19 / 04 / 2024

türkiye mega projeler

türkiye mega projeler

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın ilk kez hazırladığı Kamu - Özel İşbirliği raporuna göre, 2018 yılında Avrupa’da toplam 500 milyon euro ve üzerinde değere sahip 8 büyük proje arasında birinci sırayı 3.1 milyar euro ile Çanakkale Köprüsü aldı.

AK Parti 17 yılda Türkiye'yi yeniden inşa etti!

AK Parti Erdoğan başkanlığında 17 yılda Türkiye'yi yeniden inşa etti. Dünyanın gıpta ile baktığı projeler yapılırken, CHP lideri kör oldu...

Türkiye’nin dev projelerinde İtalyan GBC markalı ürünler kullanılıyor!

Türkiye temsilciliğini yürüten Habib Makina iş birliği ile Türkiye’deki işlerini büyüten GBC, son dönemde Türkiye’nin en büyük projeleri olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Çanakkale Boğazı köprüsü inşaatlarına ürün temin etti.

Yapımı devam eden 13 mega proje!

Türkiye'de tapım çalışmaları devam eden 13 mega proje bulunuyor. Projelerin bir kısmı bu yıl içinde açılacak. Yapımı devam eden mega projelerin ülkeye kazandıracaklarını sizler için derledik...

80 yıllık unutulmuşluk mega projelerle ortadan kalktı!

Türkiye'nin mega projelerini anlatan Bakan Arslan, "80 yıllık unutulmuşluğu ortadan kaldırmak için ülkenin dört bir yanında binlerce proje başlattık." dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyüttük!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda Ankara muhtarlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyüttüklerini ifade etti...

Türkiye'nin mega projeleri peş peşe tamamlanıyor!

Beş yıl önceki Gezi Parkı kalkışmasıyla durdurulmak istenen mega projeler peş peşe tamamlanıyor.

Dünyanın 10 dev projesinden 6’sı Türkiye'de!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünyanın 10 dev projesinin 6'sının Türkiye'de olduğunu belirtti.İşte yeni dönemde hız kazanacak vizyon projelerden bazıları...

Türkiye'nin mega projeleri yabancı yatırımcıların iştahını kabartıyor!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Katar İş Konseyi Başkan Yardımcısı Murat Kalsın, mega projelerin yabancı yatırımcıların iştahını kabarttığını söyledi.

10 büyük projenin 6'sı Türkiye'de yapılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, "Son dönemlerde dünyanın gidişatına yön veren 10 büyük projenin 6'sı Türkiye'de yapılıyor. Bundan memnun olmamak, mutlu olmamak mümkün değil" dedi.

Kanal İstanbul, Türk projelerinin zirvesine oturdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2011'de Başbakan iken "Bir hayalimiz var. Göreve gelir gelmez, bu projeyi hayata geçirmeyi düşündük" dediği Kanal İstanbul projesi, dünyanın kıskandığı Türk projelerinin zirvesine oturdu.

2018 çılgın projelerin yılı olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bu yıl İstanbul Yeni Havalimanı’nın ilk etabının tamamlanacağını, Kanal İstanbul ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin yıl içinde ihalesinin yapılacağını belirtti.

Kamu-özel iş birliğiyle 60 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Türkiye'de bugüne kadar kamu-özel iş birliğiyle imzalanan 221 uygulama projesine 60 milyar dolarlık yatırım yapıldı.

Mega projeler 130 ülkenin milli gelirini aştı!

Son yıllarda ulaşım, altyapı, enerji ve savunma alanlarındaki projelere hız veren Türkiye, gerçekleştirdiği büyük yatırım maliyetleriyle 130 ülkenin milli gelirini geride bıraktı. Türkiye’nin gündeminde olan mega projelerin mali büyüklüğü 138 milyar doları aşıyor.

Başbakan Yıldırım: İstanbul havacılıkta dünyanın merkezi oluyor!

Başbakan Binali Yıldırım, 3. havalimanı merkez şantiyesinde, işçilerle iftarda bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 15 yıl boyunca memleketin her köşesine dev eserler yaptık" dedi.

Türkiye’nin mega projeleri açılış için gün sayıyor! Bakan tek tek açıkladı: Hangi projelerde sona gelindi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan mega projeler hakkında son dakika açıklaması geldi. Projeler hayata geçirildiğinde ulaşım üst sıralara taşınacak. 

V Club Türkiye'de 6 yeni projeye imza attı! 10 binden fazla kişi tapu sahibi oldu!

