27 / 04 / 2024

Türkiye Asbest Kontrolü Stratejik Raporu

Türkiye Asbest Kontrolü Stratejik Raporu

Kentsel dönüşüme giren eski binaları yıkan bazı müteahhitlerin, 'Asbest temiz’ denetiminden kaçmak için belediye ekipleri gelmeden önce asbestli malzemeleri söküp gelişigüzel attıkları iddia ediliyor.

Türkiye'den ABD'ye sıcak para çıkarması! Erdoğan 'Kontrol bizde değil' demişti

Son dönemde Türkiye ekonomisinde yaşanan daralma, yüksek enflasyon ve kriz ortamı iş dünyası ve AK Parti'yi yeni arayışlara yönlendirdi.

Türkiye için en uygun konsept pasif evler!

Almanya'da ortaya çıkan pasif enerji çalışmaları Türkiye'de de uygulanacak. Yapılacak olan bu uygulama ile kış aylarında doğalgaz ve elektrik faturalarının yüzde 90 kontrol altına alınması hedefleniyor.

Türkiye'nin yapı stoku çıkarılmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Süleyman Kamil Akın, Türkiye’nin yapı stokunun çıkartılmasının gerekli olduğunu vurgulayarak, "Her beş yılda bir yapıya yapılan müdahalelerin kontrol edilmesi gerekiyor" dedi.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nden sivil inisiyatif çağrısı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), İzmir depreminden sonra binaların güçlendirilmesinde, yenilenmesinde, kontrol ve denetiminde rol sahibi olan tüm sivil toplum kuruluşları, sektör oyuncuları ve meslek odalarını bu alandaki çalışmaları desteklemek üzere bir araya gelmeye çağırdı. 

Fitch Ratings: Türkiye 2020’de daha fazla istikrar kazanabilecek!

Fitch Ratings, Türkiye'nin gelecek yıl daha fazla istikrar kazanabileceğine dikkati çekerken ekonomide toparlanmanın devam etmesinin, enflasyonun düşmesinin ve cari açığın kontrol altında kalmasının beklendiğini aktardı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği kapsamında yapılacak tasarım gözetimi ve kontrolü hizmetlerine dair tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, bugünkü 30652 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi....

Tekirdağ Büyükşehir'den Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği Eğitimi!

Çalışmalarına devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından Proje Kontrol Birimi personeline yönelik "Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği" eğitimi verildi.

İstanbul Yeni Havalimanı’na Siemens Türkiye imzası!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın Enerji Yönetim Sistemi (SCADA) altyapısı, orta gerilim pano tedariki, pist aydınlatma kontrol odası alçak gerilim sistemi ve yangın algılama sistemleri Siemens Türkiye imzası taşıyor.

Türkiye Halep'i imar edecek!

Suriye’nin en büyük ikinci kenti olan Halep'in Türkiye’nin kontrolüne geçeceği iddia ediliyor. Bölgenin Türkiye’nin kontrolüne bırakıldıktan sonra yeniden imar edilip ayağa kaldırılacağı konuşuluyor.

Türkiye'deki asansörlerin yüzde 73.3'ü güvensiz!

Elekrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Mahir Ulutaş, 2015 yılında Türkiye'deki 500 bin asansörden sadece 203 bininin periyodik kontrolünün yapıldığını, yüzde 58'inin güvensiz olduğunu gösteren kırmızı etiket aldığını, bu yılının ilk 10 ayında bu rakamın yüzde 73.3'e yükseldiğini söyledi.

Türkiye'nin tüm ovaları tarımsal SİT alanı ilan edilmeli!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyada tarım alanlarının gelişmiş ülkelerin kontrolüne geçtiğine işaret etti. Bayraktar, 184 büyük ovayı tarımsal SİT alanı olarak ilan etmesinin de çok önemli olacağını ifade etti.

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin sayısı 100 bini buldu!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Fuat Oktay, "Türkiye'ye giren Suriyeli misafirlerimizin sayısı, bugün itibarıyla 100 bini buldu" dedi. Kayıt işlemleri yapılan sığınmacılar daha sonra sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Türkiye Asbest Kontrolü Stratejik Raporu Haberi

Türkiye Asbest Kontrolü Stratejik Raporu

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen ‘Asbest Risk Yönetimi Sempozyumu’na katılan uzmanlar, bazı ‘uyanık’ müteahhitlerin halk sağlığını nasıl tehdit ettiğini Milliyet’e anlattı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, eski binaları kentsel dönüşüm için yıkan bazı müteahhitlerin asbest söküm bedeli ödememek için denetimden önce asbestli malzemeleri söktüklerini söyledi. Birçok müteahhidin asbest bilincinden uzak olduğunu savunan Akçelik şunları anlattı: “Belediye ekipleri, eski bir binayı yıkım öncesinde denetime gittiğinde potansiyel asbest malzemelerinin söküldüğünü, marleylerin kazındığını, eternitlerin kırılarak taşındığını görüyor. İstanbul’un pek çok yerinde özellikle ormanlık alanlarda gördüğünüz moloz atıklarının arasında bu malzemeler var. Aslında asbest söküm uzmanı kontrol etmeden binadan çivi bile sökülmemesi gerek.”

Hayati tehdit

Akçelik şöyle devam etti: “Ancak bunu uygulayan müteahhit yok....