25 / 04 / 2024

türkiye konut yatırımları

türkiye konut yatırımları

Clubhouse uygulaması üzerinden gerçekleşen “Gayrimenkul 2021 Projeksiyonu” röportajında yabancıların gayrimenkul yatırımında Türkiye'yi tercih etmesi değerlendirildi.

Amacımız aciliyet arz eden 1,5 milyon yapının dönüşümünü 5 yılda tamamlamak!

Millet Bahçeleri Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Son 18 yıldır ülkemiz, yılda 500 bin ile 1 milyon arasında yeni konutun inşa edildiği görünüm sergilemiştir." dedi.

Yeni yatırımlar yeni şehir projeleri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde başta konut projeleri olmak üzere sanayi, ticaret, sağlık, eğitim ve diğer altyapı yatırımlarının süreceğini belirtti ve yerel yönetimde şehircilik temelinde geliştirilen ilkeleri açıkladı.

İskânlı daire sayısı yıllık bir milyon sınırını zorluyor!

1980'li yıllardan bugüne geldiğimizde Türkiye'de son 15 yılda yaşanan gelişmeler yadsınamaz bir gerçek. Toplu konut seferberliği ve ulaşımdaki yatırımlarla ön plana çıkan Türkiye'de bugün iskanlı daire sayısı yıllık bir milyon sınırını zorluyor.

Michael Fischer: Türkiye'de ofis ve lüks konutta çok fırsat var!

Nisan 2013 tarihinden bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren dünyanın ilk ve en büyük gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker, Türkiye'deki faaliyetleri ve önümüzdeki dönem hedeflerini düzenlediği toplantıda açıkladı.

Eve yatırılan para en hızlı Gaziantep'te dönüyor!

İstanbul’un Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy ve Şişli gibi merkezleri ile Ankara’nın Çankaya’sı İzmir’in Konak’ında konuta yatırılan para 20 yılda geri dönerken fıstık diyarı Antep’te süre 11 yıla iniyor. İlde en uzun geri dönüş zamanı 18 yıl.

Türkiye'den en çok gayrimenkulü Ruslar aldı!

Türkiye'de yılın 10 ayında yaklaşık 15 bin yabancı, toplam 21 bin 691 taşınmaz satın aldı. Türkiye'den en çok mülk edinenler ise sırasıyla Rusya Federasyonu, Almanya ve İngiltere vatandaşları oldu...

Yatırım zenginleri Dubai’ye mi taşınır, İstanbul’a mı?

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul konferansı Türkiye GRI’da eş-başkanlığını Dr. Rıza Kadılar’ın yaptığı “Türk gayrimenkul pazarında Orta Doğulu Yatırımcılar” konulu panel, konferansın en yüksek ilgi uyandıran oturumlarından birisi oldu.

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Kahve markası Tchibo'dan yatırım! Türkiye'yi merkez yapıyor!

Alman perakende ve kahve titanı Tchibo, Türkiye'deki yatırımlarını yeni bir enerjiyle yoğunlaştırmaya başladı. Marka, Türkiye'yi kahve sektörünün kalbinde konumlandırmayı hedeflerken, paketleme süreci için iş birliği fırsatlarına gözünü dikti.

Essa Konut Yatırımları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Essa Konut Yatırımları Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Erman Şen ve Serkan Sarpdağ ortaklığında kuruldu.

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada lüks konut yatırımlarının gelişen ülkelere kaydığını söyledi.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.

RAMS Global Türkiye'deki konut yatırımlarını hızlandıracak!

Kazakistan merkezli Türk şirketi RAMS Global yaptığı açıklamada Türkiye’de sağlık tesisleri ve konut alanındaki yatırımlarını hızlandıracağını kaydetti.

Kamunun konut yatırımları azaldı mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı İsmet Özkul, bugünkü köşesinde kamunun konut yatırımlarını kaleme aldı. İşte İsmet Özkul'un 'COVID-19 yılında kamu yatırımlarındaki garip denge' başlıklı yazısı...

ABD'de yabancıların konut yatırımları azaldı!

ABD'de Mart 2021'de biten 12 aylık süreçte yabancıların konut yatırımlarında yüzde 30'un üzerinde düşüş meydana geldi.

türkiye konut yatırımları Haberi

türkiye konut yatırımları

Clubhouse’da, önceki akşam gerçekleştirilen  “Gayrimenkul 2021 Projeksiyonu” röportajında, gayrimenkul sektörünün öncüleri de dinleyici olarak katılım sağladı. Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Kerim Ülker’in soruları ve Demay Genel Müdürü Ali Gökçiler’in cevaplarıyla başlayan röportajda, gayrimenkul sektörünün 2021 yılında umut verici gelişmeler yaşayacağına dikkat çekildi.

Türkiye’de konut değerlemesinin dünyada ilk sırada olduğunu belirten Gökçiler, “Her zaman en çok kazandıran enstrümanların başında gayrimenkul geliyor. Konut Fiyat Endeksi’ne göre Türkiye’de konut bir yılda yüzde 30,3 artış gösterdi. Türkiye gayrimenkulün değerleme sıralamasında dünyada birinci” diye konuştu.

“Post - pandemi dönemindeyiz!” 

Pandeminin etkilerinin geçtiğini post-pandemi döneminde olduğumuzu dile getiren Ali Gökçiler, “Post pandeminin içindeyiz. Dünyayı ve ekonomik beklentileri iyi okumak, insanların ihtiyaçlarını iyi kurmak lazım. Gayrimenkul geliştiricilerinin bu imkanları sunuyor olması lazım. İnsanların artık evlerde daha kolay çalışmalarını...