19 / 04 / 2024

Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederesyonu Başkanı Bendevi Palandöken

Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederesyonu Başkanı Bendevi Palandöken

150 esnafın iflasıyla birlikte yaklaşık 200 kişi de işsiz kalıyor. TESK ise,”Perakenda Yasası artık çıkmalı. Yoksa iflaslar patlar”diyor

Esnaf, Kurban Bayramı alışverişlerinden 100 milyar TL gelir bekliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın tatil ve bayram alışverişlerinden umutlu olduğunu belirterek, "Bu bayram yapılacak harcamalarla piyasaya yaklaşık 90-100 milyar TL girmesi bekleniyor." dedi.

Türkiye'nin 19 yıllık bilançosu ağır! Tam 2 milyondan fazla esnaf...

Zelzele felaketinin etkilediği 11 şehirde, 126 bin ticarethane ağır hasar gördü. En çok zarar gören ise 48 bin 881 işletmeyle Hatay başı çekiyor. Fakat ekonomik hasarın tek sebebinin depremler olmadığı tespit edildi. Türkiye'de son 19 senede borçlarını veremediği için 2 milyon 260 bin esnaf iflas et

TESK Genel Başkanı Palandöken açıkladı! Esnaf ve sanatkar için EYT müjdesi bekliyoruz!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesinden yararlanamayan esnaf ve sanatkarlar için müjdeli haberler beklediğini belirtti.

Hayat pahalılığına rağmen esnaf 30 milyar liralık bayram cirosu bekliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın bayram hazırlıklarını hızlandırdığını belirterek, "Her şeye rağmen bu yıl 30 milyar liralık bir bayram cirosu bekliyoruz. İnşallah esnafın yüzü gülecek" ifadesini kullandı.

Düşen sebze meyve fiyatları yeniden tırmanışa geçti! İşte Mart 2022 fiyat listesi!

Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken artan tarım ürünleri fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Peki zincir marketlerde ve sebze meyve halinde tarım ürünleri kaç TL? İşte 18 Mart 2022 fiyat listesi.

Türkiye'de 61 bin 736 esnaf kepenk indirdi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye’de yüzde 21.7’lik büyüme olduğu bu dönemde, en az 61 bin 736 esnaf kepenk kapatırken, 2021 yılının Ocak-Ağustos aylarında ise en az 48 bin şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi de iflas ederek kapandı” diye konuştu.

Türkiye'deki esnaf iflaslarının sebebi yüksek faiz mi?

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'de esnafın kredilere yönlendirildiğini fakat kısıtlamalar ve yüksek faiz sebebiyle bu kesimin iflasa sürüklendiğini yazdı.

TESK ile Şekerbank'tan esnaf için iş birliği!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ile Şekerbank, "Kapımız Esnafa Açık" platformu kapsamında esnaf ve sanatkarların nakit ihtiyacını ilave avantajlar sağlayarak karşılamak üzere iş birliği yaptı.

Bingöl'de Türkiye Diyanet Vakfı kiracılarına zam yaptı iddiası!

Kovid-19 salgını döneminde bile bütçesi çok sayıda bakanlığı geride bırakan Diyanet, kirasını ödemekte zorlanan esnafı zora soktu. Türkiye Diyanet Vakfı, Bingöl’de kiracısı olan onlarca esnafın kiralarını ertelemediği gibi yüzde 12 zam yaptı. Esnaf, CİMER’den de sonuç alamadı.

Recep Tayyip Erdoğan: Türkiye ekonomisini güçlendirmeye devam edeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Günümüzün Ahileri olarak gördüğüm kıymetli esnaf ve sanatkarlarımızla el ele vererek Türkiye ekonomisini güçlendirmeye, ülkemizi her alanda geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Bendevi Palandöken: Kantinci esnafımız kira vermemeli!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Çok zor bir yıl geçiren kantinci esnafımız, bu eğitim öğretim yılında kira vermemeli, çalışmadıkları süredeki elektrik ve su faturalarından muaf tutulmalı" dedi.

Esnaf borçlarına yeniden yapılandırma talebi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Palandöken, Kovid-19 salgını nedeniyle iş yerleri kapalı olan esnafın, geçmiş dönem borçlarını ödeyebilmesi için yeniden yapılandırmaya gidilmesini istedi.

Bendevi Palandöken: Ankara esnafı AVM fazlalığından şikayetçi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, Ankara esnafının AVM ve zincir marketlerin fazlalığından şikayetçi olduğunu söyledi.

Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederesyonu Başkanı Bendevi Palandöken Haberi

Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederesyonu Başkanı Bendevi Palandöken

Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederesyonu Başkanı Bendevi Palandöken esnafın zorlu günler geçirdiğini belirtip, “Yıllardır Perakende Yasası’nın çıkması için yoğun çaba sarfediyoruz. Bu konuda çalışmaların olduğunu duyuyoruz. Ancak bu çalışmalar artık yaşama geçirilsin. Çünkü yaklaşık 2 milyon esnafın Perakende Yasası’nı bekleyecek gücü artık  kalmadı. Bu yasa çıkmadığı için esnaf adeta bitkisel hayatta. Yasa kısa zamanda çıkmazsa çoğunluğu son günlerini yaşayacak” dedi.  

NEFES ALAMIYOR!

Başkan Palandöken,  Türkiye’de en büyük sorunun işsizlik olduğunu belirtip, “İşsizliğin ise en büyük ilaçlarından birisi Perakende Yasası’dır.”Şu anda kayıtlı olarak 2.2 milyon esnaf var. Bunlardan 1.5 milyonu biraz nefes almaya başlasa hemen yanına elaman alacak. Yani Perakende Yasası sadece esnafa değil işsiz gençlere de hayat verecektir. Bu esnafın mal aldığı yerlere de hareket getirecektir”diye konuştu. Bir AVM’nin yaklaşık 150...