23 / 04 / 2024

türkiye ekonomik durum son durum

türkiye ekonomik durum son durum

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başekonomisti Sergei Guriev, "Batı ekonomileri, yatırımcılara yüzde sıfır ya da reel manada negatif faiz getiriyor. Bu anlamda Türkiye`nin ekonomik temelleri sağlam" dedi.

Türkiye ile BAE arasındaki ekonomik iş birliği için görüşmeler devam ediyor!

Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri, Türkiye ile ekonomik iş birliği konusunda açıklamalarda bulundu. Al Dhaheri, Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.

Türkiye-BAE ekonomik ilişkilerinde yeni dönem resmen başladı!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması, iç onay süreçlerinin sona ermesinden sonra bugünden itibaren (1 Eylül) devreye girecek. Söz konusu anlaşma ile beraber iki ülke ekonomik ilişkilerinde yeni döneme geçilecek.

OECD'nin en hızlı büyüyen ikinci ülkesi Türkiye oldu!

Yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8'lik büyüme kaydeden Türkiye, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri içinde en yüksek oranda büyüyen ikinci, G20 ülkeleri arasında ise üçüncü ülke olma başarısını gösterdi.

Dünyaca ünlü dev banka açıkladı! Bank of Amerika'dan Türkiye raporu: Dolar beş ay sonra tam bu kadar olacak!

Bank of America tarafından yayınlanan bir rapora göre, Türkiye'deki ekonomik durum hakkında önemli tahminlerde bulunuldu. Rapora göre, 2023 yılı sonunda enflasyonun yüzde 58'e yükselmesi ve Mayıs 2024'te yüzde 65'e ulaşması bekleniyor. Ayrıca, dolar/TL kurunun yıl sonunda 31 TL olması öngörülüyor.

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan çarpıcı uyarı: Türkiye'nin ekonomik geleceği tehlikede!

Ekonomist Özgür Demirtaş, Türkiye'nin ekonomik geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. YouTube'da yayınlanan video, izlenme rekorları kırdı. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş depremleri Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek? Depremin ekonomik faturası ne olacak?

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta yaşanan peş peşe depremlerin Türkiye ekonomisine etkisi en çok araştırılan konular arasında. Uzmanlar, bu konuda çok farklı tahminler ileri sürerken, ekonomik faturasının 1999 depremine kıyasla daha sınırlı olacağı öngörülüyor.

Deprem felaketleri Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek? Depremin ekonomik maliyeti ne kadar olacak?

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplam 10 ilde büyük yıkımlara ve can kayıplara yol açan depremler ister istemez Türkiye ekonomisini de olumsuz etkileyecek. Yıkılan yerleşim yerlerinin yeniden imarı, üretim ve işgücü kaybı ekonomik açıdan da milyarlarca dolarlık zarara yol açacak.

Deprem nedeniyle Türkiye ekonomik krize girer mi? İşte yanıtı!

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve yüzyılın en büyük facialarından biri olduğu bildirilen depremlerin ardından, “Türkiye ekonomisi krize girer mi?” sorusu da akıllara geldi. Peki şu an itibarıyla can kayıplarının 7 bini, yaralı sayısının ise 40 bini aştığı bu felaketin ardından Türkiye ekonomi

İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi

İsviçre Günleri İstanbul 2022 kapsamında on altıncı kez düzenlenen ekonomi foruma İsviçre'nin ve Türkiye'nin önde gelen özel sektör, akademi ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Forumda birçok konu el alındı. "Mavi bir Dünyada Yeşil bir Ekonomi" temasıyla düzenlenen forum İstanbul'da düzenlendi.

Küresel konut piyasası normale dönüyor, peki Türkiye’de durum ne?

Parasal genişleme ortamında düşük faizli konut kredileri sebebiyle şişen küresel gayrimenkul piyasası, merkez bankalarının yüksek enflasyon karşısında para musluğunu kısmaya başlaması ile soğumaya başladı. Peki, bu durum Türkiye'ye yansıyacak mı? İşte konut sektöründe son durum...

Türkiye'de ekonomik yardım alan aile sayısı açıklandı! Rakam dudak uçuklatan cinsten

Türkiye'de ekonomik yardım alan aile sayısı açıklandı. Her dört aileden birinin hükümetten maddi yardım aldığı ortaya çıktı. Bu rakam 80 milyonluk ülkede 20 milyon insana denk geliyor. Devlet eliyle verilen destekler ülkedeki ekonomik yoksulluğun boyutunu gözler önüne serdi.

Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?

Avrupa Birliği’nin, Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı olması; Türkiye'nin Yeşil Mutabakat'la daha dikkatli ilgilenmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Peki Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?

türkiye ekonomik durum son durum Haberi

türkiye ekonomik durum son durum

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başekonomisti Sergei Guriev, "Batı ekonomileri, yatırımcılara yüzde sıfır ya da reel manada negatif faiz getiriyor. Bu anlamda Türkiye`nin ekonomik temelleri sağlam" dedi.


Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başekonomisti Sergei Guriev, "Batı ekonomileri, yatırımcılara yüzde sıfır ya da reel manada negatif faiz getiriyor. Yatırımcılar yüksek kar arayışı içerisinde ve bu alanları bulmak kolay değil. Bu anlamda Türkiye'nin ekonomik temelleri sağlam." dedi.


Guriev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye için çok sayıda siyasi ve jeopolitik güvenlik zorluğu bulunduğunu düşündüklerini ancak şu ana kadar Türkiye ekonomisinin, piyasaların beklediğinden daha iyi bir performans sergilediğini ifade ederek, ekonomide yavaşlama olmasına karşın yüzde 3'ün sağlıklı bir büyüme oranı olduğunu söyledi.


Türkiye’nin yaz aylarında olağanüstü bir dönemden geçtiğini ifade eden Guriev, "Eğer güvenlik sorunları...