10 / 12 / 2025
fuzul

türk yatırımcılar iranda inşaat mı yapacak

türk yatırımcılar iranda inşaat mı yapacak

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan "İran'da Türk yatırımcısı ve ihracatçısı için inşaat, altyapı, enerji, otomotiv, maden, turizm, hizmet ve perakende sektörlerinde yeni iş imkanları oluşacak" dedi.

Astons, Türk yatırımcılara Avrupa’da konut sahibi olma fırsatı sunuyor!

Yunanistan Golden Visa programına artan ilgiyle birlikte Astons, Türk yatırımcılara özel buluşma serisini Ankara ile sürdürüyor.

Dubai konut projeleri Türk yatırımcılarla buluşmaya hazırlanıyor!

Apollo Assets, Dubai’nin önde gelen tasarım odaklı lüks gayrimenkul geliştiricisi Ellington Properties’in projelerini 27–28 Eylül’deki tanıtım günlerinde Türk yatırımcılarla buluşturmaya hazırlanıyor.

Türk yatırımcıların konutta yeni rotası: Dubai, ABD, Yunanistan ve Kıbrıs!  

Ekonomist Nejat Özonay, Türk yatırımcıların son üç yılda yurt dışına yatırım yapmaya başladıklarını söyleyerek, yatırımda rotanın tersine döndüğünü söyledi.

Türk yatırımcılar Dubai'de konuttan sonra arsaya yöneldi! Arsalar kapış kapış satılıyor 

Dubai’de arsa satış hacmi 2024’te 22 milyar doları aştı. Türk yatırımcıların da hızla yöneldiği arsa alımları, pandemi sonrası dönemde stratejik bir yatırım seçeneği haline geldi.

Dubai’nin vergisiz yatırım ortamı Türk yatırımcıların ilgisini hızla artırıyor!

Türkiye’de emlak vergilerine yönelik yeni düzenlemeler gündeme gelirken, Dubai sunduğu vergisiz yatırım ortamıyla Türk yatırımcıların ilgisini her geçen gün artırıyor.

Rayiç bedellerin yükseldiğini gören yatırımcılar gözünü yurt dışına dikti! İlk tercih Dubai oldu!

2026–2029 yılları için rayiç bedellerin 10-15 kata kadar artırılması; yatırımcı eğilimlerini de yeniden şekillendirirken, Türk yatırımcının ilk hedefi Dubai oldu.

Yatırım yoluyla vatandaşlık arttı! Türk yatırımcıları en çok hangi ülkeleri, niçin tercih ediyor?

Harvey Law Group Türkiye Ülke Müdürü Çiğdem Sarıoğlu Ergut, yatırım yoluyla vatandaşlığın büyük talep gördüğünü açıkladı. Peki Yatırım yoluyla vatandaşlık neden bu kadar arttı? Türk yatırımcılar en çok hangi ülkeleri tercih ediyor?

Türk yatırımcıları rotayı yurt dışına çevirdi! Yurt dışı konut alımları son iki yılda rekor kırdı!

Konutta yatırımcıların tercihi değişmeye başladı. Pek çok Türk yatırımcı yurt içi yerine artık yurt dışından konut almaya başladı. Özellikle son iki yılda yurt dışından konut alımları rekor kırdı.

Türk yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi!

Ülkemizde gayrimenkul piyasasında yaşanan dalgalanmalar ve yatırım fırsatlarının çeşitlenmesiyle beraber, Türk yatırımcıların yurt dışına olan ilgisi giderek daha da arttı.

Türk yatırımcılarının yeni yatırım rotası: Atina’daki gayrimenkul projeleri!

Komşu ülke Yunanistan, son dönemde gayrimenkul alanında sunduğu cazip fırsatlarla dikkat çekiyor. Özellikle Ellinikon gibi mega projeler, yalnızca Yunanistan’ın değil, tüm Avrupa’nın en iddialı kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alıyor. Bu dev projeler artık Türk yatırımcılarının da radarında.

Türk yatırımcıları için Kıbrıs'ta yeni dönem: 6 daireye kadar mülk edinme hakkı sunuluyor!

Türk yatırımcıları, Kıbrıs'ta artık 6 daireye kadar mülk edinme hakkı kazandı. SOA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Artukoğlu, “Kıbrıs’a yatırım yapmanın en doğru zamanı şüphesiz ki hemen şimdi” dedi. 

Avrupa’daki 'Okupa' krizi, gayrimenkul yatırımcılarını Dubai'ye yönlendiriyor!

Geçtiğimiz günlerde pek çok Avrupa ülkesinde yeniden gündeme gelen “Okupa” krizi, yurt dışında gayrimenkul almayı planlayan Türk yatırımcılar arasında tedirginliğe neden olurken, bu gelişme Dubai’yi yeniden radarın merkezine taşıdı.

Türk yatırımcılarından Yunanistan'a büyük talep! Türkler neden Yunanistan'ı tercih ediyor?

Son yıllarda Avrupa genelinde yatırım yoluyla oturum programlarına olan ilgi önemli ölçüde artarken, Türk yatırımcıların Yunanistan’a özel bir yönelim göstermesi dikkat çekiyor. NotteGlobal Kurucusu Yusuf Boz, bunun başlıca nedenlerini açıkladı. 

türk yatırımcılar iranda inşaat mı yapacak Haberi

türk yatırımcılar iranda inşaat mı yapacak

İran’la P5+1 ülkeleri arasındaki müzakerelerin anlaşmayla sonuçlanması, Türkiye'de iş dünyasında olumlu yankı uyandırdı. Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, İran’la P5+1 ülkeleri arasında uzun zamandır devam eden müzakerelerin anlaşmayla sonuçlanarak yaptırımların kaldırılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.


Vardan, anlaşma sayesinde İran’ın güvenlik kaygılarıyla hareket eden bir bölge ülkesi olmaktan çıkarak ekonomik ve sosyal kalkınmayı ön planda tutacağı öngörüsünde bulundu.


"Böylelikle bölgede güvenlik kaygıları yerine refah yaratma kaygıları olacak ve bu dönüşüm iradesi, bölgenin demokrasiyle yönetilen en büyük serbest piyasa ekonomisi ve imalat gücü Türkiye’nin ekonomik ilişkilerini pozitif yönde etkileyecek" diyen Vardan, İran’ın sahip olduğu doğal kaynakları, genç ve eğitimli nüfusuyla Türk yatırımcısı ve ihracatçısı için özellikle inşaat, altyapı, enerji, otomotiv, maden, turizm, hizmet...