülkelerde 337 proje ile 9,5 milyar dolar iş hacmine ulaşmış durumda." dedi.

Türk müteahhitler Afrika projeleriyle adından söz ettiriyor!

Yurt dışında iş yapma serüvenine Libya ile başlayan Türk müteahhitleri son dönemde Afrika'da hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiriyor.

Yurt dışı müteahhitlikte hedef 20 milyar dolar!

Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri 6 ayda 9.2 milyar dolarlık yeni projeyle yüzünü yeniden yukarı döndü.

Türk müteahhitler yurt dışında Türkler için ev yapıyor!

Son dönemlerde yurtdışından ev almak oldukça trend. Vize avantajlarının yanı sıra üst gelir grubu için yatırım alternatifi olarak da ilgi görüyor. Türk müteahhitler yurt dışında Türkler için ev yapıyor.

Türk müteahhitler için Rusya'da proje yasağı kalkacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye ile Rusya arasındaki krizinden sonra projelerin durduğunu hatırlatarak Rusya'daki yasağın kalkması konusunda ümitli olduklarını söyledi. Yenigün, Türk müteahhitlerin Rus pazarını yakında tanıdığını belirtti.

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

Türk müteahhitler yurt dışında 1972’den beri 501,9 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından, 3 Ocak tarihinde yurt dışı iş üstlenimi verileri açıklandı. Türk müteahhitler yurt dışında 1972’den beri 501,9 milyar dolarlık iş üstlendi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

Türk müteahhitler Balkan ülkelerine odaklandı! Hedef yıl sonunda 20 milyar dolarlık projeye imza atmak!

Türk müteahhitler Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşadıkları kayıpları telafi etmek için Balkan ülkelerine odaklandı. 2023 yılının ilk 4 ayında yurt dışında 4,8 milyar dolarlık projeye imza atan sektörün yıl sonunda 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Türk müteahhitler Ukrayna'da savaşın yaralarını saracak! 

Altyapı Bakan Yardımcıları Anna Yurchenko ve Mustafa-Masi Nayyem başkanlığındaki Ukrayna Heyeti, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) ev sahipliğinde Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarıyla görüştü. TMB Başkanı Eren, Türk müteahhitlerin, Ukrayna'nın yeniden inşası konusunda en doğru te

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Türk müteahhitler 2003'ten bugüne 131 ülkede 458,4 milyar dolarlık is üstlendi!

Türk müteahhitler, 2003'ten beri toplam 131 ülkede 458,4 milyar dolar değere sahip 11 bin 273 proje üstlenildi. 

Türk müteahhitler 2022'ye yurt dışında 214,4 milyon dolarlık iş üstlenerek başladı!

Türk müteahhitler 2022 yılının Ocak ayında yurt dışında toplamda 10 proje üstlendi. İşte Türk müteahhitlerin hayata geçirdiği projelerin toplam tutarı...

Türk müteahhitlerin 2022 yurt dışı hedefi 50 milyar dolarlık proje!

Türk müteahhitler tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen yurtdışında 20 milyar dolarlık proje üretti. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Türk müteahhitler 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık yeni iş üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk müteahhitler, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkilerinin azaldığı 2021'de yurtdışında 29,3 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi. 

Türk müteahhitler için Libya önemli bir pazar!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Türk müteahhitler için Libya'nın önemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk müteahhitler yurt dışındaki 20 milyar dolarlık hedefine 10 ayda ulaştı!

Türk müteahhitler yurt dışındaki 20 milyar dolarlık hedefine 10 ayda ulaştı, peki ilk 10 ayda en çok iş üstlenilen ülkeler hangisi oldu?

Türk müteahhitler için Avusturya fırsatı!

Avusturya Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek Avusturyalı şirketlerin üçüncü ülkelerdeki potansiyel projeler için Türk şirketleriyle çalışma yürütmekte istekli olduğuna dikkat çekti. Avusturyalı şirketler Türkiye Müteahhitler Birliği üyesi inşaatçılarla buluştu ve projeleri görüştü...

türk müteahhitler yurtdışı projeleri Haberi

türk müteahhitler yurtdışı projeleri

Üstlendiği iş hacmini her geçen gün yükselten Türkiye'nin yurt dışı müteahhitlik sektörü, 9 ayda 167 proje üstlenirken toplam proje bedeli 17,8 milyar dolardan fazla oldu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ticaret Bakanlığı verilerinden yapılan derlemeye göre, Türk müteahhitlik sektörü ilk kez 1972'de yurt dışına açıldı. Özellikle 2003'ten bu güne iş hacmini giderek yükselten yurt dışı müteahhitlik sektörü, 1972 yılından Eylül ayı sonuna kadar, 129 ülkede 439,7 milyar dolar değerinde 10 bin 860 proje üstlendi.

Sektör, 2020'de hedef ülkelerde meydana gelen ciddi siyasi istikrarsızlıklar, konjonktürel problemler ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin etkilerine rağmen 15,2 milyar dolar değere sahip 354 iş üstlendi. 

Sektörün bu sene içinde üstlendiği proje sayısı 167 olarak kaydedilirlen toplam proje bedeli ise 17 milyar 774...