25 / 04 / 2024

türkiye inşaat sektörü son durum

türkiye inşaat sektörü son durum

Sika Türkiye Genel Müdürlüğü’nü yürütmekte olan Bora Yıldırım'ı,Ortadoğu Bölge Müdürü olarak atadı. Yıldırım, Türkiye’nin inşaat ve yapı malzemeleri sektöründeki başarısından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi..

Gelecekte dünyayı Türkler inşa edecek!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Türk müteahhitlik sektörü 'dünyanın en büyükleri' üstesinde yer alıyor. Sektörümüz yükselmeye devanı edecek. Gelecekte dünyayı biz inşa edeceğiz" dedi.

Müteahhitler ucuz teklif ve haksız rekabetten şikayetçi!

Türkiye’nin inşaat devleri ASOMEDYA-DÜNYA yuvarlak masa toplantısı için bir araya geldi. Çeşitli sorunlarını dile getiren sektör temsilcileri, yabancı firmaların yerli avantajından yararlanmak için Türkiye’de şirket kurduklarını da anlattı.

Cihan Ferruh Asal: İnşaat sektöründe yapsatçılar türedi!

İnşaat sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çeken MGH Group CEO'su Cihan Ferruh Asal, Türkiye'de bankaların faiz oranlarının da düşmesinin etkisiyle konuta talebin artmasıyla birlikte inşaat sektöründe yapsatçıların türediğini belirtti.

Dubai Cityscape'e Türk firmalarının ilgisi neden arttı?

Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul fuarındayız. 61 Türk firması ile buradayız. Geçen yılın iki katı ilgimiz var buraya ve fuarın beşte birini bizim inşaatçılar kaplamış durumda. Peki neden?

Serdar İnan: Türkiye'de işlenebilecek tek cevher gayrimenkul!

İnşaat sektöründe dikkat çekici işlere imza atan İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan "milli gelirimizi 10 binden 25 bin dolara çıkarmak için işlenebilecek tek cevher gayrimenkul" dedi.

Mithat Yenigün: Türkiye’deki inşaat kalitesinden memnun değilim!

İnşaat malzemeleri pazarında ‘TOKİ musluğu’, ‘TOKİ suntası’ gibi tanımlar yapıldığını ve ucuz ürünler tercih edildiğini belirten sektör temsilcilerine göre müteahhitlerin yüzde 70’i bu ürünleri seçiyor.

Janusz Piechocinski: Türkiye inşaat sektöründe güçlü!

Polonya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Janusz Piechocinski yaptığı açıklamada Türkiye ’nin inşaat sektöründe güçlü olduğunu, Polonya’nın da kömür madenciliğinde üstün teknolojiye sahip olduğunu anlattı...

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı açıkladı! İnşaat sektörü ikinci yarıdan ümitli...

Türk inşaat sektörünün 2023'te yoğun bir mücadele içinde geçtiğinin altını çizen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, marka proje üreticilerin her şeye rağmen ayakta kaldığını ve her zorluktan ders alarak daha da güçlendiğini kaydetti. İşte haberin detayları...

İnşaat sektörünü gelecek 10 yılda etkileyecek trendler! 

İnşaat sektörü, son senelerde resmen dünya çapında bir dönüşüm sürecinin içine girdi. Peki Türk inşaat sektörünü gelecek 10 yılda hangi trendler etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Fortune Türkiye'nin 40 yaş altı 40 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler var?

Fortune Türkiye'nin 2021 - 40 yaş altı 40 listesi açıklandı. Peki 40 yaş altı 40 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler var? İşte o isimler...

Letonya'dan Türk inşaat sektörüne çağrı!

Türk Leton İş İnsanları (LETİAD) Başkanı Fuat Aydemir, Türkiye'de faaliyet gösteren inşaat sektörü temsilcilerine Letonya'ya yatırım yapması konusunda çağrı yaptı. 

Türk inşaat sektörüne Çekya'da yatırım çağrısı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk inşaat sektörünün, Çekya'da önemli işler hayata geçirilebileceği belirtildi.

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

Türk inşaat sektörü yeni pazarlara açılıyor!

2021 yılına umutla başlayan Türk inşaat sektörü, yeni pazarlara odaklanacak. Bunlar arasında en dikkat çeken ise Balkanlar ve Avrupa’daki eski Doğu Bloku ülkeleri oldu. Türkler, coğrafyanın bir çok ülkesinde yeni şantiyeler kuracak...

Türk firmaları Ukrayna'da inşaat sektöründe aktif!

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Ticaret Temsilcisi Taras Kaçka yaptığı açıklamada, "Türk firmaları Ukrayna'da inşaat sektöründe aktif, ayrıca kamu sağlığı ve ulaşım alanında da Türkiye'nin tecrübesiyle ilgileniyoruz." dedi.

Türk inşaat sektörü projelerini zamanında, bütçesinde ve kaliteyle yapıyor!

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, "Türk inşaat sektörü de dünyanın her tarafında bunu yapıyor. Türk inşaat sektörünün projeleri çok daha tercih ediliyor" dedi.

türkiye inşaat sektörü son durum Haberi

türkiye inşaat sektörü son durum

1 Mart 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yapı kimyasalları ve endüstriyel yapıştırıcılar sektörünün dünya lideri İsviçre merkezli Sika Grubu, 2009 yılından bu yana Sika Türkiye Genel Müdürlüğü’nü yürütmekte olan Bora Yıldırım'ı,Ortadoğu Bölge Müdürü olarak atadı.

Sika Grubu’nun Ortadoğu Bölgesi içerisinde, Türkiye ve Orta Asya ülkelerini de kapsayan ve toplam nüfusu 580 milyon kişi olan 20 ülke ve 14 Sika şirketi yer alıyor. Yeni görevini Sika Türkiye ofisinden yürütecek olan Bora Yıldırım bu atama ile birlikte, Sika global yapılanması içerisindeki en büyük bölge olan ve 60 ülkeyi kapsayan EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) Bölgesi’nin Su Yalıtımı Hedef Pazar Müdürü sorumluluğunu da üstlenecek.

Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’nden lisans, Marmara Üniversitesi’nden MBA derecesine sahip olan Bora Yıldırım, çalışma yaşamına şantiye ve saha...