29 / 03 / 2024

türkiye konut stoku

türkiye konut stoku

Dolar ve Euro'nun yükselmesiyle zam gelecek beklentisi içerisine giren ev sahipleri satılık ve kiralık ev ilanlarını geri geçmeye başladı. Özellikle son günlerde 50 bin evin satışından vazgeçildi. 

Türkiye'de her sene 750 bin konuta ihtiyaç var!

MÜSİAD’ın 2021-2023 dönemi Yönetim Kurulu’nun tanıtım toplantısında konuşan Genel Başkan Mahmut Asmalı, ülkede her sene 750 bin konut yapılması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'de en yaşlı binalar hangi illerde?

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Türkiye’deki konut stokuna ilişkin araştırma yaptı. KENTSEV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Ersen, Türkiye'nin konut stoku ve deprem riski ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki sağlıksız bina sayısı korkutuyor!

İzmir'de yıkımlara sebep olan 6.9'luk depremde bir kez daha binaların yıkım nedenleri gündeme geldi. Sözcü muhabirlerine ulaşan bilgi ve görüntüler Türkiye'nin bir çok şehrinde facialara sebep olacak binlerce konutun varlığı ortaya çıktı. 

5 yılda 2 milyon yeni konut stoku oluştu!

ProjEkspert Gayrimenkul kurucusu Emel Akbaş İdikut, inşaat sektörüyle ilgili yapılabilecekler hakkında bilgiler verdi.

Devlet konut krizine el koyuyor!

Hükümet, satılmayı bekleyen yaklaşık 3 milyon adet konut için düğmeye bastı. 2020'de oluşturacak sistemle hangi bölgede ne kadar arz fazlası konut olduğu ortaya çıkarılacak...

İstanbul’da satılık 1 milyonu aşkın konut olması hepimizin ayıbıdır!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yaptığı açıklamada, "İstanbul’da satılık 1 milyonu aşkın konut olması maalesef hepimizin ayıbıdır." dedi.

Türkiye'nin yıllık ihtiyacı 900 bin konut!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, "Türkiye'nin yıllık ihtiyacı 900 bin konut, eldeki konutlar 2-3 senede rahatlıkla çözülebilir." diye konuştu.

Vatandaşların tercihi hazır konut!

Vatandaşların tercihini stoktan yana kullanması rakamlara da yansıdı. Geçen senenin ocak ayında satışı gerçekleştirilen konutların yüzde 18’i, şubatta yüzde 26’sı bitmiş konutlardan meydana geliyordu. Rakam bu yıl bitmiş konutlarda Ocak ayında yüzde 22’ye, Şubat ayında ise yüzde 39’a çıktı.

Türkiye'de konut stokunun yüzde 40'ı İstanbul'da!

Ocak 2019 sonu itibariyle İstanbul’da 371 bin 411, tüm Türkiye’de ise 833 bin 569 konut satılmayı bekliyor.

Türkiye'de 600 binin üzerinde konut stoku var!

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Türkiye'de konut stokunun 600 binin biraz üzerinde olduğunu söyledi...

Nitelikli 1 milyon konuta ihtiyacımız var!

Memduh Türkoğlu, Konut sektörünün ihtiyaç duyduğu yeni düzenleme ve teşvikler hakkında düşüncelerini paylaştı. Türkoğlu, “Türkiye'nin genç nüfusunu ve mevcut kötü yapı stoğunun yenilenmesi zorunluluğunu dikkate aldığımızda yılda yaklaşık 1 milyon konuta ihtiyacımız var” dedi.

Gayrimenkul sektörünün 2017 gündemi çok yoğun olacak!

Gayrimenkul ve inşaat sektörleri Türkiye’nin en hızla büyüyen sektörleri arasında yer alıyor. Yatıranların tam gaz devam ettiği sektörün 2017 yılı gündemi de çok yoğun. Gayrimenkul sektöründe 600 bin konutluk bir stok bulunduğu tahmin ediliyor.

Türkiye'deki konut stokunun yüzde 40'ı riskli!

Ülkemizde, yaklaşık 19 milyonluk konut stokunun yüzde 40 gibi önemli bir kısmının, riskli, yapı ömrünü tamamlamış, sağlıksız ve ruhsatsız yapılaşmadan oluştuğu ifade ediliyor.

KONUTDER'den stok uyarısı!

Konut satışları yılın ilk yarısında yüzde 8-12, temmuzda ise yüzde 20.2 azalırken inşaat sektöründeki arzın sürmesi halinde gelecek iki yıl için stok riski bulunduğu uyarısı yapıldı.

Türkiye, konut fiyat artışında zirvede: OECD rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye'de yükselen konut fiyatları, dünya ülkelerini de aştı. OECD verilerine göre, Türkiye konut fiyatlarının, en çok yükseldiği ülke oldu. İşte açıklanan o son dakika rakamları... 

