17 / 04 / 2024

türkiye içme suyu kaybı

türkiye içme suyu kaybı

Son yılların en kurak dönemlerinden birini yaşayan Türkiye’de her damla suyun önemi daha da artarken araştırmalara göre içme suyunun yüzde 43'ü musluklara ulaşmadan kayboluyor. Bu da yılda 157 günlük suyumuzun kaybı demek.

Barajlar alarm veriyor! Prof. Dr. Şen 'İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı!

Yağışların beklenen oranda olmaması sebebiyle Türkiye'de birçok baraj alarm vermeye başladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı.

Kentsel dönüşüm Türkiye için milli dava olmalı!

Çukurova Gayrimenkul Başkanı Tamer Son, Dünya Konut Günü kapsamında deprem gerçeğine dikkat çekti. Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, kentsel dönüşümün Türkiye için milli bir dava olması gerektiğini söyledi.

İznik Barajı ile 2070 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek İznik Barajı ile ilçenin 2070 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Güçlü Türkiye için güçlü yapılar şart!

Huzurlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Bıyıklı, inşaat sektöründeki gelişimi anlattı. Bıyıklı, 'Güçlü Türkiye' için güçlü yapılar şart'' diye konuştu.

Muammer Beyaz: 'Güçlü Türkiye' için güçlü yapılar şart!

Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Beyaz, "'Güçlü Türkiye' için güçlü yapılar şart. Özellikle devletimizin destek ve teşvikleriyle son yıllarda kentsel dönüşüm hız kazandı." diye konuştu.

Tekirdağ Elmalı'da içme suyu inşaatı başlıyor!

Tekirdağ’ın Malkara ilçesi Elmalı Mahallesi'nde içme suyu projesinin inşaatı başlıyor.

Nizip İçme Suyu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nizip’e yaptırılan 7 bin 500 tonluk içme suyu deposu ve arıtma tesisinin inşaatı tamamlandı. Tesis Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katıldığı törenle açıldı.

Antalya Karasu İçme Suyu Projesi'nin temeli atıldı!

Gazipaşa’nın Ilıca, Yeniköy, Kızılgüney ve Karalar mahallelerinin 50 yıllık içme suyu sorununu çözecek Karasu İçme Suyu Projesi’nin temeli geçtiğimiz gün atıldı.

İnşaat sektörü temsilcileri Güçlü Türkiye için evet kampanyasına katıldı!

İnşaat sektörünün dev isimleri ‘Güçlü Türkiye için evet’ kampanyasına katıldı. Patronlar, “Türkiye’nin yeni bir hikâyesi olacak. Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkenin kalkınmasının önünü açacak. Bürokratik oligarşi kalkacak, iş dünyası da rahatlayacak” diyor.

Fitch'ten Türkiye için uyarı!

Türkiye için not kararını 27 Ocak'ta açıklayacak olan Fitch, Türkiye'deki siyasi risklerin ekonomi üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Veysel Bakgör: 2017 yılı Türkiye için büyüme yılı olacak!

İnşaat sektörünü değerlendiren Bakyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör : “2017 yılı Türkiye için büyüme yılı olacak” dedi.

Akoluk İçme Suyu Arıtma Tesisi 40 milyona mal olacak!

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, Trabzon’un içme suyu ve kanalizasyon sorunlarına çözümler üretmeye devam ediyor.

Denizli Bekilli'ye içme suyu deposu inşa ediliyor!

Denizli’nin 19 ilçesinde sürdürdüğü projelere bir yenisini daha ekleyen Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Bekilli ilçesine 2 adet içme suyu sondaj kuyusu, 1 adet 2000 metreküplük ve 2 adet 500 metreküplük içme suyu deposu inşa ediyor.

türkiye içme suyu kaybı Haberi

türkiye içme suyu kaybı


Son yılların en kurak dönemlerinden birini yaşayan Türkiye’de her damla suyun önemi daha da artarken araştırmalara göre içme suyunun yüzde 43'ü musluklara ulaşmadan kayboluyor. Bu da yılda 157 günlük suyumuzun kaybı demek. 


Türkiye son yılların en kurak dönemlerinden birini yaşıyor. Barajlarda su seviyeleri yüzde 20 civarına kadar gerilerken, yeterli yağış alamayan bölgelerde su kesintileri baş göstermeye başladı. Böyle bir ortamda su kaynaklarının önemi daha iyi anlaşılırken, gözler çok fazla konuşulmayan kayıp-kaçak su rakamlarına çevrildi.


Genelde elektrik ile özdeş hale gelen ‘kayıp-kaçak’ oranı su da çok daha dikkat çekici boyutlara ulaşmış durumda. Bloomberg HT’den İrfan Donat’ın haberine göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı verilerine göre içme suyunun yüzde 43'ü daha musluklara bile ulaşmadan kayboluyor. Bunun rakamsal karşılığı ise korkunç: Tam 2 milyar...