29 / 03 / 2024

Türkiye orman

Türkiye orman

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre son 10,5 yılda toplam 3 milyon 691 bin hektar alanda ormanların geliştirilmesi ve genişletilmesine yönelik çalışma gerçekleştirildi...

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinin ihracatı 4,5 milyar doları aştı!

Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı ocak-temmuz arasındaki 7 aylık dönemde 4,5 milyar doları geçti. En fazla ihracat yapılan ülke 577,6 milyon dolarla Irak oldu.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

Türkiye'deki toplam orman alanı 2023'te 23 milyon 245 bin hektar oldu! İşte Türkiye'nin en yeşil kenti

Türkiye'nin toplam orman alanı, 2023 yılında 23 milyon 245 bin hektar oldu. Peki Türkiye'nin en yeşil kenti hangisi?

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörü, senenin sekiz ayında Türkiye ihracatına 5, 45 milyar dolar katkı sağlarken mobilya sektörünün ihracatı ise 3, 11 milyar dolara ulaşmış oldu.

Tarım ve Orman Bakanı Venezuela'da toprak analizi yaptı! Türkiye orada ne ekecek?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Venezuela'da tarımsal üretim alanlarında incelemeler yaptı. Türkiye'de artan üretim maliyetlerine çözüm formülü henüz bulunamamışken Türkiye'nin Venezuela'ya çıkarma yapması dikkat çekti.

Türkiye’de binlerce dönüm verimli toprak kaderine terk edilirken iktidar yurt dışında toprak kiralamaya devam ediyor

Türkiye’de binlerce dönüm tarım arazisi kaderine terk edilirken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Venezüella’da arsa kiralamak için Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü. Tarım Bakanlığı, Latin Amerika ve Afrika’da 10 ülkede tarım arazisi kiralamak için görüşmelere başlamıştı.

Türkiye'de 3,2 milyon hektar alana "özel statülü" koruma!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün doğal güzellikleri koruma faaliyetleri kapsamında Türkiye'de 3 milyon 211 bin hektar alanda koruma çalışmaları yapılıyor.

Türkiye'deki orman arazilerinin yüzölçümleri TBMM gündeminde!

2002 ve 2019 yıllarında Türkiye'de bulunan orman arazilerinin yüzölçümleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sezgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Türkiye-Malezya İş Geliştirme toplantısı yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 8-10 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilen "Türkiye-Malezya İş Geliştirme Birinci İstişare Toplantısı"nda inşaat ve altyapı, ulaştırma, müşavirlik ve enerji alanlarında iş birlikleri konuşuldu. 

Greenox: Türkiye'nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifikalı projesi!

Uluslararası Finans Kurulusunun EDGE Yeşil Bina Sertifikası Programı kapsamında Türkiye'den Pilot Proje seçilen Greenox, Türkiye'nin ilk, dünyanın 2. "dikey ormanı" olma özelliğini taşıyor.

Greenox, Türkiye’nin ilk dikey ormanı olacak!

Büyükdere Caddesi’ne 420 metre mesafede, “dünyanın 2. ve Türkiye’nin ilk dikey ormanı” Greenox projesi yükseliyor.

Türkiye'deki tabiat parkı sayısı 208'e yükseldi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gaziantep'te koruma statüsü verilerek ilan edilen 2 yeni tabiat parkıyla Türkiye'deki tabiat parkı sayısının 208'e yükseldiği bildirildi.

Türkiye orman Haberi

Türkiye orman

Orman ve Su İşleri Bakanlığından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla son 10,5 yılda toplam 3 milyon 691 bin hektar alanda ormanların geliştirilmesi ve genişletilmesine yönelik çalışma gerçekleştirildiğini ve bu alanlarda toplam 2 milyar 800 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu bildirildi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında Başbakan Erdoğan ve Orman ve Su İşleri Bakanlığının, ormancılık faaliyetleriyle ilgili haksız şekilde eleştirildiği belirtildi.


Ağaçlandırma alanında gelinen nokta ve rakamlar ortadayken bu haksız tenkitlerin kabul edilemeyeceği ifade edilen açıklamada, ağaçlandırma çalışmalarıyla orman alanının artırılması için büyük gayret gösterildiğine işaret edildi.


Ormancılık faaliyetlerinin ağaçlandırma çalışmaları, rehabilitasyon çalışmaları ve erozyon kontrolü faaliyetleri olarak yürütüldüğü bildirilen açıklamada, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sayın Başbakanımızın talimatıyla son 10,5 yılda toplam 3 milyon 691 bin hektar alanda...