29 / 03 / 2024

Türkeş lefkoşa evi

Türkeş lefkoşa evi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP'nin kurucu genel başkanı merhum Alparslan Türkeş'in KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bulunan doğduğu evin müzeye çevrilmesi için talimat vermişti. Müzenin açılışı bugün yapıldı. 

Ayyüce Türkeş'ten soru: Vatandaş olmak için ev alanların kaç eşine vatandaşlık veriliyor?

Yabancıya konut satışı son zamanlarda sık sık gündem oluyor. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, Meclis'te yaptığı açıklamasında yabancıya konut satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve bazı sorular yöneltti. 

Afganistan'daki Alparslan Türkeş Erkek Öğrenci Yurdu hizmete açıldı!

Afganistan'ın kuzeyinde yer alan Cüzcan vilayetinde Afganistan'daki Alparslan Türkeş Erkek Öğrenci Yurdu hizmete açıldı...

Fahrettin Koca: Lefkoşa'ya 500 yataklı hastane inşa edilecek!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün açılışı gerçekleşen KKTC Lefkoşa Acil Durum Hastanesi açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Koca açıklamasında yakın zamanda Lefkoşa'da 500 yataklı hastane inşa edileceğini belirtti.

KKTC Lefkoşa Acil Durum Hastanesi açıldı!

KKTC Lefkoşa Acil Durum Hastanesi, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen törenle hizmete açıldı.

Lefkoşa Türk Belediyesi'nden internetten emlak vergisi ödeme fırsatı!

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) vatandaşlara evden çıkmadan belediye ile ilgili faturaların ödenmesi için internetten ödeme fırsatı sağlanıyor.

Alparslan Türkeş Müzesi Lefkoşa'da açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Lefkoşa'da müzeye dönüştürülen MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in doğduğu evin açılışı gerçekleştirildi.

Alparslan Türkeş'in evi müze oldu! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP'nin kurucu genel başkanı merhum Alparslan Türkeş'in KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bulunan doğduğu evin müzeye çevrilmesi için talimat vermişti. Müzenin açılışı bugün yapıldı. 

Lefkoşa'da yeşil alanı ihlal eden yapılar yıkılıyor!

Kıbrıs'ın başkenti Mustafa Zeki Milali Sokak’ta bulunan yeşil alanın, birkaç hane tarafından işgal edilen yapılar Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından yıkılıyor.

Alparslan Türkeş'in evi müzeye dönüşüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP'nin Kurucu Genel Başkan merhum Alparslan Türkeş'in KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bulunan doğduğu evin müzeye çevrilmesi için talimat verdi.

Lefkoşa'da inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) işçi olarak giden Hataylı Mehmet Ezer (42), Lefkoşa'da çalıştığı inşaattan düştü. 4'üncü kattan düşen işçi hayatını kaybetti.

Bingöl'e semt kütüphanesi inşa ediliyor!

Bingöl Belediyesi, ‘Okuma Kültürünü Geliştirme’ programı kapsamında 500 metrekarelik alan üzerine semt kütüphanesi inşa ediyor.

Bismil'de aşevi açıldı!

Sofraları sıcak yemekle buluşturacak olan aşevi projesi Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç'in de katılımı ile açıldı...

GS Workinton imza töreni 8 Ağustos'ta!

Galatasaray Spor Kulübü, Türkiye'nin ilk "Yaşayan Stat" projesini Workinton ile gerçekleştiriyor. GS Workinton imza töreni 8 Ağustos'ta gerçekleşecek.

Türkeş lefkoşa evi Haberi

Türkeş lefkoşa evi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Milliyetçi Hareket Parti'sinin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş'in Lefkoşa'da bulunan doğduğu ev Türk İşbilirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edildi. 

Gazete Vatan'da yer alan habere göre, müzenin açılışı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Tuğrul Türkeş tarafından yapıldı. Müzede, Alparslan Türkeş'in okuduğu Kuran-ı Kerim, Hacda namaz kıldığı seccade, tespihi ve hayatı boyunca kullandığı eşyalar sergileniyor. Ziyaretçiler, müzede Türkeş'in kendi sesinden, kurultaylarda yaptığı konuşmaları dinleme fırsatı da buluyor. Müzenin kapısına 9 ışık ve 9 kurdu temsil edilen bir figür çizildi.