26 / 04 / 2024

türkiye dask oranları

türkiye dask oranları

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Ersoy Kocamanoğlu, İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremin ardından deprem sigortasında yalnızca yüzde 5 artış olduğunu belirtti.  

Türkiye’de konut sektöründe rakamlar kriz yılı 2018'i solladı!

Türkiye’de konut satışlarında sert düşüş devam ediyor. TÜİK verilerine göre Kasım ayında konut satışı 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 20,6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Söz konusu oranlar ‘kriz yılı’ olan 2018’in Kasım ayındaki satış rakamından biraz yüksek.

DSİ, Türkiye'deki barajların doluluk oranını açıkladı...

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Türkiye'deki barajların doluluk oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. İşte haberin detayları...

Türkiye'de 4 evden biri konut sigortası sahibi!

Türkiye genelinde DASK zorunlu deprem sigortalılık oranı yüzde 59 oldu. Yeni ülke genelinde 4 konuttan sadece biri DASK dışındaki ihtiyari konut sigortalı.

IMF'den Türkiye raporu: Politika faizi, piyasa faiz oranları ile eşitlenmeli!

Uluslararası Para Fonu Türkiye için 4. madde değerlendirmesini bitirdi. Enflasyonun 2023’te yüzde 69,1, 2024’te ise yüzde 46 olarak tahmin eden IMF, politika faizinin daha da yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin 81 ilinde kiralık sosyal konut üretilmeli!

Türkiye'de son iki yıldır konut ve kira fiyatları uçtu, ev satış oranları düştü. Konut satışlarında düşüş gerçekleşirken uzmanlar sosyal konut projeleri ve KDV indirimleri uygulanması tavsiyesinde bulunuyor.

Türkiye'de ev sahipliği oranı düşüyor!

Türkiye'de inşa edilen konut sayısında yaşanan artışlara rağmen kendi evlerinde oturanların oranları düşüyor. İşte Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan'ın konu ile ilgili açıklamaları...

Türkiye'de 1 milyon TL olan Fiat Egea, Bosna'da 460 bin TL! KDV ve ÖTV araç fiyatlarını katlıyor!

Otomobil fiyatları son günlerde sık sık gündem oluyor. Fiyatlarındaki yükselişlerin yanı sıra, yüksek vergi oranları aracın vergisiz fiyatını aşıyor. Türkiye'de 1 milyon TL olan sıfır araç, Bosna'da 460 bin TL'den satılıyor. 

Türkiye'de konut kredisi faiz oranları 20 yılın zirvesinde! Bankalar muslukları kapattı! 

ABD ve Türkiye'de konut kredisi faizleri 20 senenin zirvesine yükseldi. Peki iki ülkede konut fiyatlarında son durum ne? İşte o rakamlar...

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin kararlarına karşı hukuki mücadele başlattı. İşte ayrıntılar...

İphone almak artık sadece hayal! Türkiye fiyatları o kadar uçtu ki artık satılmayacak!

Türkiye'de yakın zamanda uygulanan zamlar ve vergi oranlarındaki artış, hizmetler ve ürünlerin durumunu köklü bir şekilde değiştirdi. Bu durum, piyasa dinamiklerini tamamen yeniden şekillendirdi. İphone modellerinin fiyatlarının Türkiye’de neden bu kadar pahalı olduğu dikkat çekiyor.

Mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı mı?

Mayıs ayı enflasyon oranları için TÜİK'ten yapılacak açıklama bekleniyor. Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) her ayın ilk haftası paylaşılıyor. Peki, mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? Ne zaman belli olur?

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz! OECD ülkelerinde fiyatlar düşerken, Türkiye'de yıllık artış yüzde 153!

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz devam ediyor. Peki konut fiyat artış oranları nasıl? Konout fiyatları neden artıyor?

TÜİK son rakamları açıkladı! Türkiye'de işsiz sayısı çoğaldı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı işsizlik oranlarını açıkladı. TÜİK'e göre İşsizlik 2022 Kasım ayında yüzde 10,2 olarak tespit edilirken   bir önceki aya göre değişikliğin yaşanmadığını açıkladı.

türkiye dask oranları Haberi

türkiye dask oranları

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Ersoy Kocamanoğlu, İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremin ardından deprem sigortasında yalnızca yüzde 5 artış olduğunu belirtti.  

Dünya Gazetesi'nden DuyguGöksu'nun haberine göre; Ersoy Kocamanoğlu, yüzde 63'lük deprem sigortası oranının düşük olduğuna dikkat çekti. Dünya genelinde yaşanan iklim değişikliği sebebiyle kuvvetli kasırgaların, sıcak hava dalgalarının, orman yangınlarının, sel ve kuraklık gibi doğal afetlerin yaşanması büyük ekonomik kayıplara neden oluyor.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Ersoy Kocamanoğlu, 2020 ve 2021 yıllarının ilk yarısında tüm dünyada doğal afet kayıplarının toplamda 93 milyar dolara ulaştığına ve sigorta sektöründeki zararın 42 milyar doları bulduğuna vurgu yaptı. Kocamanoğlu, deprem kuşağında yer alan İzmir'deki yüzde 63 olan deprem sigortası sigortalılık oranının yetersizliğinin altını çizdi.

İzmir'de sigortalılık...