25 / 04 / 2024

türkiye çin hızlı tren projesi ne durumda

türkiye çin hızlı tren projesi ne durumda

Çin'in en büyük lokomotif ve vagon üreticisi olan CSR'in başkanı Zhao Şiaoyang, Şincan'dan başlayacak 6 bin kilometre uzunluğundaki hızlı tren hattının Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran ve Türkiye'ye uzanacağını söyledi.

Antalya'da depremle ilgili hızlı çalışma yapılmalı: Deniz fayları ve binaların risk durumları bilinmiyor!

Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’nın ulaşım, göç, deprem ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularına ilişkin konuştu ve deprem için hızlı bir çalışma yapılarak veri toplanması gerektiğini söyledi. 

Bakan Uraloğlu açıkladı! Motokuryeler artık gönderileri yetiştirmek için hız yapmayacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, motokuryelerle ilgili yönetmelikte yapacakları düzenleme ile kurye işletmecilerinin, teslim aldıkları gönderler için taşıma süresi taahhüdünde bulunmayacağını kaydederek, "Bu sayede kuryeler gönderileri yetiştirmek için hızlı gitmek zorunda kalmayacak

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Rus altını Türkiye, Çin ve BAE’ye satılıyor!

Rusya'nın geleneksel ihracat yollarının batı yaptırımları nedeniyle kesilmesinden dolayı Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi haline getirdi.

Yemeksepeti, Türkiye’nin “çorba haritası”nı çıkardı! En sevilen çorba hangisi oldu? Çok şaşıracaksınız!

Türkiye’nin hızlı ticaret platformu Yemeksepeti, Türkiye’nin en çok sevilen ve sipariş verilen çorbalarını açıkladı. En çok hangi çorba seviliyor? Hangi şehirde hangi çorba daha çok sipariş ediliyor? İşte o ilginç detaylar…

Türkiye ekonomisi hız kesmiyor! Üst üste 9 çeyrek büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bu yılın üçüncü çeyreğine (temmuz-eylül) yönelik gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçları açıklandı. Türkiye Ekonomisi üst üste 9 çeyrektir büyüme kaydetti. İşte ayrıntılar..

Türkiye'den Rusya ve Çin'den gelecek çelik ithalatında damping önlemi

Türkiye, Çin ve Rusya'dan ülkeye sokulacak çelik ürünlerinde yaılabilecek dampinge karşı önlem almaya karar verdi. Söz konusu karara ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye'nin ilk dijital katılım bankası kuruldu! BDDK Hayat Katılım Bankası'na faaliyet izni verdi

Türkiye'de hızlı tüketim malları ve Liman işletmeciliği yapan Hayat Holding, Türkiye'nin ilk dijital bankası Hayat Katılım Bankası'nı kurarak bankacılık sektörüne girdi.

Kripto para dünyasında neler oluyor? Hızlı yükselişin ardında savaş mı var?

Kripto para piyasasının ve özellikle lider Bitcoin’in hızlı yükselişinin ardında Ukrayna-Rusya savaşı olduğu düşünülüyor. İşte detaylar…

Türkiye hızlı tren yatırımlarında gaza bastı!

Türkiye'yi hızlı tren ağıyla örme hedefi çerçevesinde, Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda yüzde 47 ilerleme kaydedilirken bazı projelerde etap etap sona geliniyor.

Ankara-Sivas hızlı tren hattı 4 Eylül'de açılıyor!

Türkiye genelinde hızlı tren hattı yatırımları aralıksız devam ediyor. Son olarak büyük bir çalışma yapıldığı Sivas Kongresi'nin yıl dönümü olan 4 Eylül'de iki önemli yüksek hızlı tren hattı açılışı gerçekleşecek. 

Türkiye'de hızlı tren yatırımları hız kesmiyor!

Ülke genelinde ulaştırma alanında yapılan yatırımlar gün geçtikçe artıyor. Son yapılan YHT yatırımı ile İstanbul Ankara arası 35 dakika kısalacak.

türkiye çin hızlı tren projesi ne durumda Haberi

türkiye çin hızlı tren projesi ne durumda


Çin yönetimi Şincan Uygur Özerk Bölgesi’nden Türkiye'ye uzanacak hızlı tren hattı için 150 milyar doları gözden çıkardı.


Çin'in en büyük lokomotif ve vagon üreticisi olan CSR'in başkanı Zhao Şiaoyang, Şincan'dan başlayacak 6 bin kilometre uzunluğundaki hızlı tren hattının Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran ve Türkiye'ye uzanacağını söyledi.


China Daily gazetesine konuşan Zhao, toplam 150 milyar dolarlık yatırım gerektiren hattın 2020'da büyük ölçüde hizmete girebileceğini ve 2030'da bitirilebileceğini belirtti.


Söz konusu hattı 'Yeni İpek Yolu' şeklinde tanımlayan Zhao, seyir hızının yolcu trenleri için saatte 200 kilometre, yük trenleri için ise saatte 160 kilometre olacağını ifade etti.


Çinli uzmanların 'Demir İpek Yolu' diye tabir ettiği projeye Pekin yönetiminin büyük öncelik verdiği ve finansman konusunda eli açık davranmaya hazır olduğu biliniyor.


Ancak İstanbul üzerinden Avrupa’ya ulaşacak dev...