Türkiye konut fiyatlarıyla Avrupa'da lider!

Türkiye'deki konut fiyatları Avrupa ülkelerini solladı. Ev sahibi olmak gün geçtikçe zorlaşırken ,konut fiyatları Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında uçurum dikkatlerden kaçmıyor. 

ATSO: Türkiye'de konut stoku düştü, bu açık tamamlandığında kiralar düşecek! 

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "kayıt dışı"na karşı topyekun bir mücadele yürütülmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Bahar, Türkiye'de konut stokunun tamamlandığında kiraların düşeceğini belirtti.

Türkiye konut fiyat artışında zirvede! Piyasada beklenen denge sağlanamadı: Ev fiyatları düşecek mi?

Faiz artışı ve piyasalardaki durgunluk konut piyasasında beklenen düşüşlerin yaşanması için yeterli olmadı. Küresel piyasadaki beklenti, konut fiyat artışında rekorlar kıran Türkiye'ye de tam anlamıyla kendini göstermedi. Peki konut fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

Türkiye konut fiyat artışında yine zirvede!

İngiltere merkezli emlak danışmanlık firması Knight Frank, 2023'ün ilk çeyreğine dair Global Konut Fiyat Endeksi'ni yayınladı. Açıklanan rakamlara göre, 2023'ün ilk 3 ayında Türkiye, en yüksek artışın yaşandığı ülke oldu. 

Dünyada konut fiyatları en fazla Türkiye'de arttı! Resmen açıklandı: Yıllık yüzde 51’lik artışla zirvede!

Türkiye, konut fiyat artışında resmen zirveye yerleşti. 58 ülke arasında ilk sıraya yerleşen Türkiye'deki konut fiyatlarında son durum ne? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Türkiye'de ortalama konut satış fiyatı 2 milyon 358 bin 200 TL oldu! Konut satın alınabilirlik endeksi yüzde 23,4 azaldı

Türkiye Konut Satın Alınabilirlik Endeksi'ne göre Türkiye genelinde Nisan 2023 sonu itibariyle konut satış fiyatları bir önceki aya göre yüzde 6, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 131 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları ocak ayında yüzde 6,9 oranında yükselirken son 6 yılda 7 kat arttı. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede yer aldı.

Türkiye konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Uluslararası emlak danışmanlık firması Knight Frank verilerinden elde edilen bilgilere göre, Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

Türkiye genelinde kiralık konut stoku yüzde 30 eridi: İşte en çok göç alan 4 il!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada  Türkiye genelinde kiralık konut stokunun yüzde 30 eridiğini söyleyerek, en çok göç alan 4 ili de açıkladı. İşte detaylar...

Türkiye konut inşalarında çelik konstrüksiyona yönelmeli! 

Büyük bir bölümü deprem kuşağında olan Türkiye için, çelik yapı sistemi kilit önem taşıyor. İşte çelik yapı ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Türkiye konut fiyat artışında 2.5 yıldır dünya birincisi! Ev fiyatları ne olacak?

Türkiye, 2020 ortasından başlayarak 2021 ve 2022’nin üçüncü çeyreğine kadar dünyada konut fiyatlarının en fazla yükseldiği ülke oldu. İşte konut fiyatları ve satışları ile ilgili merak edilenler...

Türkiye, konut fiyat artışı sıralamasında ilk sırada!

İstanbul Planlama Ajansı'nın resmi olarak açıkladığı verilerine göre Türkiye, konut fiyatlarının en yüksek arttığı ülke oldu. 

türkiye konut stoku Haberi

türkiye konut stoku

Zam gelecek’ beklentisiyle özellikle gıdada ve temel tüketim ürünlerinde görülmeye başlanan stokçuluk, konut sektörüne de geçti. Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre son bir senedir dövize bağlı maliyetler sebebiyle yükselen ev fiyatlarının, döviz kurlarındaki son dalgalanma sonrasında daha da artacağı öngörüsüyle ev sahipleri, ellerindeki evleri satmaktan vazgeçiyor. 2022'de daha yüksek fiyattan satmak için mevcut ilanlar geri çekiliyor, işlemler son anda iptal oluyor. 

ARZ DÜŞÜK, TALEP CANLI

Merkez Bankası’nın Konut Fiyat Endeksi’ne göre, ev fiyatları Eylül ayında yıllık yüzde 35.5 yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Konut metrekare birim fiyatı da ilk kez 5 bin lirayı geçti. İnşaat maliyetlerindeki artış ve sınırlı arz konut fiyatlarını yukarı taşımaya devam etse de talep canlılığını korumaya devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre, Ekim ayında...