19 / 04 / 2024

türkiye arap ambargosu

türkiye arap ambargosu

Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Türkiye’den ev alan Suudi vatandaşlarını engellemek için çalışıyor. Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Türkiye'den ev alan Suudi vatandaşlarının evlerini satmalarını talep etti.  

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.

Türkiye ile BAE arasındaki ekonomik iş birliği için görüşmeler devam ediyor!

Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri, Türkiye ile ekonomik iş birliği konusunda açıklamalarda bulundu. Al Dhaheri, Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Türkiye-BAE ekonomik ilişkilerinde yeni dönem resmen başladı!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması, iç onay süreçlerinin sona ermesinden sonra bugünden itibaren (1 Eylül) devreye girecek. Söz konusu anlaşma ile beraber iki ülke ekonomik ilişkilerinde yeni döneme geçilecek.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Rus altını Türkiye, Çin ve BAE’ye satılıyor!

Rusya'nın geleneksel ihracat yollarının batı yaptırımları nedeniyle kesilmesinden dolayı Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi haline getirdi.

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye'den gayrimenkul alma yarışında! 

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye’de gayrimenkul satın alıyor. Arap televizyon kanallarında 400 bin dolarlık konutlarla T.C. vatandaşlığı satışı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Arap yatırımcıların gözü Türkiye'deki gayrimenkullerde!

TÜRAP ve TurabExpo 16. Türk - Arap İşbirliği Zirvesi'nde, 22 Arap ülkesi Türk garimenkul sektöründeki firmalarla bir araya getirecek.

Arap iş insanlarının yatırımda gözü Türkiye'de!

Arap asıllı Türk iş insanlarından meydana gelen ve Körfez bölgesindeki Arap yatırımcılara yol gösteren ARTİAD derneği, Türkiye’deki yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmek amacıyla İsra Holding yöneticileri ile “Türkiye’de Yatırım Fırsatları” konulu kahvaltılı toplantıda buluştu. 

Türkiye'den konut alan yabancılar hangi kriterlere dikkat ediyor?

Konut alırken Iraklı ‘fiyata’, Arap ‘görünümü’ İngiliz ‘konuma’ dikkat ediyor. 10 yatırımcıdan 7’si yeni yatırıma sıcak bakıyor. Peki en çok hangi ülke vatandaşları Türkiye'de gayrimenkul yatırımını tercih ediyor? İşte GİGDER'in yabancıya gayrimenkul satışına ilişkin araştırma verileri...

Ortadoğulu gayrimenkul yatırımcıları Türkiye'den vazgeçmiyor!

Türkiye’den 250 bin dolara konut alan ve bu konutu  3 yıl tutan yabancılar Türk vatandaşlığı alıyor. Bu kapsamda Arap ülkeleri , İran ve diğer Ortadoğu ülkelerinin yatırımları yüzde 59,6 arttı.

türkiye arap ambargosu Haberi

türkiye arap ambargosu

Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan, şimdi de Türkiye’den ev alan Suudi vatandaşlarını engellemeye çalışıyor. Durumun böyle olmasının ardından Suudiler'in Türkiye'de bulunan evlere olan ilgisi azaldı. 

Milliyet'te yer alan habere göre; 2019 yılının Eylül ayında 214 adet konut satın alan Suudi Arabistan vatandaşları bu yıl aynı ayda sadece 52 adet konut satın aldı. Bu durum karşısında Suudilerin geçtiğimiz yıla oranla Türkiye'den aldığı ev oranı yüzde 75 oranında azalmış oldu. İşte Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın Türkiye talimatı...

'EVLERİNİZİ SATIN' BASKISI 

Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın talimatı vermesi üzerine Türkiye'den ev alan Suudi vatandaşlarının evlerini satmalarının talep etmesinin üzerine Türk gayrimenkul piyasasını da şaşırtmıştı.

Türkiye'den ise ilk hamlede bulundu.  Suudi Arabistan menşeli "alçak yoğunluk polietilen" ürünüyle ilgili damping soruşturması açılması kararlaştırıldı. 

Suudi...