23 / 04 / 2024

türkiye avm yatırımları

türkiye avm yatırımları

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş AVM yatırımlarının belli bir doygunluğa ulaştığını belirterek, “Şu an 436 olan AVM sayımız 2023’e kadar planlanmış olanlarla birlikte 475’e çıkacak" dedi.

Türkiye’de AVM yatırımları beklemede mi?

Döviz kurunda yaşanan hareketlilikler alışveriş merkezi yatırımlarını da etkiledi. Ülkemizde 2019 yılının ilk yarısında 47 bin metrekarelik AVM alanı hizmete girdi. 2018 yılının ilk yarısına göre AVM pazarına giren arzda yüzde 87’lik bir düşüş görüldü.

AVM yatırımcıları yapılandırma istiyor!

AVM'lerde kiralamaların TL'ye dönmesi ve artan finansman maliyetleri yatırımcıları zora soktu. 15 milyar dolar civarında borcu bulunan sektör bankalardan yapılandırma istiyor.

Türkiye yatırımlar için cazibesini koruyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen geleneksel MAPIC yemeğinde, çoğunluğu yabancı yatırımcı olmak üzere yaklaşık 200 perakendeci ve yatırımcı bir araya geldi. 

AVM sayısı 395'ten 410'lara çıkacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'de 395 olan AVm sayısının 2018 sonuna kadar 410'a çıkacağını açıkladı.

AVM yatırımları 53,5 milyar dolara ulaştı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, Türkiye'de alışveriş merkezi (AVM) sektörüne bugüne kadar 52,5 milyar dolar yatırım yapıldığını belirterek, bu rakamın 2016'da hayata geçirilen projelerle 53,5 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Yatırım diye AVM'leri görürsek ekonomide sıkıntılar olur!

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Kibar: "Bugün inşaat sektöründeki karı gören yatırımcı kalkıp da parasını hiç bir yere yatırmaz. İnşaattaki karlılık ne markalı ne markasız ürünlerde var" dedi.

Yabancılar Türkiye'de AVM yatırımını cazip buluyor!

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü, Türkiye'deki AVM'leri satın almak isteyen çeşitli yabancı şirketler olduğunu belirterek, "Bu yabancı fonlar, AVM yatırımlarını daha mantıklı ve makul buluyor" dedi..

Yabancılar Türkiye'de AVM yatırımını cazip buluyor!

Yabancılar Türkiye'de AVM yatırımını cazip buluyor. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı ( AYD ) Hulusi Belgü, yabancıların Türkiye'de Alışveriş Merkezi Yatırımlarını çok cazip bulduklarını söyledi...

İstanbul, AVM yatırımlarında ilk sırada yer alıyor!

Jones Lang LaSalle Türkiye’deki AVM sayısının 2016’ya kadar 336’dan 424’de çıkmasını öngörüyor. İstanbul, AVM yatırımlarında ilk sırada yer alıyor ama bunun yanında yatırımcıların küçük şehirlere olan ilgisi her geçen gün artıyor.

AYD AVM Yatırımları Konferansı sona erdi!

AYD (Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği) AVM Yatırımları Konferansı’nın beşincisi AYD Başkanı Hulusi Belgü ve Yönetim Kurulu ev sahipliğinde 6-7 Mart 2013 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapıldı.

AYD AVM Yatırımları Konferansı 7 Mart'ta!

Ülkemizin ve sektörün sorumlu lider kuruluşu AYD’nin geleneksel büyük konferansı 6-7 Mart tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Rumeli Salonu’nda AYD Başkanı Hulusi Belgü ve Yönetim Kurulu evsahipliğinde yapılıyor.

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

AVM'lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

Türkiye'de toplamda 441 AVM bulunuyor. Ancak AVM yatırımları da hızlandı, bu rakam artıyor. Hali hazırda Qamar Group tarafından hayata geçirilen Malkara AVM'nin inşaatı sürerken; Nata Holding tarafından İstanbul’da inşa edilen Tem Point AVM'de sona gelindi.

Adil Karaismailoğlu: 2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti. 2021 yılı da bu yatırımların vatandaşımıza hizmet noktasında artarak devam edeceği bir yıl olacaktır inşallah." diye konuştu.

PROKULE Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırımları hız kesmiyor!

PROKULE Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Kurucu Ortağı Gökhan Gürlek, PROKULE Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık firmasının bugünkü ulaştığı noktayı, yaptıkları yatırımları ve gelecek hedeflerini anlattı.

Koçarse Yapı Taahhüt Dekorasyon Turizm Yatırımları Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Koçarse Yapı Taahhüt Dekorasyon Turizm Yatırımları Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Koç tarafından kuruldu.

White Lotus Development Türkiye’deki yatırımcıyı KKTC’ye davet ediyor!

Son beş yılda Kuzey Kıbrıs’ın en iddialı projelerini hayata geçiren White Lotus Development, Türkiye’deki yatırımcıyı niş yatırım fırsatlarını değerlendirmek için KKTC’ye davet ediyor. 

Türkiye gayrimenkul yatırımında güvenli liman oldu!

ART Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Taşkın, "Türkiye, gayrimenkul yatırımında da ön plana çıkıyor. Yabancı alıcı gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye kaydırıyor" dedi...

türkiye avm yatırımları Haberi

türkiye avm yatırımları

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerin faaliyetlerine ilişkin Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan AVM’lerin bir kısmının 11 Mayıs tarihinde, tamamının 1 Haziran tarihinde açıldığını anımsattı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yeni dönemin normalleşmesinin maske, mesafe ve hijyen kurallarıyla gerçekleştiğini belirten Altaş, bunu da sokaktan, pazardan, çarşıdan farklı olarak en iyi AVM’lerin sağlayacağını, güvenli alışveriş noktaları olacağını söylediklerini anımsattı.

Altaş, haziran ayının bunu anlatmakla geçtiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Pandemi öncesine göre rakamlara bakıldığında haziranda giriş sayılarında yüzde 40, cirolarda yüzde 60’ı yakaladık. Bu öngörülerimizin üzerinde gerçekleşti. 1 Temmuz’dan sonraki süreçte giriş sayıları hızla arttı. Pandemi öncesine göre giriş sayılarımızda yüzde 70, cirolarda da yüzde 80’leri yakaladık. Bu seviyelere eylül sonunda ulaşmayı bekliyorduk. Ağustos’ta da...