20 / 04 / 2024

Türkiye Maarif Vakfı

Türkiye Maarif Vakfı

Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya’nın Harar şehrindeki Fetullahçı Terör Örgütü’ne ait okulları devraldı.

Türkiye Maarif Vakfı, New Jersey'de okul açıyor!

Türk ve Müslümanların yaşadığı Clifton şehrindeki okul, pilot uygulama olarak yeni eğitim-öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak.

Türkiye Maarif Vakfı 1 yılda 20 ülkede okul açtı!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Maarif Vakfı'nın 1'nci istişare toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Yılmaz, Türkiye Maarif Okulları'nın 1 yılda 20 ülkede 20 okul açtığını söyledi.

FETÖ'nün Çad'daki okulları Türkiye Maarif Vakfı'na devredildi!

Afrika ülkesi Çad'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait tüm okulların Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesine karar verildi.

Türkiye Maarif Vakfı'ndan yurtdışına prestij okulları projesi!

Milli Eğitim Bakanlığında (MEB), TBMM Genel Kurulunda kabul edilen yasanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından kurulacak Türkiye Maarif Vakfınca, yurt dışında prestijli Türk okullarının açılması çalışmaları sürdürülüyor.

bp Türkiye istasyonları kadınların el emeği ürünleriyle renkleniyor!

bp Türkiye ile Kadın Emeğini Destekleme Vakfı (KEDV) tarafından gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde kadınların el emeği ürünleri bp istasyonlarında satılmaya başlandı.

Türkiye yeni dönemde AB ile beyaz sayfa açmalı!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ikinci tur seçimlerin ardından Avrupa Birliği ile ilişkilerin canlandırılması gerektiğini belirterek, “Türkiye, adayı olduğu ve gümrük birliği içinde bulunduğu AB ile ilişkilerini yeniden düzenlemeli” dedi.

Türkiye'nin Kanal İstanbul'a ihtiyacı var!

Kanal İstanbul Projesi hakkında yorum yapan Piri Reis Denizcilik Vakfı Başkanı Vehbi Koç, Türkiye'nin ve İstanbul'un Kanal İstanbul'a ihtiyacının olduğunu dile getirdi. 

'Türkiye Diyanet Vakfı kiracılarını icraya verdi' iddiası mecliste!

Türkiye Diyanet Vakfının kiracılarını icraya vermesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye Maarif Vakfı, Kuzey Makedonya'da 10 bin metrekarelik okul alanı satın aldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ile Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki FON Üniversitesi arasında üniversite kampüsünün 10 bin metrekarelik kısmının Türkiye Maarif Vakfı tarafından satın alınması için anlaşma imzalandı.

ABD'deki Maarif Okulunun yeni binası 2021-2022 eğitim dönemine yetişecek!

Türkiye Maarif Vakfının (TMV) ABD New Jersey eyaletinde yer alan Maarif Okulu tarafından yeni satın alınan binada aileler için eğlence ve tanıtma günü gerçekleştirildi.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfından bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki!

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki verdi.

Türkiye Diyanet Vakfı Suriye'de 2 bin 153 iyilik konutu inşa etti!

Türkiye Diyanet Vakfı, İdlib bölgesinde 1803, Azez bölgesinde 350 olmak üzere toplamda 2 bin 153 iyilik konutunu tamamlayarak korunaksız çadırlarda hayata tutunmaya çalışan savaş mağduru aileleri yuvalarına kavuşturdu.

Türkiye'de en yaşlı binalar hangi illerde?

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Türkiye’deki konut stokuna ilişkin araştırma yaptı. KENTSEV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Ersen, Türkiye'nin konut stoku ve deprem riski ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib'e konut seferberliği!

Türkiye Diyanet Vakfı, Malatya Battalgazi, Antalya Kaş, Kütahya Tavşanlı, Tokat ve Rize'de din görevlileri, müftülük personeli, hayırseverler ve 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilerin destekleriyle toplanan 252 iyilik konutu tutarı toplam 1 milyon 512 bin 540 lira bağışladı.

Bingöl'de Türkiye Diyanet Vakfı kiracılarına zam yaptı iddiası!

Kovid-19 salgını döneminde bile bütçesi çok sayıda bakanlığı geride bırakan Diyanet, kirasını ödemekte zorlanan esnafı zora soktu. Türkiye Diyanet Vakfı, Bingöl’de kiracısı olan onlarca esnafın kiralarını ertelemediği gibi yüzde 12 zam yaptı. Esnaf, CİMER’den de sonuç alamadı.

Türkiye Diyanet Vakfı İdlib'de okul açtı!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'te okul açılışı gerçekleştirdi.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Pakistan Baitussalam Derneğinden İdlib'e 110 kalıcı konut!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Pakistan Baitussalam Derneği İdlib ilindeki iç savaş mağduru aileler için 110 kalıcı konut inşa etti.

Türkiye Maarif Vakfı Haberi

Türkiye Maarif Vakfı

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Etiyopya’nın doğusundaki tarihi Harar şehrinde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ait okulları devraldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cihad Demirli, TMV Etiyopya Direktörü Levent Şahin ve TMV Afrika Bölge Koordinatörlüğü Uzman Yardımcısı Bilal Yıldırım’dan oluşan heyet, örgütün Harar şehrinde "Rainbow Derneği" adıyla kurduğu ve içerisinde anaokulundan liseye kadar tüm kademelerde eğitimin verildiği kampüsü teslim aldı. 

Etiyopya Sivil Toplum Kuruluşları Ajansının himayesinde bulunan ve terör örgütü ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle TMV’ye devrine karar verilen okullara çok sayıda yerel ve federal yetkilinin nezaretinde girildi.

Halka okulun satılacağı, çalışanlara da işten çıkarılacakları şeklinde bilgilendirme yapan FETÖ’cü yöneticilerin, teslimden önce okulları terk ettiği anlaşıldı. 

TMV heyeti, halk temsilcileri ve çalışanlarla bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yaptı.

Yaklaşık 8...