18 / 04 / 2024

türkiye Moodys notu

türkiye Moodys notu

Başbakan Binali Yıldırım, derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından Türkiye'nin not düşürülmesine sert tepki gösterdi:

Ekonomistlerin gözü Moody's değerlendirmesinde!

Ekonomistler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından Türkiye'nin "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyedeki kredi notunu negatif izlemeye alan uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's'in yarınki not değerlendirmesini pas geçebileceğini belirtiyor.

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Moody's'ten Türkiye'ye pozitif kredi notu!

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna yönelik yaptığı değerlendirmede, son zamanlarda geleneksel ekonomi politikalarına dönüşün daha güçlü bir kredi açısından pozitif değerlendirildiğini aktardı.

Türkiye'nin kredi notu teyit edildi! Görünümü negatife çevirdi

S&P Global, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak onaylarken görünümünü ise 'durağan'dan 'negatif'e revize etti. Foreks Haberin araştırmasında ön görü görünüm notun değişmeyeceği şeklinedydi. S&P Global'in dolar öngörüsü ise bu sene bitiminde 24 TL oldu.

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Türkiye’nin kredi notu yine düştü! Moody’s açıkladı: Türkiye ödemeler dengesi üzerinde artan baskılar ve döviz rezervler

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin kredi notunu bir kez daha düşürdü. Peki kuruluşun bu kararı IMF ve Dünya Bankası tahminleriyle tutarlı mı? Türkiye nasıl bir risk altında? Yanıtı haberde…

Türkiye’nin kredi risk priminde düşüş

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi FED'in faiz kararının ardından düşüş eğilimine girmişti, Türkiye Mayıs ayından bu yana en düşük değeri Temmuz ayının son günlerinde gördü. Türkiye’nin kredi notu 664 baz puana geriledi.

Moody's Türkiye'nin yeni kredi notuyla ilgili duyuru yaptı

Son dönemde yüksek enflasyonla mücadele eden Türkiye'nin kredi notu Moody's tarafından açıklandı. Şirket, kredi notunda herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu.

Fitch Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatif olarak belirledi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-'den 'B+'ya düşürdüğünü açıkladı.

S-P Türkiye'nin kredi notunu güncellemedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi notu ve not görünümünde herhangi bir güncelleme olmadığını açıkladı.

S&P Türkiye'nin kredi notu ile not görünümünü teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notu ile not görünümünü teyit etti.

Moody's 2021 Türkiye değerlendirme takvimini açıkladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 2021'de Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin muhtemel değerlendirme tarihlerini bildirdi.

Moody's Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin güncelleme yapmadı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notu ve not görünümüne ilişkin güncelleme yapılmadığını duyurdu.

türkiye Moodys notu Haberi

türkiye Moodys notu

Başbakan Binali Yıldırım, Moody's tarafından Türkiye'nin not düşürülmesine sert tepki gösterdi: "İki gün önce Türk ekonomisi 15 Temmuz'un şokundan çıktı diyor. 2 gün geçti ne değişti. Burayı anlamadık sormak lazım. Türk ekonomisi 3-5 değerlendirme kuruluşunun raporlarına göre hizaya geçecek değil.


TARAFSIZ DEĞİLLER

Moody's'in kararı için bizim değerlendirmemiz çok açık. Bunu görmek için 16 Temmuz'a gitmek lazım. Türkiye darbe girişimiyle karşı karşıya kalıyor, ekonomik göstergelerde kayda değer değişiklik olmuyor. Merkez Bankası piyasaya para vermek ihtiyacı duymuyor. Vatandaş para çekmiyor, döviz bozdurarak piyasaya veriyor. Ekonomi tıkır tıkır işliyor. Mali disiplin gözardı edilmiyor. Ekonomimizde, yatırım en önemli önceliğimiz. Ekonomiye destek en önemli önceliğimizdir. Darbeye rağmen birçok yapısal düzenleme yaptık. Bu değerlendirme kuruluşu 2 gün önce 'Türk ekonomisi 15 Temmuz'un şokundan kolayca çıktı' diyor. 2...