24 / 04 / 2024

Türkiye deprem bölgeleri

Türkiye deprem bölgeleri

Bu sene 4 aydan bu yana Türkiye’de önemli bir suskunluğa bürünen deprem hareketlerinin artık hızlanacağına dikkat çeken Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Ege Denizi ve Göller Bölgesi'nde bu sene yüksek çekinceli bir deprem görürsek şaşırtıcı olmaz” dedi.

Türkiye’nin 18 ili, 81 ilçesi ve 502 köyü fay üzerinde yaşıyor!

Türkiye’nin 18 ili, 81 ilçesi ve 502 köyünde her an deprem olabilir. Çünkü bunların hepsi aktif fay hatları üzerinde bulunuyor.

Türkiye'de deprem bölgeleri gökdelenler, plazalar ve AVM'lerle dolu!

Türkiye'de kaçak ve çürük binalar için imar afları çıkarıldı. Deprem bölgelerine gökdelenler, plazalar, AVM'ler, rezidanslar, resmi binalar yapıldı. Her yer imara açıldı. Deprem göz önünde bulundurulmadan imar afları başlatıldı...

Türkiye'nin deprem haritası güncellendi!

Türkiye'nin deprem haritası 22 yıl aradan sonra güncellendi. Yeni haritaya göre; 46 ilde deprem tehlikesi riski azalırken, 6 ilin ise deprem tehlikesi oranı artış kaydetti.

Türkiye deprem bölgeleri dereceleri!

Şehir şehir ve bölge bölge, deprem riskinin gösterildiği harita deprem haritası olarak ifade ediliyor. Deprem haritasına göre ülkemizde beş farklı deprem bölgemiz bulunuyor. İşte Türkiye deprem bölgeleri dereceleri 2015..

57 milyon kişi deprem riskiyle yaşıyor!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verilerine göre, Türkiye'de nüfusun üçte ikisi deprem riski altında yaşıyor. Birinci deprem bölgesindeki bina sayısı 10 milyonu geçiyor.

Mehmet Tatar: Yaşadığımız çevre afetlere karşı güvensiz!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar yaptığı açıklamada " Yaşadığımız çevre bugün, düne göre afetlere karşı daha güvenli değildir ” dedi.

Çanakkale, Kars ve Erzurum'da deprem meydana geldi!

Çanakkale Saros Körfezi'nde 4.5, Erzurum'da 4.3, Kars’ın Selim İlçesi’ne bağlı Başköy'de Richter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremler hasara yol açmadı

Saros Körfezi'nde 4,8 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı Deprem Dairesinin tespitlerine göre, saat 14.38'de merkez üssü Saros Körfezi olan 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Deprem haritası nedir?

Deprem haritası nedir? Deprem haritasına göre ülkemizde ve dünyada hangi bölgelerde deprem riski daha fazladır? İşte yanıtı...

Türkiye deprem haritası!

Bölge bölge Türkiye deprem haritalarını görmek için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte Türkiye deprem haritası...

DASK bölgeleri!

Yıllık olarak düzenlenen DASK sigortası için ödenecek miktar, DASK bölgelerine göre değişkenlik gösteriyor. DASK bölgeleri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ülkemizdeki deprem bölgeleri!

Türkiye Deprem Haritası incelendiği zaman ülkemizin yüzde 92'sinin deprem bölgesi olduğu görülüyor. Ülkemizdeki deprem bölgeleri nerelerdir, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Türkiye'de deprem bakımından en tehlikeli yerler!

Türkiye, deprem bölgesi bakımından 1. derece ile 5. derece arasında değişen bölgelere sahip. Buna göre Türkiye'de deprem bakımından en tehlikeli yerler nerelerdir?

Türkiye'nin deprem bölgeleri nerelerdir?

Türkiye'de de dünyanın her yerinde olduğu gibi depremin etkileri farklı bölgelerde farklı şekilde hissedilebiliyor. Peki Türkiye'nin deprem bölgeleri nerelerdir, detayları haberimizde...

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Fitch Ratings, orta vadeli potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1'e çıkardı.

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak açıkladığı Türkiye'nin GSYH büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 3,5’a yükseltti. Bank of America ise dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 TL’yi göreceğini tahmin etti.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti! 24 saatte 4 büyük deprem!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son 24 saatte 4'ten büyük 4 depremin meydana geldiğini belirterek, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'nin hiçbir şehrinin deprem konusunda risksiz olmadığını söyleyerek, Konya da dahil deprem riskinin olduğuna değindi. 

OECD, Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya yükseltti!

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 2,7'ye ve Türkiye ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya yükseltti.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

2023’te Türkiye ekonomisi büyüyecek mi? Ne kadar büyüyecek?

Reuters, Türkiye’nin 2023 yılında 2.8 büyüyeceğini tahmin etti. Türkiye ekonomisinin ilk üç aylık dönemde yüzde 3.9 büyümesi, 2023 yılı genelinde ise yüzde 2.8 büyümesi öngörülüyor.

IMF Türkiye'nin büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekti.

Türkiye deprem bölgeleri Haberi

Türkiye deprem bölgeleri

Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 2021'in bu zamanına kadar beklediği kadar depremlerin başlamadığına, ilk 4 aydan bu yana suskun olan deprem hareketlerinin artık başlayacağını dile getirdi. 

Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre; Ercan, “Adriyatik İyon denizinden tutun Ege'de içinde olmak kaydıyla Türkiye'nin Göller Bölgesi'ne kadar yüksek çekinceli bir deprem bölgesi. Buralarda 2021 ve 22 yıllarında önemsenecek derecede deprem görürsek şaşırtıcı olmaz” açıklamasında bulundu. Deprem Bilimci Ege Denizi ve Güney Ege yayının da gergin olduğuna vurgu yaptı. 

EGE DENİZİ VE GÜNEY EGE YAYI GERGİN

Daha önceki açıklamalarında da 2020, 2021 ve 2022 yıllarının dünya ile Türkiye'de deprem yılları olacağına dikkat çeken Prof. Dr. Ercan, önümüzdeki günlere ilişkin hareketliliği şu şekilde anlattı: 

- Gerçeğe bakacak olursak 2021 yılı beklediğim...