19 / 04 / 2024

Türkiye-Birleşik Krallık Ortaklığı Projesi

Türkiye-Birleşik Krallık Ortaklığı Projesi

HSBC’nin Türkiye pazarından çıkma kararının aksine İngiliz hükümeti ‘Finansal Hizmetlerde Türkiye-Birleşik Krallık Ortaklığı Projesi’ni başlattı. Projede özellikle İslami finans, sigorta ve varlık yönetiminde işbirliğinin arttırılmasına odaklanılacak.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da artış gösterdi. Halifax tarafından açıklanan resmi rakamlara göre fiyatlar Ocak ayına göre yüzde 0,4'lük bir artış gösterdi.

Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor! Fiyat açıklandı: Yeni Kona Elektrik fiyatları ne kadar?

Tarzı ve donanım özellikleriyle, B-SUV segmentinde iddialı konuma gelecek olan Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor. Peki Hyundai Yeni Kona Elektrik fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve fiyat bilgisi...

Birleşik Krallık konut piyasasında yükseliş bekleniyor!

RBC Capital analistleri Çarşamba günü yayınladıkları raporda Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında artış beklediklerini belirtti.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

Mortgage oranları düştü, Birleşik Krallık konut piyasası rahatladı!

Birleşik Krallık'ta konut piyasasında yaşanan gerileme, mortgage oranlarındaki düşüşün talebi desteklemesinin bir sonucu olarak geçtiğimiz ay hafifleme işaretleri göstermişti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya! Birleşik Krallık'ta konut fiyatları yüzde 1,8 düştü!

Nationwide Building Society'nin merakla beklenen son raporu, konut fiyatlarında bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,8'lik bir düşüşe işaret ederken, Birleşik Krallık konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya kaldı.

TÜİK Türkiye'nin en kalabalık ilçesini açıkladı! Tam 57 ili geride bıraktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye'nin en kalabalık ilçesini açıkladı. Açıklanan verilere göre Esenyurt ilçesi, ülkenin en kalabalık ilçesi oldu. İşte konu ile ilgili detayları...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Türkiye genelinde zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor! Cezası 2 bin 568 TL! 

Ticari araçlar için kış lastiği kullanım zorunluluğu, Türkiye genelinde 1 Aralık'ta, İstanbul'da ise bu tarih öne çekilerek 25 Kasım'da başlayacak. Uygulamaya uymayan sürücülere 2 bin 568 TL ceza kesilecek.

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt...

İstanbul'un Esenyurt ilçesi, 977 bin 489 nüfusuyla listede Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olarak birinci sıraya yerleşti. Esenyurt nüfus olarak 57 ili geride bıraktı. İşte haberin ayrıntıları...

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

Türkiye-Birleşik Krallık Ortaklığı Projesi Haberi

Türkiye-Birleşik Krallık Ortaklığı Projesi

İNGİLTERE merkezli HSBC’nin geçen mayıs-haziran aylarından bu yana Türkiye pazarından çıkış kararı halen konuşulurken, İngiliz hükümeti geçtiğimiz günlerde bunun tam tersi yönde bir adım atarak, finans sektöründe iki ülke arasındaki işbirliğini artırmaya yönelik bir proje başlattı. İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu öncülüğünde, Türkiye’den Hazine Müsteşarlığı, Borsa İstanbul ve Kalkınma Bakanlığı’nın da katkılarıyla başlatılan ‘Finansal Hizmetlerde Türkiye-Birleşik Krallık Ortaklığı’ projesinde finans sektöründe özellikle İslami finans, sigorta-emeklilik ve varlık yönetimi alanlarına odaklanılacak. Türkiye Katılım Bankaları Birliği (KTBB) ile de görüşülen proje kapsamında şu anda Türk sermaye piyasalarının mevcut durumu ve potansiyelini anlatan bir rapor ve iki ülke temsilcilerinden oluşan bir çalışma grubu kurulması için faaliyetlere başlandı. 


Proje kapsamında 18-19 Şubat’ta İstanbul’da planlanan İslami finans zirvesinde iki ülkenin kamu ve özel sektör temsilcileri bir araya...