27 / 04 / 2024

türkiye kentsel dönüşüm çalışmaları

türkiye kentsel dönüşüm çalışmaları

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca Kızılcahamam Eliz Otel'de düzenlenen "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm  çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

TOKİ 45 kentte 179 bin riskli konutu yeniledi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 45 kentte hayata geçirdiği 108 projede yaklaşık 179 bin riskli konutu yeniledi. 

Türkiye'deki binaların yüzde 65'i güvenli hale getirildi!

TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2022 yılı bütçesi üzerine konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kentsel dönüşüm için ortak akıl çağrısı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında Türkiye'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

Türkiye'de kentsel dönüşüme öncelik verilmeli!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında İzmir ve Türkiye'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

15 il için Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlanacak!

TOKİ, Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırıyor. Kurum, çalışmalar kapsamında 15 kent için  Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlayacak.

Türkiye'de 2 buçuk milyon konutun dönüşümü tamamlandı!

Ankara AKM Millet Bahçesi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de 6.7 milyon konut yenilenecek!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 20 yıllık planların hazırlandığını söyleyerek bu sürede 6.7 milyon konutun dönüşüme gireceğini açıkladı.

Kentsel dönüşümle 775 bin 339 konut ve iş yeri yenileniyor!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,59 kentte  775 bin 339 konutun ve işyerinin yenilendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

17 Ağustos Marmara Depremi yıldönümü vesilesiyle sosyal medyadan paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümde yapılan çalışmaları aktardı. 

Çiğdem Karaaslan'dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 17 Ağustos depremi nedeniyle yaptığı açıklamada kentsel dönüşümüne yönelik açıklamada bulundu. 

5 milyon konut güçlendirme yoluyla kurtarılabilir!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önemine yönelik açıklama yapan Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, 5 milyon konutun güçlendirme yapılarak yıkımdan kurtulabileceğini dile getirdi.

Türkiye'de 1 milyon 421 bin 340 konut ve iş yeri dönüşüyor!

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'de 1 milyon 421 bin 340 konut ve iş yerinin dönüştüğünü söyledi.

Kentsel dönüşüme yeni öneri! Kent dışı konut alanları! 

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken, yeni hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projeleri için çözüm önerileri sunuluyor. Bu önerilerden biri de kent dışı konut alanlarında yeni dönüşüm çalışmaları oldu.

Türkiye'deki 28 milyon bağımsız bölümden 6.7 milyonu riskli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2012 yılından bugüne tüm Türkiye'de 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdik" dedi. Kurum, Türkiye'deki 28 milyon bağımsız bölümden 6.7 milyonunun riskli olduğunu belirtti.

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşıldı. Ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul Şişli Belediyesi, yeni bir model geliştirdi. İşte ayrıntıla

Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte birinin dönüşmesi gerektiğini aktararak, kentsel dönüşümün hızlandırılacağını söyledi. İşte ayrıntılar..

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), kentsel dönüşüm sürecinin,  afet odaklı ele alınarak acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Türkiye'de deprem gerçeği ve hızlı şehirleşme olgusuyla kentsel dönüşüm ihtiyacının afet odaklı bir şekilde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlara Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü alanının yarın açılacağını açıkladı. İşte detaylar!

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 96 aileyle anlaşma yapıldı.

Kentsel dönüşüm tüm Türkiye'nin ihtiyacı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları TBMM'de!

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul ve Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesi!

İBB iştiraki KİPTAŞ, 2017’de “riskli bölge” ilan edilen Bağcılar Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan oluşan “As Fatih Kent Sitesi”nin depreme karşı kentsel dönüşümünü yapacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Türkiye’ye de anlatacağız bu modeli örnek olarak" dedi.

Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi Elazığ'da gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ'da yaptığı ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Elazığ'da gerçekleştiğini dile getirdi. 

Rakamlarla Türkiye'de kentsel dönüşüm!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2021'de kentsel dönüşümü ön plana çıkardı. Son 8 yılda 60 milyar TL'lik kaynak ayrılan kentsel dönüşüme, bu yıl sosyal konutlarla beraber toplamda 25 milyar TL kaynak ayrıldı. Peki Türkiye'de kentsel dönüşümde nereden nereye gelindi? İşte rakamlarla kentsel dönüşüm...

Osmangazi Soğanlı'daki kentsel dönüşüm projesi TBMM gündeminde!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinin Soğanlı Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

türkiye kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

türkiye kentsel dönüşüm çalışmaları

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca Kızılcahamam Eliz Otel'de düzenlenen "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sürdürülebilir şehircilik ve iklim politikaları konusunda müktesebatlarıyla ve vizyonlarıyla diğer siyasi partilerin oldukça önünde olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Bu kapsamda geçtiğimiz 19 yılda medeniyetimizin en önemli taşıyıcısı olarak gördüğümüz şehirlerimizi çok büyük yatırımlarla dönüştürdük, destekledik, güçlendirdik. Yeni yönetim sistemine geçtiğimiz 2018'den bu yana sadece çevre ve şehircilik alanında yatırım bedeli 300 milyar lirayı aşan 12 bin 700 projeyi hayata geçirdik. İllerimizin ve ilçelerimizin tamamını kuşatan bu yatırımlar, geleceğimize daha güvenle bakmamızı sağlıyor." değerlendirmesini yaptı. 

Erdoğan, bakanlıklara yaptıkları çalışmalarla birlikte belediyeleri de ilave kaynaklarla desteklediklerine söyleyerek...