26 / 04 / 2024

Türkiye kredi notu

Türkiye kredi notu

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notuyla ilgili kararını açıkladı.

Moody's Türkiye'nin yeni kredi notuyla ilgili duyuru yaptı

Son dönemde yüksek enflasyonla mücadele eden Türkiye'nin kredi notu Moody's tarafından açıklandı. Şirket, kredi notunda herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu.

Hashim Al Kooheji: Türkiye'de yatırım fırsatları arıyoruz!

Mumtalakat Holding Üst Yöneticisi Al Kooheji: "S&P ve Moody's'in açıklamaları bizi hiç etkilemiyor. Türkiye hakkında çok pozitifiz. Türkiye'nin çok güçlü bir ekonomisi ve iş gücü var" dedi.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu değiştirmedi.

Türkiye’nin kredi notu yakından izlenecek!

15 Temmuzda yaşanan darbe girişiminin ardından yabancı yatırımcıların önemli bir pozisyon değişimi yapmadığı görüldü. Olayın ciddiyeti düşünüldüğünde ‘ucuz atlattık’ demek yanlış olmaz. Moody’s’in açıklaması beklenen Türkiye’nin kredi notu yakından izlenecek.

MÜSİAD'dan kredi notunu indirimi açıklaması!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, " Standard&Poor's'un (S&P) verilerini değerlendirdi. Olpak ''Büyük bir şaşkınlıkla karşılıyoruz ve bu kadar aceleci olmalarına anlam veremiyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kredi notunda mali disiplin kilit önem taşıyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Paul Gamble, Türkiye'nin kredi notunun ve görünümünün korunmasında mali disiplinin sürdürülmesinin kilit önem taşıdığını belirtti.

Türkiye kredi notunu mali disiplindeki kararlılığıyla korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Paul Gamble, Türkiye'nin kredi notunun ve görünümünün korunmasında mali disiplinin sürdürülmesinin rol oynadığını söyledi.

Standard Poor's Türkiye'nin kredi notunu açıkladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor’s Türkiye’nin uzun vadeli yabancı para cinsi kredi notunu ‘yatırım yapılabilir’ seviyenin bir kademe olan altı olan ‘BB+’ olarak teyit etti, not görünümünü de negatif olarak korudu.

Türkiye'nin kredi notunun A- olacağı öngörülüyor!

OVP'nin ekonomik hedeflerinin başarıya ulaşması ve yönetim göstergelerindeki 15 yıllık yakınsama süreci varsayımına göre, Türkiye’nin kredi notunun 2020'de "A-" olacağı tahmin ediliyor.

Fitch Türkiye'nin kredi notu için tarih verdi!

Fitch tarafından dün yayımlanan ülke notu derecelendirme takvimine göre Türkiye 'nin kredi notuna dair değerlendirme 20 Mart Cuma günü ve 18 Eylül Cuma günü yayımlanabilecek.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu açıklamayı erteledi!

Türkiye'ye yönelik değerlendirmesini 5 Aralık'ta yapması beklenen Moody's 'in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Türkiye ’nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu güncellemedi!

Türkiye 'ye yönelik değerlendirmesini 5 Aralık'ta yapması beklenen Moody's 'in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi.

S&P Türkiye'nin kredi notunu korudu!

S&P'nin resmi internet sitesinde yayımlanan raporda, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin 'BB+' olan kredi notunu, 'negatif' olan not görünümünü teyit etti.

Moody's'ten Türkiye'ye mesaj!

Türkiye'nin dış kaynaklı risklere karşı kırılganlığı en yüksek ülkeler arasında olduğunu belirten Moody's Türkiye Başanalisti Alpona Banerji, Türkiye'nin kredi notunun kısa vadede artmasının olası olmadığını söyledi

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi?

Ev almak isteyen vatandaşların finans için başvurduğu konut kredisinden faydalanmak isteyenler şartları merak ediyor. Özellikle kredi notu düşük olanlar kredi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi? İşte detaylar...

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Moody's'ten Türkiye'ye pozitif kredi notu!

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna yönelik yaptığı değerlendirmede, son zamanlarda geleneksel ekonomi politikalarına dönüşün daha güçlü bir kredi açısından pozitif değerlendirildiğini aktardı.

Böyle kredi Türkiye tarihinde görülmedi! İş Bankası'ndan flaş açıklama

İş Bankası'ndan kredi arayan vatandaşlara yönelik flaş bir açıklama geldi. Böyle kredi Türkiye tarihinde bile görülmedi. Kredinin detayları meraklandırdı.

Türkiye'de kredi kartı kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. 22 Haziran son tarih

Türkiye'de kredi kartı kullanan herkesi yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Kredi kartı kullanan vatandaşların bu tarihi bilmesinde fayda olduğu ifade edildi.

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notun ile ilgili güncelleme yapmadığını açıkladı.

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) bugün 720 baz puana ulaştı. Bu durum, Türkiye'nin temerrüt riskinde belirgin yükseliş ve dolar cinsi borçların yüzde 11'in üstünde faizle çevrilmesi anlamını taşıyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin kredi risk primi 500 puanın altına indi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), günlük 50 puandan fazla düşüş ile 500 baz puanın altına geriledi. İşte detaylar...

Türkiye'nin kredi notu teyit edildi! Görünümü negatife çevirdi

S&P Global, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak onaylarken görünümünü ise 'durağan'dan 'negatif'e revize etti. Foreks Haberin araştırmasında ön görü görünüm notun değişmeyeceği şeklinedydi. S&P Global'in dolar öngörüsü ise bu sene bitiminde 24 TL oldu.

Türkiye kredi notu Haberi

Türkiye kredi notu

Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notuyla ilgili B+'dan B’ye indirdi, görünümünü ise “negatif” duyurdu. 

Fitch’in yaptığı değerlendirmede kredi notunun düşürülmesine ilişkin şu ifadeler yer aldı: “Artan geriye dönük endeksleme riskleri ve döviz kuru geçişkenliğinin hem hız hem de büyüklük olarak artması nedeniyle liranın ek değer kaybetmesi nedeniyle yörüngesi oldukça belirsizliğini koruyor.”

Bloomberg'de yer alan habere göre kuruluş, 2022'de yıllık enflasyonun ortalama yüzde 71,4'e çıkacağını tahmin ettiklerini de açıkladı.

Fitch 12 Şubat’ta aldığı karar ile Türkiye’nin kredi notunu BB-‘den B+’ya indirdiğini, görünümünü ise “negatif” olarak teyit ettiğini açıklamıştı. Fitch bu tarihte yayımladığı raporda, "daha sık ve yoğun politika odaklı" finansal stres dönemlerinin, Türkiye'de yüksek enflasyonu, düşük dış likiditeyi ve zayıf politika güvenilirliği açısından kırılganlıkları artırdığını belirtmişti.

ABD’NİN KREDİ NOTUNU “AAA” OLARAK TEYİT ETTİ

Uluslararası kredi...