19 / 04 / 2024

türkiye konut satışı

türkiye konut satışı

Uluslararası aracı kuruluş Propriete Generale Group uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre Ruslar, Ocak ve Mayıs 2022 döneminde Türkiye’den gayrimenkul satın alan yabancılar arasında birinci oldu.

Türkiye'de son 5 yılda yaklaşık 7 milyon konut satıldı!

Türkiye genelinde son 5 senede satılan toplam konut sayısı 6 milyon 944 bin 616 olurken, yabancılara yönelik satış 154 bin 871 şeklinde kayıtlara geçti.

Konut yatırımında tercih edilen ilk 5 şehir!

Türkiye’de en çok satılık daire aranan ilk 5 şehir sizler için araştırıldı. Konut yatırımındaki gelişimi gösteren analizler sonucunda Ekim ayı verilerine göre en çok konut aranan 5 il İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Aydın oldu.

Konut fiyatlarının en fazla düştüğü ülke Türkiye oldu!

IMF verilerine göre, dünyada reel konut fiyatlarının yıllık bazda en fazla düştüğü ülke yüzde 14.44’lük oranla Türkiye oldu. 

Araplar Türkiye'den ev alıyor!

Kuveytli Murabahat Yatırım Şirketi Mresco Türkiye'nin CEO'su Oya Zingal, gayrimenkul sektörüyle ilgili görüşlerini paylaştı. Zingal, "Batı'da yükselen ırkçılık dalgası ve yazlık alternatifi gayrimenkul alımında Arapları Türkiye'ye yöneltiyor'' diye konuştu.

Türkiye konut satışında OECD ikincisi!

Nef’in İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, Türkiye’nin konut satışında OECD ikincisi olduğu dile getirdi.

Türkiye'de konut satışları düştü!

Uzun kurban bayramı ve darbe girişimi gibi olumsuz etmenlerin etkisiyle Temmuz ayının genelinde Türkiye çapında konut satışları önemli bir düşüş gösterdi.

Türkiye konut satışında istikrarlı!

TÜRKİYE, konut satışında istikrar gösteriyor.İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Yetkiner, Türkiye’de konut alım davranışlarının Ocak 2013’ten bu yana istikrarlı bir seyir izlediğini belirtti.

Tüketici her şeye rağmen konut ihtiyacını karşılıyor!

Türkiye'de 2013 yazında gezi olaylarıyla başlayan ve son üç yıllık sürece yayılan kaotik hava ekonomide derin kırılmalara neden olurken, konut satış verileri değerlendirildiğinde tüketicinin her şeye rağmen konut ihtiyacını karşıladığı gözlendi.

1 milyon kişi ev sahibi oldu!

Türkiye'de geçen yıl 1 milyon 165 bin 381 kişi ev sahibi oldu. Yeni projeler ve uygun ödemeli kampanyalar için düğmeye basan inşaat şirketleri 2015 yılında 500 bini yeni konut olmak üzere 1 milyonun üzerinde konut satışı planlıyor.

Türkiye'de geçen yıl yaklaşık 1 milyon 145 bin konut satıldı!

Türkiye'deki konut satışları geçen yıl "altın" dönemini yaşadı. Geçen yıl konut satış rakamı yaklaşık 1 milyon 145 bini buldu. Tapu işlemleri dikkate alındığında saatte yaklaşık 572 konut el değiştirdi...

Ya konut satışı patlayacak ya harca fahiş zam gelecek!

2014 ’te tapu harçlarından bütçeye sağlanacak gelirde yüzde 41 artış öngörülüyor. Buna göre, ya konut piyasası çok hareketli olacak ya da tapu harcına yüksek zam gelecek.

Türkiye'de konutların yüzde 44'ü ipotekli satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılının ikinci çeyreğine ilişkin Konut Satış İstatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde 2013'ün ikinci çeyreğinde 295 bin 10 konut satış sonucu el değiştirdi...

İstanbul'da son 5 yılda 483 bin 172 konut satıldı!

Türkiye'de son 5 yılda 2 milyon 166 bin konut satışı yapıldı. Bu satışların 483 bin 172'si İstanbul'da gerçekleşti...

Yeni konut projelerindeki kampanyalar konut satışlarında artış gösterdi!

Deprem olgusunun yeniden gündeme gelmesi ve orta ve alt gelir grubuna yönelik projelerin artışıyla birlikte yeni konut satışlarının yüzde 40’lardan, yüzde 50’lilere kadar çıkması bekleniyor

Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor! Fiyat açıklandı: Yeni Kona Elektrik fiyatları ne kadar?

Tarzı ve donanım özellikleriyle, B-SUV segmentinde iddialı konuma gelecek olan Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor. Peki Hyundai Yeni Kona Elektrik fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve fiyat bilgisi...

Türkiye'den 2023 yılında çok konut satın alan 20 ülke açıklandı...

TÜİK, Konut Satış İstatistikleri Aralık 2023 verilerini yayınladığını açıkladı. Geçtiğimiz senenin tamamına dair verilerinde yer aldığı raporda, 2023 yılında Türkiye'de yabancılar tarafından alınan konut sayısı da yer aldığı belirtildi.

