25 / 04 / 2024

türkiye konutta balon

türkiye konutta balon

MÜSİAD'ın hazırladığı rapora göre Türkiye'de konutta balon ihtimali yok. Burhan Özdemir yaptığı açıklamada "17-25 Aralık girişimleri olmasaydı 2014 konut satışında yeni bir rekor yılı olacaktı" dedi.

İstanbul için lüks ve ticari gayrimenkul balonu uyarısı yapıldı!

Kahin ekonomist Nouriel Roubini dünyaya yeni konut balonu uyarısı yaptı. Türkiye’nin de büyük şehirlerinde konut balonu riski olduğunu belirtti. Türkiye Ekonomisti Maya Senussi Türkiye’de konut balonu riskinin gelişmiş ülkeler kadar olmadığını söyledi.

Türkiye'de konut fiyatları Rusların da cebini yaktı! Yüzlerce Rus konutta büyük para kaybetti!

Türkiye'de göçmen politikalarının ağırlaştırılmasının Ruslara büyük para kaybettirdi. Ülkeden gayrimenkul alan yüzlerce Rus, pahalı fiyatlar karşısında batak verdi. 

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? Ev alacaklar dikkat! 

Dünyada en yüksek emlak balonu riskine sahip şehir belirlendi. Peki Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de konut arzının daha farklı bir düzeye çıkması için düğmeye basıldı! 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda!

TBMM Genel Kurulunda 12. Kalkınma Planı üzerinde görüşmeler başladı. Konutta yapılacak çalışmalar da gündemde yer aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'de konut arzının çok daha farklı bir düzeye çıkmasını beklediklerini söyledi.

Konutta arz talebi karşılayamadı, yılda 750 bin konut Türkiye'ye yetmiyor!

Türkiye'de yıllık yeni konut ihtiyacı 1 milyon civarında. Ancak son 10 yılda üretim 750 binin altında kaldı. Bu kapsamda arz talep dengesizliği ev fiyatlarının artmasını tetikledi. İşte detaylar...

Konutta Türkiye'nin en değerli ilçeleri belli oldu! İşte o ilçeler ve ev fiyatları!

Konutta Türkiye'nin en değerli ilçeleri belli oldu. Peki o ilçeler hangileri? Ev fiyatları kaç lira oldu? İşte merak edilen ayrıntılar...

Konutta arsa krizi! Türkiye'de arsa maliyeti rekor seviyede! 

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, konut üretiminde arsa maliyetine dikkat çekerek, Türkiye'nin arsa maliyeti en yüksek ülke olabileceğini belirtti...

Yabancılar konutta neden Türkiye'yi tercih ediyor?

Türk Lirası'nın değerinin düşmesi sonrasında Türkiye konut yatırımında yabancıların radarına girdi. Peki, bu sebep dışında yabancılar neden Türkiye'den konut alıyor? İşte detaylar...

Türkiye'nin en pahalı ilçelerinde konut fiyatları ne oldu?

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hepsiemlak, Ekim 2021 Emlak Endeksi'ni açıkladı. Türkiye'nin satılık konutta ortalama metrekare fiyatı en pahalı ili 10 bin TL ile Muğla oldu.

Türkiye'de ev fiyatları yüzde 30 yükseldi!

Endeksa verilerine göre, Türkiye genelinde Eylül ayı sonu itibarı ile konut satış fiyatlarında yıllık 30 değerlendi. Ülke genelinde konutta en çok değerlenen şehir İstanbul oldu. 

Yabancıların konutta Türkiye sevdası artıyor!

Türkiye’de en çok konutu İran ve Iraklıların aldığı belirlendi. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yabancılar neden Türkiye'den ev alıyor? 

Yabancıların konutta Türkiye sevgisi bitmiyor. Kimi yabancılar yatırım için kimileri de kalmak için Türkiye'den ev alıyor. 

Yabancılar konutta Türkiye'den neden vazgeçmiyor? 

Yabancıların Türkiye'de konut yatırımları gün geçtikçe devam ediyor. Gayrimenkul danışmanı Fatih Osman Akkan, pandemi kısıtlamaların kalkmasıyla yabancıya konut satışının arttığını dile getirdi. 

türkiye konutta balon Haberi

türkiye konutta balon


MÜSİAD'ın hazırladığı rapora göre Türkiye'de konutta balon ihtimali yok. Burhan Özdemir "17-25 Aralık girişimleri olmasaydı 2014 konut satışında yeni bir rekor yılı olacaktı" dedi.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD, İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu tarafından hazırlanan "İnşaat Sektöründe Türkiye’nin Dünyadaki Konumu ve Gelecek Projeksiyonu" konulu rapora göre Türkiye'de konut sektöründe balon olma ihtimali yok. MÜSİAD İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir Avrupa’da bankaların tüketicilere, konut almaları için peşinat almadan kredi sağladığını belirterek, "Konut balonu bu oran yüzde 80’lere yükselince patladı. Türkiye'de ise bu oran yüzde 40'larda. Bizde balon olmaz, çünkü konutta krediye endeksli alımı haddinden fazla yapmıyoruz.  Bu 40’lık alım 2014'ün ilk yarısında yüzde 28’e geriledi" dedi. 


REKOR KIRACAKTIK  


2014'ün ilk çeyreğinde konut satışında yaşanan artışın, 2013 yılını...