20 / 04 / 2024

türkiye gayrimenkul yatırımı

türkiye gayrimenkul yatırımı

Deep Knowledge Analytics-Henley Partners'in elbirliğiyle hazırlamış oldukları 'Yatırım Yoluyla Göç Emlak Endeksi' raporu açıklandı. 16 ülkeyi inceleyen rapora göre Türkiye genel sıralamada dördüncü oldu.

Türkiye Rus ve Hintli yatırımcıların gözdesi!

Ocak ayından bu yana Hindistan’ın en önemli 3 grubu, Türkiye’de şirket alarak iki ülke ilişkilerini fartklı bir noktaya taşıdı. Rus ve Hintli milyarderler Türkiye'ye yatırıma ve taşamaya geliyor.

Fuat Oktay'dan gayrimenkul yatırımı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2011-2020 (eylül İtibariyle) arası dönemde ülkemiz toplam 128,2 milyar dolarlık doğrudan yatırım çekmeyi başarmış, sanayi sektörlerinin payı yüzde 31'e yükselmiş, gayrimenkul yatırımlarının payı da yüzde 30 olarak gerçekleşmiştir" dedi.

Türkiye gayrimenkul yatırımında güvenli liman oldu!

ART Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Taşkın, "Türkiye, gayrimenkul yatırımında da ön plana çıkıyor. Yabancı alıcı gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye kaydırıyor" dedi...

Türkiye'ye 5 senede 20 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı yapılacak!

Mars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, yabancı yatırımcılar için Türkiye'nin cazip bir ülke olduğunu belirtti ve “Türkiye gayrimenkul yatırımlarının 5 senelik periyotta kademeli olarak 20 milyar dolara çıkacağına inanıyoruz" dedi.

Türkiye'de gayrimenkul yatırımı için kampanyalar başlatmalıyız!

Türkiye'deki Yabancı İş Adamları Platformu Sözcüsü Gassan Hitto, Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne yatırım yap" gibi kampanyalar başlatmaları gerektiğini söyledi.

Türkiye'deki gayrimenkul yatırımı, Avrupa'ya göre daha çok kazandıracak!

GYODER’in sektördeki birçok önemli değişikliğin mimarı olduğunu vurgulayan GYODER Başkanı Torun, "Sektörde değişim sürmeli. Finansman modeli olarak kullanılan Sat-Yap modeli sürdürülebilir olmadığı için tek alternatif olmaktan çıkarılmalı, yeni finansman modelleri geliştirilmeli" dedi.

Türkiye'de gayrimenkul hem ihtiyaç, hem de yatırım aracı!

Century 21 Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel, son dönemde sıkça sorulan "Gayrimenkul bir ihtiyaç mıdır, yoksa yatırım aracı mıdır?" sorusunun yanıtının tamamen ihtiyaçlarla ilgili olduğunu belirtti.

Türkiye'de bu yıl 24 bin 245 yabancı gayrimenkul yatırımı yaptı!

Geçmişte büyük alanlı yatırımları tercih eden yabancılarda kişi başına düşen alanlar küçüldü. Geçen yıl 11. sırada yer alan Katar ise atak yaptı ve 5. sıraya çıktı.

2006 yılında gayrimenkul yatırımında Avrupa'nın favorisi Türkiye!

2006 yılında Urban Land Institute ve ABD'li Pricewaterhouse-Coopers tarafından ortaklaşa hazırlanan Avrupa Gayrimenkul Sektöründe Yeni Trendler Raporu'nda, 2006 yılında yatırım için favori ülkeler Türkiye ve Rusya olarak gösterilmiş.

Türkiye'de ev arayan yabancı sayısı artıyor!

Yabancıların Türkiye'deki emlak arayışı gün geçtikçe artıyor. Emlak arama sitelerine son 2 yılda gelen ziyaretçi sayısının 3 kat arttığı belirtiliyor. Yurtdışından Türkiye'deki gayrimenkullere en büyük ilgi Almanya'dan geliyor.

Gayrimenkul yatırımında bu yıl yüzde 30'luk artış oldu!

Türkiye'nin bu yılın ilk çeyreğinde gelen doğrudan gayrimenkul yatırımına göre geçen yıla göre yaklaşık yüzde 30'luk artış kaydedildi...