Türkiye, konut fiyat artışında zirvede: OECD rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye'de yükselen konut fiyatları, dünya ülkelerini de aştı. OECD verilerine göre, Türkiye konut fiyatlarının, en çok yükseldiği ülke oldu. İşte açıklanan o son dakika rakamları... 

Fiat, yeni Doblo ve E-Scudo'yu Türkiye'de satışa sunuyor...

Fiat Professional'ın iki yeni ve tamamen elektrikli olan modeli E-Doblo ve E-Scudo, Türkiye'de satışa sunulduğu kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Peugeot açıkladı! Peugeot E-308, Türkiye'de satışa çıktı...

Peugeot, Kasım 2023 tarihi itibarı ile 1 milyon 565 bin TL'lik fiyat ile Türkiye'de satışa sunduğu yeni Peugeot E-308 ile elektrikli model çeşitliliğini artırdığını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Hyundai IONIQ 6 Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı

Hyundai’nin IONIQ markası altında sunduğu ikinci model olan IONIQ 6, Türkiye’de satışa çıkarıldı. Peki, IONIQ 6 satış fiyatı ne kadar olacak? Özellikleri nelerdir? İşte tüm ayrıntılar...

Tamamen elektrikli Hyundai IONIQ 6’dan menzil rekoru! 519 km menzilli IONIQ 6, Türkiye’de satışa çıktı! İşte fiyatı...

Hyundai Assan, tümüyle elektrikli otomobillere (BEV'ler) adanmış IONIQ markası altındaki 2’nci modeli olan IONIQ 6’yı Türkiye’de satışa çıkardı. D-sedan segmentindeki IONIQ 6, markanın özel E-GMP platformuyla üretildi.

Bursa’da üretilen Renault Clio yenilenen tasarımı ve özellikleriyle Türkiye’de satışta!

Yeni Renault Clio, yenilenen dizaynı ve donanım özellikleri ile beraber Türkiye'de satışa çıktı. Equilibre versiyonu 826 bin 900 TL'den başlayan fiyatıyla alıcılarını beklerken, Evolution versiyonu ise 959 bin 900 TL'lik fiyatıyla satışa sunuldu.

Toyota yeni Corolla Hatchback'i Türkiye'de satışa çıkardı! İşte 2023 Eylül fiyat listesi

Toyota, dinamik ve sportif tasarım özellikleriyle dikkat çeken yeni Corolla Hatchback Hybrid modelini Türkiye'de satışa çıkardı. 

3 tekerli elektrikli scooter Gotrax G Pro Türkiye’de satışa çıktı!

Üç tekerli elektrikli scooter Gotrax G Pro, Evofone garantisiyle Türkiye’de satışa sunuldu. İşte elektrikli scooter Gotrax G Pro'nun özellikleri...

İşte şu anda Türkiye'de satılan en ucuz SUV otomobil; Fiyatı sizi şaşırtabilir

Yılın ilk çeyreğinden bu yana otomobil fiyatlarındaki olağanüstü yükselişlerin sürdüğü şu günlerde dev otomobil markası Fiat yine bekleneni yaptı. Şu anda  Türkiye'de satılan en ucuz SUV otomobil Fiat Egea Cross oldu. İşte detaylar...

Yeni Megane E-Tech Türkiye'de satışa sunuluyor! Megane E-Tech fiyatları ne kadar?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Renault Megane E-Tech, yüzde 100 elektrikli, iki versiyonla Türkiye’de satışa çıkıyor.

Mahindra Türkiye’de satışa sunuluyor! İşte fiyatı ve özellikleri

Boyutu ve teknik özellikleri ile popülerleşen Hindistan’ın en önemli otomobil markalarından biri olan Mahindra KUV100 NXT, Türkiye'de satışa sunulacak. Avrupa'nın ardından Asya otomobil üreticileri de Hindistan’ın en popülerlerinden olan Mahindra ile Türkiye pazarında yer edinmeye çalışacak.

türkiye konut satışı Haberi

türkiye konut satışı

Uluslararası aracı kuruluş Propriete Generale Group uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre Ruslar, Ocak ve Mayıs 2022 döneminde Türkiye’den gayrimenkul satın alan yabancılar arasında birinci oldu.

Şubat ayının sonundan bu yana Türkiye'de gayrimenkul alan yabancılardan yüzde 31.44’ünün Rus vatandaşı olduğu görüldü.

İkinci sırada Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yer alıyor. Bu ülke, Rus alıcılardan gelen talebin yüzde 20.03'ünü oluşturuyor. Yüzde 15.26 ile üçüncü sıraya yerleşen Gürcistan’ı yüzde 14.84.taleple Kazakistan takip ediyor.

Rusların gayrimenkul satın aldıkları ülkeler arasında ayrıca Arjantin, Paraguay, Brezilya, Meksika ve Şili gibi Güney Amerika ülkeleri yer alıyor.

Propriete Generale Group'un kurucu ortağı İvan Yarinkovskiy, Rusların yurtdışında gayrimenkul satın almak için farklı nedenleri olduğunu kaydederek; bazılarının yatırım yaparak sermayelerini artırmak, bazılarının...