28 / 03 / 2024

türkiye idlib konut

türkiye idlib konut

Suriyeli 20 bin aile, kışı kalıcı konutlarda karşılayacak. Suriyeli ihtiyaç sahipleri için başlatılan ‘Bir aradayız, İdlib’in yanındayız’ kampanyası kapsamında inşa edilen 20 bin konut, kısa sürede ihtiyaç sahiplerine verilecek...

Deniz Demir: Türkiye'de konut sahipliği 10 yıldır düşüyor! Eskiden memur ve emekli ikramiyeyle ev alırdı! 

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Türkiye'de konut sahipliğinin 10 yıldır düzenli olarak düştüğünü belirtti ve memurun da emeklinin de işçinin de konut alamadığını belirtti. İşte Deniz'in o açıklamaları...

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Türkiye'de konut fiyatları Avrupa ile yarışıyor! Konut yatırımcısı yurt dışına gidiyor!

Yüksek enflasyon ve maliyet artışları sebebiyle Türkiye’deki konut fiyatları Avrupa şehirleriyle yarışıyor. Eyüp’te 9-15 milyon TL civarında bir daire fiyatına, daha yüksek kira gelirinin elde edileceği İngiltere'de 4.5 milyon TL'nin altında yeni inşa edilmiş bir daire bulunabileceği belirtiliyor.

Türkiye’de konut sektöründe rakamlar kriz yılı 2018'i solladı!

Türkiye’de konut satışlarında sert düşüş devam ediyor. TÜİK verilerine göre Kasım ayında konut satışı 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 20,6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Söz konusu oranlar ‘kriz yılı’ olan 2018’in Kasım ayındaki satış rakamından biraz yüksek.

‘Türkiye’de konut fiyatı Avrupa’yla yarışıyor!’

Konut fiyatlarına ve yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, Budapeşte’de 450 milyon euroluk yatırım yaptıklarını söyledi. Yücel, Türkiye’deki konut fiyatlarının Avrupa’yla yarıştığını vurguladı.

Türkiye'de konut arzının daha farklı bir düzeye çıkması için düğmeye basıldı! 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda!

TBMM Genel Kurulunda 12. Kalkınma Planı üzerinde görüşmeler başladı. Konutta yapılacak çalışmalar da gündemde yer aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'de konut arzının çok daha farklı bir düzeye çıkmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye genelinde konut fiyatları 1 yılda yüzde 109, kiralar ise yüzde 136 arttı! 

Bu yılın üçüncü çeyrek sonu itibarı ile Türkiye genelinde konut fiyatlarında yıllık artış yüzde 109 olurken kiralarda ise yüzde 136 olarak gerçekleşti. 

ATSO: Türkiye'de konut stoku düştü, bu açık tamamlandığında kiralar düşecek! 

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "kayıt dışı"na karşı topyekun bir mücadele yürütülmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Bahar, Türkiye'de konut stokunun tamamlandığında kiraların düşeceğini belirtti.

Türkiye'de konut kredisi faiz oranları 20 yılın zirvesinde! Bankalar muslukları kapattı! 

ABD ve Türkiye'de konut kredisi faizleri 20 senenin zirvesine yükseldi. Peki iki ülkede konut fiyatlarında son durum ne? İşte o rakamlar...

Türkiye’de konut ve kira krizi ürkütücü boyutlara ulaştı!

Türkiye’de konut ve kira krizi giderek büyümeye devam ediyor. 2020’de başlayan pandemi süreci ile beraber başlayan daha sonra kur artışının da etkisiyle yükselişi hızlanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz! OECD ülkelerinde fiyatlar düşerken, Türkiye'de yıllık artış yüzde 153!

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz devam ediyor. Peki konut fiyat artış oranları nasıl? Konout fiyatları neden artıyor?

Türkiye'de konut metrekare fiyatı 2.275 TL'den 16 bin TL'ye yükseldi! Ev almak gitgide zorlaşıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökçe, konut fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Buna göre; Türkiye'de konut metrekare fiyatı 2.275 TL'den 16 bin TL'ye yükseldi. İşte ayrıntılar...

Ucuz konut kredisi ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? Türkiye'de konut krizi alarmı! 

Ucuz konut kredisi ev almak isteyen binlerce kişi tarafından merakla bekleniyor. Peki ucuz konut kredisi ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? Türkiye'de konut krizi alarmı!

türkiye idlib konut Haberi

türkiye idlib konut

Suriyeli ihtiyaç sahipleri için başlatılan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan’ın da 57 ev yapımı ile katkıda bulunduğu ‘Bir aradayız, İdlib’in yanındayız’ kampanyası kapsamında, İdlib kırsalı şantiye oldu. 

Milliyet'te yer alan habere göre; binlerce konut inşasının sürdüğü İdlib’de, ilk etapta tamamlanma aşamasına gelen 20 bin konut, kısa sürede ihtiyaç sahiplerine verilecek. Böylece savaş mağduru 20 bin aile, 9 yıl sonra kışın çadır yerine briket evlerine yerleşecek ve soğuktan korunacak. 

Son yıllarda rejimin saldırılarını yoğunlaştırdığı İdlib bölgesinde de yüz binlerce aile, Türkiye sınırına yakın noktalardaki Atme ve Sermede bölgelerinde, boş arazilere kurdukları çadırlarda yaşamaya başladı. Yazın sıcak, kışın ise soğuk sebebiyle zorlu şartlarda yaşam mücadelesi veren savaş mağdurlarına en büyük destek, iç savaşın başından bu yana Türkiye'den verildi. 

Savaşın sona...