Türkiye'ye yapılan gayrimenkul yatırımları yüzde 30 arttı!

Türkiye, güçlü ve dengeli ekonomik yapısı ile son yıllarda önemli ekonomik atılımlar gerçekleştirirken, ülkedeki emlak fiyatlarında da buna paralel artışlar yaşanıyor...

Yabancı gayrimenkul yatırımcısı Türkiye'yi riskli buluyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye girmeyi riskli bulduklarını ifade etti

İtalyanlar, Türkiye'de gayrimenkul sektörüne yatırım yapacak!

İtalyan sanayicilerin Türkiye'ye ilgi gösterdiğini kaydeden Scarante, Gayrimenkul ve tekstil sektöründeki büyük İtalyan firmalarının Türkiye'ye yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Fuzul Yapı'dan halka arz için ilk adım: Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüştü!

Türkiye’de markalı konut sektörünün öncüleri arasında yer alan Fuzul Yapı, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı iznini aldı ve halk arz sürecinin ilk adımını attı. 

Tıps Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ve Otomotiv İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tıps Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ve Otomotiv İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Sevim ve Hacer Sevim Aşkın ortaklığında kuruldu.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.

Zümrüt Feniks Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Zümrüt Feniks Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer’de Emirler Yatırım Gayrimenkul Limited Şirketi  ve Yapıteknik Dan.İnş.Oto.San.Mü.Taah ortaklığı tarafından kuruldu.

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

PwC Türkiye Kamu Danışmanlığı ekibi tarafından hazırlanan “Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları” raporun sonuçları belli oldu.

Ruslar gayrimenkul yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Uluslararası seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından Rusya vatandaşları yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmaya başladı. Ülke vatandaşları en çok Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapıyor. 

Gayrimenkul yatırımı yapmak güvenli mi?

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Şirket Yöneticisi Hasan Gürlek gayrimenkul yatırımını kaleme aldı. İşte Hasan Gürlek'in 'Yatırım yapmak isteyenler kararsız kalıyor. Neden?' başlıklı yazısı...

Elıtıx Gayrimenkul Yatırım İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elıtıx Gayrimenkul Yatırım İç Ve Dış Ticaret  Limited Şirketi  Bahçelievler’de  1 milyon TL sermaye bedeli  ile Sedat Cankesen tarafından kuruldu.

Gayrimenkul yatırım fonlarının büyüklüğü 10 milyar liraya ulaştı!

Türkiye'de yatırım fonları Haziran ayında yükselişe geçmeye devam ediyor. Yatırım fonları Haziran'da yüzde 45,6 oranında yükseldi.

Türkiye'de yatırım değeri 90 milyar TL olan 300 bin konut dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sarıyer'de bir otelde gerçekleşen Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) 21. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Kurum, ülke genelindeki riskli yapılara değinerek kentsel dönüşüm süreçlerini paylaştı.

türkiye gayrimenkul yatırımı Haberi

türkiye gayrimenkul yatırımı

Nitelikli yatırımcıların araştırmaları sonucunda ‘Yatırım Yoluyla Göç Emlak Endeksi’ raporu hazırlandı. Rapor, gayri safi milli hasıla, gayrimenkul elde tutma süresi, kripto para borsalarına yaklaşım, maliyetler ve minimum gayrimenkul yatırım tutarı gibi 30'u aşkın parametre göz önünde bulundurularak detaylandırıldı. Deep Knowledge Analytics-Henley Partners'in birlikte hazırladıkları raporda 300'den fazla istatistik dikkate alındı. Bu raporun alanında ilk olduğu açıklanıyor. 16 ülkenin göz önünde bulundurulması ile Türkiye'nin sıralamada 4’üncü olduğu açıklandı. 

Küreselliği canlandıracak konut odaklı yatırım

Kovid-19 salgınının ve tedbirlerin güçlü pasaportlara sahip ülkelerden gelen yatırımcıları, alternatif vatandaşlık programlarını tercih etmesine neden olduğuna dikkat çeken Henley-Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, “Pazar dinamiklerini daha anlaşılabilir kılmak ve pragmatik tahminler sunabilmek adına Deep Knowledge Group’un bir yan kuruluşu olan Deep Knowledge Analytics ile Henley-Partners arasındaki işbirliği,...