V Club, son 3 senede hayata geçirdiği projeler ile küçük yatırımcılara fırsatlar sunmayı sürdürüyor. V Club Türkiye'de 6 yeni projeye imza attı! 10 binden fazla kişi tapu sahibi oldu!

Türkiye'deki tüm çiftçilerin dikkatine! Bunu yaptılar, koyunlarındaki değişime inanamadılar! Siz de bakın

Türkiye'de son dönemde hayvancılığın maaliyetinin artmasıyla birlikte et ve süt fiyatları da fırladı. Devlet ise hayvancılara destek olmak amacıyla yeni projeler üretiyor. Bir proje daha meyvesini verdi. Gelin o projeye birlikte bakalım.

O rakamlar belli oldu: Türkiye'nin yüzde 18'i İstanbul'da yaşıyor!

Resmi olarak açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, mega kent İstanbul'un nüfusu geçen seneye göre 378 bin 448 kişi arttı.

Yabancılar konut almak için Türkiye'ye koşuyor!

Türkiye'de döviz kurlarının yükselmesi ile birlikte özellikle lüks projeler yabancıların radarına girdi. Sektörün önde gelen isimleri yabancıya konut satışında rekorun kırılacağını düşünüyor. 

Kanal İstanbul, dünya ticaretinin rotasını Türkiye'ye çevirecek!

Kanal İstanbul'un sadece bulundukları bölgeye has projeler olmadığını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile dünya ticaretinin rotasının Türkiye'ye çevrileceğini dile getirdi. 

Dünyadaki 10 büyük projeden 6'sı Türkiye'den! 

Türkiye son yıllarda dev yatırımlı projelerle dünya çapında adından söz ettiriyor. İşte Türkiye'de son yıllarda tartışmalara konu olan dev projeler...

İşte Türkiye'nin mega projeleri!

Türkiye'de 2023 vizyonu kapsamında mega projeler hayata geçirildi. O projeler, gündeme damga vurdu. İşte o projeler... 

Türkiye yatırım önceliklerini belirledi!

Türkiye'nin kamu kaynaklarının önümüzdeki 3 yıllık dönemde kullanılacağı öncelikli sektör ve projeler belli oldu.

Türkiye kentsel dönüşüme öncü olacak!

Türkiye, depremle sarsılan Arnavutluk’ta kentsel dönüşüm başlatıyor. TOKİ tarafından inşa edilecek 500 konut kentsel dönüşüme örnek olacak. Türk müteahhitler de ülkede yeni projeler üretecek.

Türkiye Varlık Fonu'nun finansman sağladığı projeler nelerdir?

Türkiye Varlık Fonu'nun finansman sağladığı projeler, gelir kaynaklarına ve bünyesindeki bazı kuruluşların zarar etme nedeni meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Masar İnşaat 425 Milyon TL'lik yatırımla Türkiye'de! 

Suriye'den Suudi Arabistan'a uzanan çok sayıda bölgede dev projeler geliştiren Masar İnşaat rotasını Türkiye'ye çevirdi. 2019’da ilk etapta Düzce ve İstanbul-Pendik ’de yaklaşık 425 milyon TL’lik bir yatırımla iki projeye imza atacak.

Tekirdağ Büyükşehir'den Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği Eğitimi!

Çalışmalarına devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından Proje Kontrol Birimi personeline yönelik "Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği" eğitimi verildi.

türkiye mega projeler Haberi

türkiye mega projeler


Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın ilk kez hazırladığı Kamu - Özel İşbirliği raporunda, halen ağırlıklı olarak ulaştırma, sağlık ve enerji alanlarında kullanılan kamu - özel işbirliği yönteminin önümüzdeki dönemde farklı sektörlerle beraber kentsel altyapı ve küçük ölçekli projelerde de kullanılacağı belirtildi.

Hazırlanan rapora göre, 2018 yılında Avrupa’da toplam 500 milyon euro ve üzerinde değere sahip 8 büyük proje arasında birinci sırayı 3.1 milyar euro ile Çanakkale Köprüsü aldı. Milliyet gazetesinden Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, 2014 - 2018 yılları arasında Türkiye, Avrupa’da 22.76 milyar euro’luk yatırım değeri ile en büyük Kamu - Özel İşbirliği pazarına sahip ülke oldu.

Çanakkale Köprüsü

“Kamu-Özel İşbirliği Raporu”, bu yıl ilk defa Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlandı. Rapora göre 2016 - 2040 yılları arasında Çin, ABD, Hindistan,...