25 / 04 / 2024

türkiye konut yatırımı

türkiye konut yatırımı

Çinli gayrimenkul yatırımları rotalarını Türkiye'ye çevirdi. Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı Akbal, Çinli vatandaşlık şirketlerinin Portekiz ve Yunanistan'dan sonra rotayı Türkiye'ye çevirdiklerini söyledi...

Türkiye'den konut alacak Avrupa’daki Türklere altın tavsiyeler!

Çukurova Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Son, Avrupa’daki Türklere Türkiye’den konut alırken dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda önemli ipuçları verdi..

Türkiye'de en çok yatırım amaçlı konut alınıyor!

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, Türkiye’de konut anlayışına dair değerlendirmer yaptı. Ülkealan “Genellikle yatırım amaçlı konut alınıyor” dedi.

İnşaat sektörünün önü açık!

Türkiye'de nitelikli konuta olan ihtiyaçla inşaat sektörünün son 15 yılda önemli gelişim gösterdiğini belirten Süleyman Çetinsaya, "Türkiye'nin ve inşaat sektörünün önünü oldukça açık görüyorum. Sektördeki yatırımlarımız da bu güvenimizin önemli bir göstergesi" dedi.

Konut yatırımı mı, hisse yatırımı mı mantıklı? Hangisi daha çok kazandırır?

Konut yatırımının mı yoksa hisse yatırımının mı daha çok kazandırdığı sık sık karşılaştırılıyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman da X sosyal medya hesabından bir karşılaştırma yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

Türkler, Schengen ülkelerine konut yatırımı ile giriyor!

Açıklanan rakamlara göre, Golden Visa ile konut sahibi olanlar yüzde 40 arttı. Türk iş insanları artık Schengen ülkelerine konut yatırımı ile giriyor. İşte detaylar...

Güney Koreli şirketler yatırım için Türkiye’ye geliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Koreli şirketlerin teknoloji, savunma ve enerji alanında Türkiye'ye yatırımı değerlendirdiklerini açıkladı.

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

Konut yatırımında Ruslar yüzde 44,4'lük artışla lider oldu! Türkiye'den ilk 5 ayda 5 bin 723 adet konut aldılar!

Ocak-mayıs döneminde yabancıların konut yatırımında Ruslar yüzde 4,4'lük artışla öndeliğini devam ettirirken, Suudi Arabistan ise yükselişi sürdürerek 11'inci sıraya yükseldi.

Konut yatırım aracı olmaktan çıkmalı mı? 

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konutun yatırım aracı olması ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Keleş, 'Konut yatırım aracı olmaktan çıkmalı mı?' sorusunun yanıtını da verdi...

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yeni yatırım yapıyor!

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yatırım yapacağını duyurdu. Peki şirketin CEO’sunun verdiği bilgiye göre, bu yatırım hangi alanda, nereye yapılacak ve tutarı ne kadar olacak?

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada lüks konut yatırımlarının gelişen ülkelere kaydığını söyledi.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.

Türkiye'de milyar dolarlık yatırım yapan şirketin müdürü Hulusi Akar'ın gelini çıktı

Türkiye'de 2000 yılında kurulan Yemeksepeti'ne ilk 2012’de 44 milyon dolar yatırım yapan General Atlantic’in genel müdürünün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın gelini olduğu ortaya çıktı. General Atlantic'le Türkiye'de yatırım fırsatları kovalayan isim Melis Kahya Akar.

Kenya’da Türk vatandaşlığı garantili emlak yatırımı reklamı yapıldı!

Kenya'nın başkenti Nairobi'de, İstanbul'da bulunan lüks sitenin reklamı "Türkiye’de yatırım yapın 3 ayda vatandaşlık alın" ifadeleri kullanılarak gerçekleştirildi.

türkiye konut yatırımı Haberi

türkiye konut yatırımı

Türkiye'ye Çinli yatırımcıların ilgisi artarak devam ediyor. 

Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, Çinli vatandaşlık şirketlerinin Portekiz ve Yunanistan'dan sonra rotayı Türkiye'ye çevirdiklerini belirtti. Akbal, "Biz de Çinli bir vatandaşlık şirketine 95 milyon liralık blok satış yaptık. Bu şirket 2020 sonuna kadar Türkiye'den 500 milyon liralık alım yapmayı hedefliyor" diye konuştu. 

Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; Akbal, başka satışlar için de görüşmeler yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi; "Son 1 senedir Türkiye'den en fazla alım yapan ilk 20'de olmayan Çin, bu sene listede üst sıralara çıkmaya başlayacaktır" 

"6 ayda vatandaşlık veren 250 bin dolara başka bir ülke yok" diye konuşan Akbal, alımların devamının geleceğine vurgu yaptı. Çin'in yanı sıra Pakistan ve Hindistan'ın da ilgisinin arttığının altınu çizen Akbal, "Biz Nevita International olarak...